Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

27 lut 2008, 17:28

No i dziś znalazłam sekundke,żeby naskrobać coś szybciutko. Widzę,że o prezentach piszecie. My planujemy kupić wózeczek,a dziadki kupią fotelik samochodowy. Karolinka dostała taki fajny stolik edukacyjny,który się przerabia na taki chodzik pchacz :-)
A ostatnio nakręciłam filmik jak Karolinka zasuwa to jakbyście chciały to możecie sobie obejrzeć => http://outc.wrzuta.pl/film/vuMPk8AbkG/p2270023

Dziś u nas super pogoda była tylko troszkę wiało ale pół dnia na spacerku spędziłyśmy i poszłybyśmy jeszcze ale Karola zaczęła coś robić kupki i trzeba było zostać. Mam nadzieję,że jutro też będzie ładnie.
Aha beti nie wiem kto Ci powiedział,że na gg siedze,bo jeżeli nawet mam włączone to i tak mnie nie ma,bo na serio zero czasu... A jeżeli Asiula pisała to rozmawiałyśmy dawno temu i to tylko chwilkę. Ale mam nadzieję,że za niedługo znów będę miała tyle czasu co wcześniej,bo troszkę tęskniłam za wami i byłam bardzo ciekawa jak szkrabiki wyglądają :-D
Muszę już lecieć,bo Karolinka znów kupeczkę zrobiła :ico_olaboga:

Postaram się jeszcze tu dziś coś naskrobać ale nie obiecuję. Buziaczki :-)

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

27 lut 2008, 18:30

ania nio asiula :-D napisała
ale fajnie karolka zasuwa :ico_brawa_01: ,mela tez wezmie dwie butle takie duze po wodzie 5 litrowej i zagina do przodu az sie kurzy :ico_haha_01:

byłam juz torcicho zamówic ,jednak sie rozmysliłam z tego foto tortu bo mi doradziła ,ze czasem wychodzą oczy zamazane i wogóle ,wiec bedzie bajkowy z kubusiem puchatkiem ,bita śmietana na truskawce :ico_brawa_01: no i fontanne kupiłam tez :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-02-27, 17:39 ]
ania widze ,ze karola tez zagina w skarpetkach :-) no moja tez i za chiny ludowe nie chce kapci krzyczy w niebogłosy :ico_zly: nie da kroka ,a jak ja czasem ubiore i idziemy na spacer dam jej rączke to sie tez zapiera i stoi i wyje nie pójdzie ,nawet wtedy kiedy mówie do niej ,ze idziemy daaaaaaa daaaaaaaa ,ale kiedy jest na klatce to teren dla niej nowy i obcy i śmiało do przodu idzie :-)

Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

27 lut 2008, 19:02

Dziś dziadki mają wolne to Karolka śpi sobie u nich, więc skorzystam z okazji i popisze troszke :-D
Noo w skarpetach pomyka,bo lekarka powiedziała,żeby wogóle nie zakładać bucików tylko skarpeteczki,a jak ciepło to nawet na bosaka, więc kupiliśmy takie fajne skarpeteczki z podeszwą antypoślizgową :-)
Beti a jakie Mela ma buciki na polko ? Właśnie w weekend chcemy jechać jej kupić ale nie bardzo wiem czego szukać :ico_noniewiem:

Nadrobiłam troszkę zaległości :-) Wszystkim dzieciaczkom zaległe ale szczere życzonka z okazji ukończenia kolejnych miesiączków :ico_prezent:
A wszystkie zdjęcia cudne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Dziewczyny też wam przysłali z Nestle książeczkę, baloniki i kartkę z życzeniami na roczek ? :-)
Ta książeczka super sprawa, wogóle wszystkie ich przesyłki są fajne. Ciekawe czy po roczku też jeszcze będą przysyłać.

[ Dodano: 2008-02-27, 18:06 ]
Karolina co do konta to my też się dowiadywaliśmy co i jak i też na nas musiało by mieć ale można zrobić tak,że konto jest na nas ale Karolinka też była by upoważniona do używania. Jeszcze będziemy się dowiadywać,bo to super sprawa jest :-)

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

27 lut 2008, 19:20

ania no przysłali mi i dziewczynom tez :ico_brawa_01:

my jeszcze nie mamy butków na dwórek ,kupimy po urodzinkach jakieś ,musza to byc jakieś trzewiki najlepiej za kostke,mela bardzo chce chodzic po dworzu ,ale jeszcze za zimno ,no ale niedługo juz bedzie cieplej to wypuszcze samopas :ico_haha_01: ,tylko musze jeszcze kurteczke kupic cieplejsza bo jesienna juz zamała, od biedy jeszcze ok tylko krótka w stanie ale rekawki oki tyle, ze niezaciepła jest ,a jeszcze jest chłodno w kombinezonie nie da sie chodzic ma ograniczone ruchy :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-02-27, 18:22 ]
ania ,a co do paczuszek to juz po roczku nie przysyłaja :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-02-27, 18:27 ]
:ico_haha_01: przed południem 2h spania,po południu tez 2h spania ,a teraz ja wsadziłam do kojca zeby sie napiła pożadnie , patrze ,a ta zaneła :ico_szoking: :ico_olaboga:

zauwazyłam od kiedy mela zaczeła chodzic to staje sie bardziej sennna i dłuzej śpi ,ale to w sumie normalne dziecie sie męczy wiec potrzebuje tego snu wiecej ,chodz nie dotyczy to wszystkich :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

27 lut 2008, 19:48

To szkoda z tymi paczuszkami :-/
My już mieliśmy spacerek po polku dziś ale w takich kapciach co kiedyś Karolinka dostała. Ładnie było więc po podwórku troszkę pospacerowałyśmy ale nie chce jej ubierać tych butków,bo strasznie sztywne i źle się jej chodzi :ico_noniewiem:
Boję się,że kupimy złe albo coś kurde :ico_olaboga:

Powiem Ci Beti,że Karolinka też dłużej sypia. W dzień wcześniej sypiała łącznie 2 godzinki,a teraz przedłużyła sobie jedną drzemkę o 30 minut czasem godzinkę i szybciej i łatwiej usypia wieczorkiem i śpi do 10 :-D :-D

[ Dodano: 2008-02-27, 18:50 ]
A co do nocniczków to zamierzamy kupić na dniach i powoli uczyć siusiania i kupkania,bo kupka zawsze po śniadanku jest więc może coś z tego wyjdzie :ico_haha_02: zobaczymy :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lut 2008, 21:14

Aniaaa, ale Karolinka slicznie chodzi :-D :-D :-D :-D Wielkie :ico_brawa_01: dla Niej
Jula własnie sie ciapie z tata a ja zaraz ide do nich :-) coby mi całej łazienki nie zachlapali :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 lut 2008, 21:25

Melduje się wieczorkiem

Emilka już sobie śpi we własnym łóżeczku od jakiś 15 minut :-D
Mąż wybył na mecz a ja mam wkońcu czas dla siebie :ico_oczko:

Co do tego konta dla Emilki to założymy je dopiero po roczku. A na roczek jakąś małą zabaweczkę musi dostać :ico_oczko:
Asiula co do pieluch to moja przyjaciólka ma synka 18 miesięcy i zakłada mu pieluchę tylko na noc. W dzień goni już bez pieluchy i to chyba od 3 miesięcy. Nauczyła go siusuać do nocnika przez wakacje. Wtedy mały latał bez pieluchy. Owszem na początku zdarzyło mu się zsiusiać ale widocznie mu to przeszkadzało i dość szybko nauczył się wołać si si :ico_oczko:
Aniaaa co do paczki to ja jeszcze nie dostałam :ico_noniewiem: z resztą poprzednią dostałam jako jedna z pierwszych więc teraz pewnie dostanę na końcu :ico_oczko:
Becia ja tak patrzę na suwaczek Emi i jej już został niecały tydzień do roczku :ico_szoking:
Karolina hihi mamy taki sam stolik edukacyjny :-D co prawda góra jest troszkę inna
nana wkleję zdjęcie firanki jak tylko znajdę czas i będę u rodziców bo tam mam kabel do aparatu

A ja jutro idę do dentysty brrrrr. Już mam stracha ale z drugiej strony to już ostatnia wizyta :-D

Awatar użytkownika
nana
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

27 lut 2008, 21:40

Hejka z wieczorka :-)
Michaś już śpi od 19:15,miał kryzys juz o 18,ale udało mi się go przeciągnąć i posadzić jeszcze na nocniczek i kupal zaliczony :ico_brawa_01: Ogólnie to od drzemki popołudniowej jak tylko wstał,tak był mega maruda :ico_placzek: Płakał,ach szkoda słów... A teraz Maks mnie wkurza,bo powinien juz spać a on ściemnia :ico_zly:

Aniaaa,-super filmik a jak Karolinka niesie ta flache,zarąbiście :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Na twoim miejscu jako pierwsze buciki kupilabym np.Bartka i nie będziesz miała żadnych obiekcji. :ico_haha_02:
Aga26, dentysta nie jest zły ale pomyśl jaki bedziesz miała piękny uśmiech :-D
beatris75, brawa za udane zakupy no i torta masz zgłowy i piknie!!!

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

27 lut 2008, 22:59

gośka co sie stało ??? :ico_szoking: czemu kinder balu nie bedzie ??? :ico_olaboga:

mela jeszcze gania na bosaka w golutkich pytuniach :ico_brawa_01: ,ale dzis do kubka niekapka chyba na stałe sie przekonała :ico_noniewiem: tfuuu tfuuu ,zeby niezapeszyc :ico_oczko:

aga nio zleciało , :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-02-27, 22:43 ]
ania ,a gdzie suwaczek karolki? :ico_nerwusek:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lut 2008, 08:15

Witajcie z rana o :ico_szoking: ja dzis pierwsza u nas nocka spokojna jula tylko raz sie przebudziła i spanie do 7 teraz tradycyjnie bawi sie na łóżku a ja wpadłam sie przywitać
lece robic kawusie zrobie wiecej jakby ktorac chciała
:ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: to dla was

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”