Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

05 lip 2008, 11:05

czy mialyscie juz posiew robiony?
Ja miałam cytologię i badanie czystości pochwy więc jeżeli chodzi nam o to samo to miałam, ale w zasadzie skierował mnie tylko dlatego, że grzyb mnie dopadł.

Co do tych waszych pierogów mnie wzięło na pieczenie ciasteczek, ale to już po porodzie.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

05 lip 2008, 11:23

Perełka - mi jak po usg pobierała krew to pytała, czy cos dzis jadłam, jak jej powiedziałam, że tak, to powiedziała, że bardzo dobrze :-) bo w Polsce to właśnie wszystko na czczo :ico_noniewiem:

ja posiewu nie miałam i pewnie nie będę miała, bo tu nie zaglądają do środka w ogóle :-) dopiero przy porodzie, także wiesz....

Perełka - tak, na pierogi to się umawiamy ;-) a teraz to bądź dobra i podrzuć swój przepis na ciasto :-) bo ja to chyba muszę wypróbować, bo dalej będą mi się śniły po nocach te pierogi :-)

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

05 lip 2008, 11:41

Ale Wam dobrze,ze możecie zjeść sobie coś przed badaniami :ico_noniewiem: Ja to myslałam,że z głodu umrę,a jeszcze tyle ludzi było,że szok :ico_olaboga: Chyba wszyscy skontrolować się przyszli.Ja również nie miałam w pierwszej ciąży robionego ani posiewu ani cytologii,no ale chodziłam państwowo,a tam skąpią :ico_nienie:
Teraz gin. zlecił mi od razu cytologię,ale to głównie dlatego,że mam (jak już z resztą pisałam) narośl na szyjce :ico_olaboga:
Oj ale Wam zazdroszczę,że Wam pierożki wychodzą,mi się zawsze cholery rozklejają,a robię dokładnie jak mama i jej zawsze wychodzą.Ale za to piec lubię bardzo:)
A w ogóle to siedzę dziś w domu i się nudzę:(Mieliśmy jechać do zoo do Krakowa,ale mojemu Mężowi wypadł turniej i musiał jechać.Bo mój Mąż jest piłkarzem :-D ,no i oprócz tego,że pracuje,to jeszcze trenuje i na mecze jeździ,a ja bidna w domu siedzę :ico_haha_01:
Pozdrawiam Was cieplutko,choć na zewnątrz chłodno:)

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

05 lip 2008, 11:49

mi się zawsze cholery rozklejają,a robię dokładnie jak mama i jej zawsze wychodzą.
ja waśnie mam ten problem :ico_haha_01: zawsze się rozkleiją, no zawsze.. ale chcę spróbować, bo mamusia w odwiedzimy przyleci 31 lipca :-)
Bo mój Mąż jest piłkarzem :-D ,no i oprócz tego,że pracuje,to jeszcze trenuje i na mecze jeździ,a ja bidna w domu siedzę :ico_haha_01:
noo, ale za to dodatkowe powody do dumy :-) jak jakis puchar przyniesie :-)

a jak tam Wasze brzuszki??

ja pytałam moją położną o te ruchy, tłumaczyłam jej, że to jakby mi się woreczek jakis ruszał i ona powiedziała, że to dzidzia, a że druga ciąża to juz wiem o co chodzi i to dobrze, że czuję :-) więc teżsię troszkę uspokoiłam, bo myślałam, że sobie wkręcam :-D

Awatar użytkownika
perelka25
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

05 lip 2008, 11:50

a teraz to bądź dobra i podrzuć swój przepis na ciasto
ja robie zawsze na oko ....maka zwykla u Ciebie to kilo spokojnie zejdzie na srodku maki robisz dziurke i wbijasz jajko,gotujesz wode i wrzatek dolewasz do ciasta i mieszasz widelcem i tak dolewasz ,dolewasz az usyskasz klejaca mokra mase (nie moze byc krucha ani za sucha ) i potem ugniatasz ciasto tak dlugo az bedzie miekkiy ,wyczujesz kiedy bedzie dobre. Ja uwielbiam pierogi ruskie ...farsz to:zmimniaki,ser bialy,wszystko zmieszac,cebulke usmazyc dodac do wszystkiego ,pieprz ,sol albo wegete (jeszcze lepsze) i wszystko :-D
secret25, wlasniw PL bardzo wazne jest by byc na czczo i miec zrobiony posiew mi sie tutaj to nie ppodoba ze tego nie ma
że bardzo dobrze :-) bo w Polsce to właśnie wszystko na czczo
niby wygoda dla nas ale czy nie wiarygodniejsze wyniki wychodza przed posielkiem? :ico_noniewiem:
ananke, zapomnialam gdzie mieszkasz :-)

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

05 lip 2008, 11:57

perelka25, pozwól,że i ja skorzystam z Twojego przepisu :-D No i może wezmę się w końcu za pierogi,bo mój Mąż jeszcze robionych przeze mnie,przez trzy lata małżeństwa nie uświadczył :ico_olaboga:
anankejak ja Ci tych ruchów dzidziusia zazdroszczę,ja też już chce!!W pierwszej ciąży wyczułam pierwszy raz w 18 tyg.,mam nadzieję,że teraz wcześniej będzie.
A mój Mąż to ma juz tony tych pucharów i innych medali,własnie ostatnio do iwnicy wyniosłam :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
perelka25
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

05 lip 2008, 12:04

secret25, no to powodzenia i smaczenego !!!!!!!! pamietam moje I piergi mialy byc z kapusta ,ciasto bylo nawet to przezucia ale farsz to byl I klasa....nie wiedzialam ze sie kapuste gotuje i surowa nawpychalam hehehe moje jedyny usprawiedliwienie to chyba takie ze wtedy bardzo mlodziutka bylam :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

05 lip 2008, 12:06

perelka25, dobra, zrobię te pierogi, zobaczysz ;-) jak juz mi przepis dajesz... a ile do farszu ziemniaków a ile sera, bo tego nie wiem?? a właśnie to ruskie tak mi chodzą po snach :-)
niby wygoda dla nas ale czy nie wiarygodniejsze wyniki wychodza przed posielkiem? :ico_noniewiem:
hmm, czy ja wiem.. ale znów ja na głodnego to mdlałam w pierwszej ciąży... także wolę nie na czczo :-)
ananke, zapomnialam gdzie mieszkasz :-)
Szkocja - kraina deszczowców :-D

secret25, mój też tylko mojej mamy pierogi jadł :-) raz nawet ściemniałam, że sama robiłam, ale tak naprawdę przywiozłam od mamy :-)więc jak mu wczoraj powiedziałam, że cała noc kleiłam pierogi to mi powiedział: "to spróbuj, jak nie wyjdą to zjemy na obiad kanapki" :-D no a dziś powtórka ze snu, i tez stwierdził że to znak od boga, że teraz jak zrobię to mi wyjdą ;-) ściemniacz, ale wiem, że uwielbia i pewnie zje wszystkie nawet jak się rozkleją :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lip 2008, 12:30

Witajcie, tak rozpisałyście się o tych pierogach, muszę się pochwalić, ze ja też robię pyszne pierogi z serem. :-) .
Jak mija Wam dzień? u nas już coraz więcej chmur, ale i tak planujemy jechać nad jezioro. Dobrze, że pisałyście o tych badaniach, ja idę w następnym tygodniu także na pewno coś zjem.
Pozdrawiam. Życzę miłego dnia.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

05 lip 2008, 12:35

Kobietki, a jak u Was z wagą? bo ja zaczęłam z bardzo wysoką wyjściową i tak się cieszyłam, że przez te pierwsze 3 miechy nic nie przytyłam... ważę się co tydzień, w sobotę rano no i przed chwilą znów to zrobiłam i mała załamka.. wciągu tygodnia 1,5 kg mi przyszło... heh.. chyba muszę więcej wody mineralnej i więcej spacerów uruchomić...

donatka26, zazdroszczę tej umiejętności dobrych pierogów, ale jeśli mi zapał ni e opadnie to ja tez będę ćwiczyła :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”