Awatar użytkownika
urmajo
Beze mnie to forum nie istnieje!

21 sie 2007, 10:04

Halo!!! Gdzie sie podziewacie dziewczyny ???
Ja wczoraj próbowałam wejśc na tt , ale ani chu.., chu....
Moja Majeczka ma sie dobrze, waży już ponad 7500g i coraz chętniej siada i nawet udaje jej sie przez chwilę utrzymac w pionie.
Chyba niedługo wyjdą jej ząbki na dole, bo widac już dwie kreseczki.
Troche zazdroszcze Wam, że wprowadzacie juz nowe produkty do diety małych, ja boje sie panicznie rozszerzania diety Majeczki, przez tą jej skazę.

Awatar użytkownika
urmajo

21 sie 2007, 16:45

Aniaaa Mikołaj nie miał żadnej skazy i jadał wszystko, więc karmiłam go bez żadnych wyrzeczeń przez rok. Teraz strasznie muszę sie ograniczac. Nie jadam mleka i jego przetworów, jajek, ograniczam wędliny ( raczej sama piekę sobie jakieś mięsko). Nie jadam tez wołowiny i kurczaków. Przez 4 tygodnie byłam nawet na diecie bezglutenowej, ale dziś zjadłam kawałek chleba i zobaczymy co będzie. Z warzyw jadam tylko marchew, buraki, brokuły i czasem pozwalam sobie na troszkę fasolki szparagowej. Z owoców jadam jabłka, gruszki i śliwki. Oczywiście w małych ilościach.

Jeżeli chodzi o mleko modyfikowane to chyba nie potrafię Ci pomóc, bo ja karmię piersią. Wydaje mi się, że to lekarz powinien zadecydowac o zmianie mleczka na 2 . Te mleka na pewno różnią się składem i są dostosowane do wieku dziecka.

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2007, 17:57

moja Juleczka też jeszcze nie je nic oprocz cycusia bo tak jak Majeczka ma skaze i tak samo boje sie jej cos innego dać ale postanowiłam ze jak tylko stuknie jej 6 miesięcy to zaczne jej wprowadzać inne jedzonko kusi mnie zeby jej dac troszke soczku marchewkowego moze dam jej w poniedziałek hymmm sama nie wiem :ico_noniewiem:
a co do mleczka to 2 ma w składzie kleik i jest bardziej sycace

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

21 sie 2007, 19:47

Dziewczyny moja Emi dzisiaj poraz pierwszy jadła swoje paluszki w nogach :ico_brawa_01: Strasznie fajnie to wygląda :-) Jak tylko uda mi się to zrobię zdjątko

Awatar użytkownika
urmajo

21 sie 2007, 21:45

Dziewczyny muszę sie pochwalić : moja Majeczka ma pierwszego ząbka. Na razie nie za wiele widać, nie można go wyczuć palcem, ale jak się postuka łyżeczką to wyraźnie słychać.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

22 sie 2007, 07:49

urmajo, gratuluję ząbka :ico_brawa_01: teraz tylko musimy czekać na następne :-D
A ja wczoraj Emilce podałam pierwszy raz brzoskwinkę ze słoiczka. Zjadła z apetytem i nie było żadnych sensacji żołądkowych. Mam nadzieję ze jej nie obsypie. Jeżeli nic jej nie będzie to za 2 dni podam jej gruszkę :-)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sie 2007, 08:53

:ico_brawa_01: brawa dla Emi za cmokanie paluszka -czekamy na zdjecie
Julcia już odkryła ze ma nózki ale jeszcze nie wkłada je do buzi tylko szarpie i cmoka skarpetki hihi a najbardziej ja nózki intryguja gdy założe jej kolorowe skarpetki super że już dajesz jej owocki :-D
i Oczywiście OGROMNE :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za pierwszego ząbka - u nas jak narazie cisza

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

22 sie 2007, 09:03

gozdzik, od jakiegoś czasu już się zastanawiam do kogo Twoja córeczka ma podobne oczy (które są po prostu niesamowite :-) ) Kilka stron wcześniej umieściłaś zdjęcie Juleczki (jak siedzi) i na tym zdjęciu ma takie wielkie oczęta. Już wiem z kim mi się kojarzą :-)
Dzisiaj rano oglądałam MTV i leciał kawałek Shined O'Conor i jak ją zobaczyłam to od razu przypomniała mi się Twoja Julia :-D

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sie 2007, 09:19

:-D hihi dziekuje bardzo w imieniu Juleczki

Obrazek
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
Obrazek
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

22 sie 2007, 09:23

To o mojej Emilce mówią że ma duże oczęta. gozdzik, Twoja Juleczka ma je naprawdę niesamowite :ico_szoking:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”