po mału na pewno wszystkiego sie nauczą Wasze maluchy, trochę cierpliwości

Hania sama usiadła dopiero w 8 czy 9 miesiącu,nie raczkowała tylko posuwała się na pupie,stanęła w łóżeczku jakoś koło 10 miesiąca i zaraz zaczęła chodzić przy meblach,jednak sama poszła dopiero mając 16 misięcy i wszyscy dookoła przeżywali,że czemu ona jeszcze sama nie chodzi to ucinałam krótko,że ma czas i niech się odczepią skoro lekarz nic złego nie widzi to ja panikować nie będę,z Mileną jest tak samo
moja córka może nie widać ale ma porażenie mózgowe (ma porażoną prawą stronę ciała), a ja dzielę się tylko swoją wiedzą więc nie robię nic nadzwyczajnego.. w końcu lekarzem nie jestem..Nikola nic na zdjeciu nie poznac ze corcie masz chora
i faktycznie dajesz tu takie rady ze tylko czytac i czerpac wiedze
no dokladnie...ale swoją drogą lepszy lekarz który dmucha na zimno i każe wykonywać tysiace badań niż taki który machnie ręką.. dobrze trafiłyście..![]()
![]()
zobacz u nas na watku.. dzieciaczki juz od dawna raczkuja, probuja wstawac itd.. ale juz wrzucilam na luzNowaSejana a czym w ogóle Marcelina odstaje od innych,że się tak przejmujesz?
a u nas postepy![]()
![]()
Marcelina od wczoraj probuje pelzac do tylu
![]()
no i pare razy udalo jej sie przyjac na doslownie kilka sekund pozycje do raczkowania, ale dobrze, ze przynajmniej probuje
![]()
powinna.. nie powinna... bla bla bla... tabelki są nie do końca miarodajne bo dzieci do każdego etapu muszą dojżeć...bo wg lekarza pediatry mala powinna do momentu skonczenia 8 mies. trzymana pod paszki stac na nogach... to juz ostatni moment, zeby zaczela robic...
Pierdu pierdu mój synek nie siedzial i nie raczkował do pierwszego dnia 9-ątego miesiąca i co ?? Teraz ma 9 miesięcy i 4 dni siada sam od 3 dni dalej nie raczkuje ale wczoraj rano wstał sam w łóżeczku trzymając się szczebelek.Mojej znajomej dziecko raczkowało w 10 miesięcy a chodziła jak miała 17 więc nie ma regóły będzie to robić jak będzie gotowa nie ma paniki .Starszy syn mój tez póżno stał na nogach bo kręgosłup nie był gotowy a wcale to nie znaczy ,że jest opóżniony .Lekarze czasem palną coś i nie myślą ,że potem mama się zamartNowaSejana napisał/a:
bo wg lekarza pediatry mala powinna do momentu skonczenia 8 mies. trzymana pod paszki stac na nogach... to juz ostatni moment, zeby zaczela robic...
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość