Ale sama widzisz kochana jak to czasami mogą zaszkodzić niż pomóc. Niestety najlepsi lekarze wyemigrowali na Wyspy;-(
Trzymam kciuki Kochana za mamusię..
Ja też czasami czuję suche powietrze i wtedy stosuję bardzo prostą zasadę - wieszam mokre ręczniki na kaloryfer ..Nie mam potrzeby stosowania elektrycznego nawilżacza bo majątek płacę już i tak za prąd

aga0406, bardzo dziękuję w imieniu Julci za komplement , ---wzajemnie - twój maluch jest również śłiczny ,ale który nie jest? hehe
karolas, ja tam się nie znam na komputerach . Wiem tylko że któraś z dziewczyn ma poniekąd rację z tym oczekiwaniem na serwis..ja kupiłam w Powiedziałam że już nigdy ze strachu nie pozwole nikomu unikac lekarzy!!Ja kupiłam w Media laptopa i coś się zbombało więc chyba z 6 tyg czekałam na naprawę;-(
Ale powiem Ci że koleżanka kupowała kompa i pozwolili jejdokładać , więc może musisz poprostu trafić ..
Ale jeśli chodzi o raty , to przecież możesz wziąść na raty w sklepie komputerowym też się zdażają 0% np. Lukas , który obsługuje np. Media..
Trzymam kciuki za pozytywną decyzję szwagierki , ale przyznam że ja bym w życiu nie pożyczyła takich rzeczy a to dlatego że jestem strasznym pechowcem i gdyby mi się np, zepsuł to głupio mi by było przed nią .. Także kasy ani wartościowych rzeczy nie pożyczam..
Nauczkę miałam dawno temu , gdy pożyczyłam od znajomej aparat i wzięłam go na imprezę i ktoś mi ukradł ..Kurde jak ja się bałam jej powiedzieć o tym , bo miał dla niej wielkie znaczenie , pozatym tani nie był..
Od tego czasu skończyłam z pożyczaniem czegokolwiek od kogokolwiek
A jeśli chodzi o teściów to powiem Ci ze aż wstyd mi się przyznać co znów odwalili, to są tak ograniczeni ludzie że szok

Jeśłi chodzi o podgrzewanie mleka to słyszałam że nie powinno się podgrzewać , ja też mam podgrzewacz ale go nie używam , . Mleka się długo nie robi , Ja robię tak że leje do dzbanuszka zawsze zimną wodę i stawiam zawsze koło czajnika , więc jak podgrzewam w czajniku , to mieszam i już jest idealna temp. sypię mleczko i gotowe.
Tylko że ja przesypiam całe noce..
Ale rozumię mamy nie wyspane ( miałam tak na początku) - wtedy w termosie miałam wodę przy łozku , dodawałam mleczko z pudełeczka - miarki Aventa i gotowe w min.
lulu81, do Wiednia jeżdzę 5 godzin sama samochodem z Julcią .. Bardzo często jeździ z nami mąż ..JA musiałam z wszystkim sobie sama dawać radę i naprawdę to dla mnie nic takiego ,Julcia jest grzeczna..Zrobiła już ze mną tyle kilometrów co niejeden starszy człowiek..
ALe to jest tak że myślimy że nie podołamy a jak sytuacja nas zmusza to dajemy radę . Ja cię podziwiam że sama wychowujesz Filipka- myślę nie dałabym rady , ale pewnie gdyby sytuacja mnie zmusiła to wyjscia by nie było i pogodziłabym się z tym
To samo Matgorzatka- da radę i będzie się z nas za 3 latka śmiała że śmigamy z brzucholami a ona już ma luzik - dzieci odchowane ..
A z ta krwią to śmieszne , wierzę że musiałaś być wystraszona. Mnie to by pewnie wygnali od razu , bo serio ani plamki nie było przy 1 razie i nie tylko pierwszym..
A powiedz mi , jeśli możesz oczywiście - jak to było u was z tym Ramadanem , serio nic nie jedliście? i serio tak często oni się modlą?
U nas jak pewnie wiesz jest mnóstwo tej narodowości ( oczywiście nic do nich nie mam- sama jestem tu obca)..Mój mąz ostatnio był w pracy i wszedł do takiego mieszkania i tam w łazience na podłodze leżał koleś i się modlił w stronę słońca..Pozatym nic nie jadł.. \Bardzo mnie interesuje ta religia bo jst zupełnie inna od naszej . Choć ja wierząca to słabo jestem..
Mąż pracując z tym mężczyzną narodowości Tureckiej opowiadał mi że tamten mówił że kobieta mająca miesiączke nie może siedzieć przy stole przy jedzeniu bo jest nieczysta,
Ponadto jest często bita, facet może mieć wiele kobiet , a żona nie ma prawa głosu.
Nie musisz pisać na swoim przykładzie ale napewno będą c tam obserwowałaś sąsiadów i wogóle..pOdziel się spostrzezeniami..
Mąż czasami mi mówi z przekąsem '' Ty powinnaś mieć Turka - by Cię bił, zdradzał to byś mnie doceniła..""
A ja się z nim nie zgodzę - nie dzielę ludzi na narody , zwracam uwagę na to jakim jest człowiekiem..Czy jest dobry czy zły , a nie czy kolorowy czy biały/
Ja już dawno sobie powiedziałam że jeśli moja córka chciała by być z Chińczykiem , Murzynem , starszym , mlodszym - to jak będzie ją szanował to będę szczęśliwa/
A jak znajdzie sobie ślicznego bogatego Polaka a będzie dla niej złym partnerem to zabiję go