witam porannie!
Martalka- dzięki, ja tez Cię podziwiam, sama z czwórką dzieci i dajesz ze wszystkim radę !!!
Zresztą jak czytam sobie te wasze wypowiedzi na forum to jest tu dużo mamusiek które zasługują na uznanie, młode dziewczyny, a takie odpowiedzialne, dojrzałe, urodzone matki:) Brawo!!!
Ze mnie marna Matka- Polka. Moja mama mówi, że ze mnie to taka matka- kukułka, urodzę a jej oddaję na wychowanie, a sama czmycham do pracy :))) Ja jestem typ pracoholiczki, który zwariowałby bez pracy, siedząc w domu. Im więcej mam na głowie tym lepiej jestem zorganizowana.
Co do rozwoju mojej gwiazdy, to Ola mówi niezbyt wiele. Głównie ,,mama, tata, baba, dziadzio, danio (Damian) sisi (sylwia) a na siebie La( Ola)., lala, oć, chcie to, daj to, tak, nie, koko(oko) śpi, po( jak zrobi w pieluchę) siku( jak siedzi i sika), am, mniam, bumbum, ziziu( hustawka) i tyle, poza tym od czasu do czasu uda jej się coś powtórzyć. Jest wesoła pogodna, i strasznie krzykliwa( ale to podobno po mamusi:)) rozumie wszystko. Nie lubi słuchać czytanych książeczek , tylko oglądac i pokazywać co gdzie jest, uwielbia po wszystkim pisać, malować, szczególnie po ścianach, podłogach meblach itp.
Jest naszym trzecim dzieckiem ale zupełnie innym od starszej dwójki. Aż się boją co to będzie jak dorośnie;)))
A czas leci, nie czeka, niebawem zaczniemy świętować drugie urodzinki naszych dzieciaczków.
Ja dostałam 3 dni zwolnienia, wieć mam teraz trochę czasu na lenistwo. Ola śpi, zupka się gotuje, a ja po forum serfuję;)))