nowa sejana moja Milcia tez poruszanie rozpoczela od pelzania do tylu, wiec wszystko idzie ku dobremu, a robila to majac ok 9 m-ca..8 sama siadala, 9 pelzala, 10 raczkowala, a bodajze zanim skonczyla 12 m-c postawila pierwsze kroczki
juz jestem ciekawa jak bedzie z Kalunia, ale jak na razie wydaje mi sie silniejsza niz Milka byla
na 17:45 mamy wizyte u neurologa..trzymajcie kciuki
[ Dodano: 21-11-2011, 22:06 ]
neurolog potwierdzil ze w 99% wodniaki sie same wchlaniaja, ale tez trzeba temu pomoc rehabilitacja, zeby dziecko zachecic do dzialania..4-5 m-czne dziecko powinno umiec sie przekrecac samo na boczki - Kalinka tego nie robi, woli lezec plasko, ewentualnie obracac glowka i niby to jest efektem lekkiego napiecia miesniowego, trzeba to wyleczyc..
ogolnie jestem z leksza podlamana, bo do ost chwili mialam nadzieje ze wszystko jest ok, patrze na nia i nie widze zadnych nieprawidlowosci, procz tego ze ma lekko plaska glowke, myslalam ze to tylko od tego lezenia na plasko, ale dzis sie dowiedzialam ze takie plaskie lezenie jest zle i moze byc wynikiem jakichs nieprawidlowosci
teraz tylko sie rehabilitowac i modlic zeby wszystko szybko sie ulozylo