Sylwiab0000 ja jestem na forum codziennie ale przez 2 dni nie było dostępu do forum, więc... ja piszę na kilku tematach.
Nasze maluszki październikowo - listopadowe 2009 i prawie wszystkich z
humor i luźne tematy .
u mnie dużo się zmieniło, w domu pojawiły się zgrzyty ale nie chcę już żalić...
Weronika od kilku dni niespokojna,płaczliwa, nie chce jeść ani pić a kupki to 3 dziennie od przedwczoraj robi i była lekarka na wizycie w domu i dziś idę ja do przychodni bo nie ma poprawy
Po wizycie pani doktor stwierdziła:
To że marudna to ząbki. A brak apetytu to też nie problem, ale to że nie pije... Soków mam jej nie dawać. Orsalit w aptece kupić i dodawać do kaszki, dawać do picia: wodę mineralną dla dzieci (np żywiec zdrój z dzieckiem co jest), ugotować kompocik z jabłuszka, wywar z marchewki (czyli też taki ala kompot).Mleko mam słabsze robić czyli mniej mleka do wody sypać ale dodawać kleik ryżowy a na obiadek na razie tylko krupniczek jej gotować
aha i mam dawać lakcid lub lacidofil a my w domku mamy acidolac więc mamy go podawać niuni.
Weronika mi się strasznie poci.U nas Vigantol do 1 kropelki ograniczony bo może przez nadmiar się pocić a do tej pory były 2 kropelki... A jeśli w ciągu 2 tygodni się nie wyklaruje jej pocenie to trzeba będzie badanie krwi robić...
i się boję.... Tyle cierpienia maluszkowi narobić...
Ale jak mus to mus.
Ząbki jej idą i chyba 2 na raz wyjdą jedynki na dole
i nie pozwala sobie nic do buźki wsadzić ani smoczka ani butli, cyca nie chce, zaciska dziąsełka i płakusia
Ale na szczęście wmusiłam w nią jeszcze 120 ml kaszki
[ Dodano: 2010-05-14, 16:25 ]
Ah zapomniałam. Witam nową forumowiczkę
marcioszka30 a w którym tygodniu ciąży jesteś? To twoja pierwsza ciąża? Kłucia w podbrzuszu to normalne szczególnie w pierwszej ciąży
pozdrawiam serdecznie