Awatar użytkownika
ULA_TOMEK
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 kwie 2008, 10:50

ja to też jestem za pampersami, dla nas sa najlepsze :-D super chłonne i rewelacja przy poruszaniu bo wogóle mu nie przeszkadzają a testuje je namietnie przy kazdej okazji, bo on to 5 minut w miejscu nie moze posiedziec :-D

barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

03 kwie 2008, 11:19

ulenko super avatarek, a czapka zabójcza
Tadzik mi własnie organizuje porzadek w szufladzie, bo inaczej na laptopiku chciałby pisać, a tak to mi łapki wczesniej do szufladki wkłada

justyna30
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

03 kwie 2008, 11:35

Witam
Oj troche mnie u Was nie było bo niemieliśmy przez kilka dni internetu.
Tyle naklikałyście przez ten czas że niewiem czy nadrobie a czasu za wiele to teraz niemam :-) Troche przejrzałam wasze zdjecia i są sliczne no i widze że Madziorka do nas wróciła :-D
U nas po staremu z Veroniki robi sie mały lujek i wszystkiego jest ciekawa.

joanna1111

03 kwie 2008, 15:50

Hej hej ja tez witam

Na poczatku Ula zdiecia super i Pawelek jakis duzy mi sie wydaje :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A sniegu mieliscie jak na Boze Narodzenie naprawde :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Violu no powodzenia w sprzedazy mysle ze jeszcze cos zarobisz na tym.Ja tez lubie zmiany.
A moja tez jakis czas temu miala uczulenie na pampersy ale na pleckach i zmienilam na inne i bez problemu.Moje to ostatnio wydziwia.W nocy klade ja normalnie do lozeczka a w nocy lezy zupelnie gdzie indziej.Dobrze ze lozeczko nie jest jak caly pokoj bo bym musiala jej szukac :-D Po szufladach to juz klocki,chleb,chrupki i ciacha znajduje.A do tego pyskuje :ico_olaboga: 'Maly lobuz.

Awatar użytkownika
ULA_TOMEK
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 kwie 2008, 16:04

Joasiu to widze ze u nas podobnie :-D mamy juz ciekawie bo mój tez o wszystko sie kłóci i łobuzuje :-D aż sie dziwie ze jeszcze żadnego guza nie ma :-D
a śniegu to naprawde mielismy wiecej niz w Boże Narodzenie, bo wtedy saneczek nawet nie wyciagalismy :-D

Justynko witamy spowrotem, mam nadzije ze teraz to bedziesz tu czesto do nas zagladac :-D

[ Dodano: 2008-04-03, 16:10 ]
A mam pytanko bo zamierzam kupic elektroniczna nianie, moze któras z was ma jakąś przetestowaną i moze polecic, bo ja jedna kupiłam taka tanioche i straszne zakłucenia były :ico_noniewiem: wiec teraz wole kupic jakąs firmowa i przetestowana ???????????????

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 kwie 2008, 16:20

Ale ostro naklikalyscie! :-D :ico_brawa_01:
Pawelek super rozbojnik :ico_brawa_01:
z Wiki to tez numerek :ico_brawa_01: ale sie usmialam! :ico_brawa_01:
Co do pampersow, to moj syn mial niezle uczulenie, no fakt, ze to juz 10lat! Wtedy to ja sprobowalam wszystkie marki i niemarki i jedyne ktore mi wtedy pasowaly to te z marketu aldi i lidl! tym razem tez sprobowalam i stwierdzilam, ze roznica w cenie jest spora i te z tym obu sklepow sa ok wytrzymuja cala noc i nie ma przeciekow! Z pampersami mialam przecieki, a hugisy sa tu chyba najdrozsze! Bralam je w tym najmniejszym rozmiarze, a teraz to najbardziej lubie te z lidla :-D cena i jakosc jest ok :ico_oczko: a ja nie lubie placic za markowa reklame :-D
Amalia juz troche lepiej sie czuje, bo juz lepiej w nocy mi spala (obudzila sie raz) i w ciagu dnia tez bylo spanko :-D
A moja to by najchetniej podloge lizala :ico_olaboga: chyba bedzie trzeba dziuba zakleic :-D

barbapuppa

03 kwie 2008, 19:06

justynko teraz to już mamy nadzieję, że będziesz na bieżąco zaglądać
uleńko z tymi nianiami bywa kłopotliwie, moja przyjaciółka testowała u siebie w domku 8 elektronicznych chyba cyfrowych modeli i wszystkie musiała oddać do sklepu, bo słyszała wszystkie okoliczne dzieci sąsiadów, radio, albo zupełnie nic
w końcu kupiła prostą nianię (ja mam taką z Shella sprzed kilku lat i wcale nie narzekam, a jak byliśmy u nich to normalnie działała) i na końcu też kupili taką zwykłą
ja mam Philipsa o takim oznaczeniu SBC SC 361/91Y ona właśnie jest tylko z 1 zasilaczem (ale można kupić uniwersalny też pasuje, ja używam baterii i mam ładowarkę, bo w odbiornikiem dużo się przemieszczam)
o znalazłam taką http://www.allegro.pl/item336298507_nia ... nowa_.html
ale są też używane dużo tańsze i można kupić nawet wyższy model np. http://www.allegro.pl/item336911108_ele ... c_364.html
może dziewczyny też coś fajnego ci polecą
anulaf cieszę się, że Amalia ma się już lepiej, a co do lizania, to może trzeba jej llizaczka kupić?

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 kwie 2008, 20:08

hej mamuski

ja jestem padnieta...ale przeciez to lubie nie? :-D dopiero godzine temu wrocilismy... dzis dzien shoppingu w centrum
boze tu zawsze jest tyle ludzi.. wielkie miasto. jedno porzadne centrum wiec wszystkich tam ciagnie.. brrr
znow poszalalam troche.. bo trafilam na super ciuszki dla lelka w nexcie i nie moglam sie oprzec hehe
dla siebie tez conieco . i adasiowi nawet fajny jeansy kupilam i okazaly sie idealne .. hehe

mialam przygode z lelkiem..
dalam mu do picia butelke z woda. 125 ml
ogladalam sobie ciuchy.. i nie zauwazylam ze on zamiasta pic to bawil sie smoczkiem i cala wode wylal na siebie.. boze podnosze go a doslownie wszystko od body po spodnie, bluzeczke mokre..
ale bylam wsciekla.. nie wiedzialam co mam robic, oczywiscie ja nigdy nie zabieram lelkowi ciuchow na zmiane bo zawsze zapominam..
a ze bylam w bootsie to szukam cos do kupienia ale nic mi sie nie podobalo i nie chcialam na sile brac.. wolalam wrocic do nexta.. no ale mialam juz zakupki zrobione tyle ze raczej na lato.. no ale coz
poszlam do pokoju z przebierakiem i zalozylam mu ogrodniczki ze spodenkami hehe jeansowe.. z body i bluze pomaranczowa hehe wygladal slodko..
wsadzilam go do wozka i zaczelam pakowac rzeczy do torby
a lelek obok w wozku nagle strasznie sie rozplakal
patrze a on trzyma w buzi wieszak, ta metalowa koncowke. zaklinowala sie i plakal strasznie
a ja szok.. prawie zawal serca
szybko wyciagnelam..
i ufff nic sie nie stalo
ale slina byla lekko zabarwiona krwia..
masakra..
dobrze ze w mig doszedl do siebie .. bo chyba bym tam umarla ze strachu...
zaraz po tym pieknie zjadl caly obiadek rzucajac usmiechy naokolo hehe standard

w dodatku to jego podbite oczko tak biednie wyglada.. normalnie az mi go zal

te dzisiejsze przygody nadwyrezyly moj uklad nerwowy wiec padam... na jakies piwko lub smirnoff ice.. hmm

jestem straszna matka :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-04-03, 20:13 ]
co do pieluszek my uzywam pampers lub huggiesa tutaj sa czerwone, cos podobnego jak zielone w polsce chyba...
i jestesmy zadowoleni ze wszystkich
czesciej kupuje pampersa bo sa tansze
a huggies mi sie bardziej podobaja hehe

zaczynalismy od huggiesow ale byl czas kiedy lelek robil te wodniste musztardowe kupy w wtedy wszystko wylatywalo na plecy, mialam dosc bo zdarzalo sie to codziennie..
i wtedy zmienilismy na pampresa i problem ustal hehe

no a teraz wszystkie nam pasuje...

slyszalam ze z lidla sa super
niektore chwala je sobie lepiej niz te firmowki hihi

A jesli chodzi o karmienie.. czytalam ze taki wiek maluszkow jest najlepszy na kosztowanie wszystkiego.. i warto pobudzic jego kubki smakowe.. bo w przyszlosci wiecej bedzie mu smakowalo hehe
my caly rok jemy warzywa.. nawet te ktore wydaja sie w okresie zimowym sztuczne.. hehe
nie kupuje organic bo sa drozsze
ale czasem lelkowi biore takie
staram sie jednak by jadl normalnie.. bo nie uchronie go przed wszelka chemia tego swiata
ciesze sie jednak ze w lecie posmakuje prawdziwych owocow i warzyw z dzialki rodzicow
sama nie moge sie doczekac... mniam mniem

[ Dodano: 2008-04-03, 20:15 ]
a my mamy taka nianie http://cgi.ebay.co.uk/PHILIPS-BABY-MONI ... dZViewItem

udalo mi sie okazyjnie zkaupic na ebayu.. wygralam aukcje o 4 razy taniej niz w sklepie. szok hihi
sprawdza sie u nas bez zarzutu
i kolorek mi sie spodobal (wiem :ico_puknij: )

barbapuppa

03 kwie 2008, 20:27

madziorka ale masz fajnie, że możesz sobie z nexta kupować rzeczy, u nas nie ma tylko na allegro i bardzo drogie
faktycznie przygoda nie do pozazdroszczenia, ale nie jedno nam jeszcze nadwyręży nerwy, bo jak mawiają małe dziecko - mały kłopot...
ważne, że nic się nie stało

[ Dodano: 2008-04-03, 20:31 ]
a niania superaśna

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 kwie 2008, 20:38

barbapuppa na allegro pewnie tez mozna trafic fajne okazje.. albo uzywane..
ja uwielbiam tamte ciuszki
u nas tez sa drozsze od np h&m ale np tansze od gapa hihi
poki mam jedno dziecko to moge czasem poszalec.. oj a jeszcze wiele bym tam zakupila..

ale czasami bywalo tak ze w h&m lbardziej mi sie podobaly. a tam ceny juz sa w miare hihi

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”