Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 kwie 2008, 17:57

Moja tez juz chlebka ze mna jadla, tak do sprobowania to oni nam juz pelno rzeczy moga wcinac :ico_brawa_01:
A ja dzwonilam do ojca, bo chrzciny sa w czerwcu, a on mi na to, ze daleko i ze drogo, a poza tym to na wczasy do Egiptu jada (na 2tygodnie do luksusowego hotelu!!!) a tu drogo do cory przyjechac! drogo i daleko! :ico_noniewiem: to sie juz nigdy nie zmieni! :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Viola
Trzy tysiące lat minęło...

20 kwie 2008, 18:25

cześć dziewczynki...
jak tylko na chwilkę (bo mamy gosci), ale muszę się z Wami podzielic nowiną...
mamy wreszcie PIERWSZEGO ZĄBKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I Z TEJ OKAZJI STAWIAMY TORCIK

Obrazek

A tak na marginezie to wcale nie dostawałam żadnych powiadomień na pocztę, :ico_zly: :ico_zly: ze jesteście... i teraz mam troszkę czytania...nadrobię wieczorkiem....

Awatar użytkownika
ULA_TOMEK
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 kwie 2008, 20:14

Witam wieczorkiem, dzis dzionek poza domem bo obiadek u teściów i maluch jadł dzis obiadek z nami ziemniaczki, miesko z sosiku i buraczki czerwone :-D i szcześliwy był straszecznie ze nie jadł jakiejs zupki mamuski :-D
a chlebek to juz od dawna jemy ale raczej jako taki zapychaczek jak cos mamusce sie udało ukrasc :-D
ale chyba bede musiała jako śniadanko wypróbowac, maluszek na pewno bedzie szczesliwy, tylko boje sie zeby wogółe kaszki mi nie odrzucił :ico_noniewiem: ale najwyzej bedzie wcinał z tatuśkiem kabanoski :-D

Joasiu to opowiadaj nam tu szybciutko jak tam w przedszkolu było, Julia porostawiała maluchy po katach :-D :-D a wogóle duzo tam w takich przedszkolach takich maluszków bo u nas to sa prblemy nawet zeby takiego malucha do złobka wzieli a co dopiero do przedszkola :ico_noniewiem:

Aniu niestety tak to jest z rodzinka, najlepeij na zdjeciu :-D

Violu oczywiscie duzy :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla Milenki za pierwszego zębolka :-D

Lece malucha kapać :-D

Awatar użytkownika
abegano
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

20 kwie 2008, 21:38

Viola :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za zęba dla Milenki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
My nada szczerbaci.......

Niestety nie wiem jak to będzie z moim przyjazdem na "zebranie" w Krakowie, bo mąż obiecał swojej mamie że do niej pojedziemy na długi weekend :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: ale na razie nic nie jest pewne mam nadzieję że uda się nam jednak podskoczyć do was!!!!!!!!!!!Musowo !!!!!!!!!!!!!!!!

A co do jedzonka to Natala ma następujace dania: rano po przebudzeniu cyc, później kaszka, po spacerze obiadek (wcześniej jakiś owoc, biszkopcik i soczek lub herbatka), potem przed wyjściem na drugi spacer flacha :ico_oczko: , po spacerku cyc bo już jestem w domu :-D i wieczorkiem kaszka lub deserek owocowy. A potem tj.po kąpiel i w nocy cyc do woli!!!!!!!!!!!!!!!! nie mogę jej tego odebrać skoro już w ciągu dnia jej nie daję bo mnie nie ma.......

joanna1111

20 kwie 2008, 22:03

Hej tu znowu ja
Wpadlam opisac jak tam bylo w przedszkolu.Wiec suuuuuuuuuuuper Juli tak byla zachwycona ze nie chciala z tamtad wyjsc.Byla w kazdym kacie i dotchla wszystkiego co mogla a latala jak na haju :ico_brawa_01: Tak jej sie podobalo.Zdiecia musze zmniejszyc to wkleje jutro
Ula nie wiem ile w jednej grupie jest dzieci.Nie mam pojecia,ale wydaje mi sie ze nie duzo :ico_noniewiem:

Dla Milenki za zabka :ico_tort: Bedzie mamsie juz mogla podgryzac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Viola

20 kwie 2008, 22:08

Dla Milenki za zabka Bedzie mamsie juz mogla podgryzac
juz dzis dała popis gryzienia :-D :-D :-D :-D

Asiu koniecznie wklej nam zdjęcia Julii - fajnie, że jej się podobało... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A ja dzwonilam do ojca, bo chrzciny sa w czerwcu, a on mi na to, ze daleko i ze drogo, a poza tym to na wczasy do Egiptu jada (na 2tygodnie do luksusowego hotelu!!!) a tu drogo do cory przyjechac! drogo i daleko! to sie juz nigdy nie zmieni!
Aniu wiem, że Ci przykro...ale cóż zrobić....
ważne, że masz super męża i fantastyczną gromadkę dzieciaczków :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ULA_TOMEK
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 kwie 2008, 09:38

No witam z rana :-D maluszke dzis znowu wrócil do starej normy i wstał po 6 ale za to już drzemie na balkoniku :-D

Joasiu super sprawe macie z tymi przedszkolami, ja to bym chetnie tez sie gdzies wybrała z moim maluchem gdzie by sobie poszalał z innymi maluchami :-D bo ja mam kontakt tylko z dwoma mlauchami i jeden taki zółwik ja go mama posadzi tak siedzi a druga kuzyneczka kruszynka tylko u mamy przy cycu :ico_noniewiem: wiec maluch nie ma z kim poganiac :ico_noniewiem: wiec chyba Joasiu ty bedziesz musiała do mnie z Juli przyjechac to wtedy maluchy beda mogły sobie razem poszalec :-D

I oczywiscie czekamy na foteczki :-D

Abegano no weekend majowy długi wiec mam nadzije ze jednak dasz rade nas odwiedzić :-D

Oj Violu biedactwo :ico_olaboga: mały gryzoniek ci rosnie a to dopiero pierwszy zabeczek :-D mój ma dopiero dwa a taki z niego gryzonek :-D

A my dzis na śniadanko chlebek z masełkiem i jajeczko, ale oczywiscie wiekszosc było wszedzie tylko nie w buzi :-D ale jaka radość :-D

barbapuppa

21 kwie 2008, 09:59

witajcie dziewczyny
no, trochę mam czytania, ale fajnie, wreszcie się coś ruszyło :ico_brawa_01:

kochane na razie mam tylko głos uli w sprawie karczmy, a co pozostałe panienki wybierające się myślą???

brawa dla Milusi za ząbeczka :ico_tort: :ico_brawa_01:
anulaf nie martw się sprawami rodzinnymi, widać nic nie poradzisz, że masz taką rodzinkę, szkoda że Rodzice nie chcą utrzymywać z Wami kontaktu, ale pomyśl, że to ich ogromna strata i sami sobie będą winni na starość, że zostaną sami
ja mam to samo z teściami i mówię trudno, bo szkoda nerwów, a charakterów się nie zmieni
najważniejsze że jesteście z mężem szczęśliwi i tworzycie wspaniałą rodzinkę
ula z tym czekaniem na pizze to lekka przesada, a nie macie 2 pizzerii, żeby u konkurencji zamawiać?
no bez dziadków to Pawełkowi nudno, bo przecież jak chłopak rozrabia to dziadkowie szczęśliwi, a mama pewnie prędzej skarci, no to się dziecko dopomina, nie ma się co dziwić
co do porannego śniadanka, to możesz spróbować mleczko z płatkami kukurydzianymi drobno pokruszonymi, albo chudą kanapeczkę z pomidorkiem (mini okręciki) i kakao
joasiu to fantastycznie, że Julii się podobało w przedszkolu, to nie będziesz miała problemów, żeby ją zostawiać, tylko ciekawe jakby zareagowała, jakby mamy w pobliżu nie było
abegano liczymy na ciebie, koniecznie przyjedź jak będziesz mogła

a mój wczoraj mi powiedział, że nie pójdzie ze mną na nasze spotkanie, normalnie zagotowałam, bo on nikogo nie zna i w ogóle... :ico_zly:
najlepiej to on z dziećmi w domu zostanie, a ja mu na to że dzieci też idą, to on mi mówi, że on sobie na rower pójdzie, albo pobiega, normalnie się wkurzyłam :ico_zly:
jakby to spotkanie z teściami było, toby na skrzydłach leciał
oj chyba sobie musimy poważnie porozmawiać
my odwiedziliśmy wreszcie chrzestnego Tadzia wczoraj i wiecie, że każde dziecko w swoim sosie było, bo Natalka jest 3 miesiące od Tadzia młodsza, więc jeszcze nie siedziała, Tadzik sobie, a Wiki sobie
Tadzik trochę dawał popalić, a Wiki tylko wywaliła doniczkę z ziemią, ale ona jak nie śpi w dzień, to w pewnym momencie zaczyna ją energia roznosić i broi
ale było bardzo miło i sympatycznie
i wiecie, że żałujemy że się nie zgadaliśmy wcześniej, bo oni też nie mieli z kim na wakacje pojechać, no i stanęło na tym, że w przyszłym roku jedziemy wspólnie
już się cieszę :ico_brawa_01: , bo Tadzik i Natalka będą mieli podobne umiejętności, więc będzie fajnie

Awatar użytkownika
Viola

21 kwie 2008, 10:18

Witajcie....
a ja dziś na godz.12 idę z Milenką na szczepienie...ciekawa jestem ile waży? :ico_noniewiem:

znalazłam fajną czapeczkę z Wójcika dla chłopca http://www.allegro.pl/item347206111_cza ... oz_74.html może Wam się spodoba :-)

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 kwie 2008, 11:22

czesc dziewczyny witam po weekendzie i na dzien dobry stawiam za swoje dzisiejsze urodzinki
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :-D

caly weekend imprezowalismy, grillowalismy, gosci przyjmowalismy hehe
bylo naprawde super
oczywiscie pogoda beznadziejna ale to w niczym nie przeszkadzalo
grill byl z pokrywa wiec deszcz mu niestraszny, siedzielismy w domu a chlopcy na zewnatrz grilla dogladali hihi

w sobote bylo nas w sumie 10os i troje dzieciaczkow
5 miesieczny oliverek
i lelka rowiesniczka Majeczka hihi

takze wesolo bylo i gloosno hihi
jak dzieciaki poszly spac (oczywiscie lelek jako osttani :-D ) to my moglismy na luzie pogadac hihi
towarzystwo bylo nowe bo mieszkamy tu od niedawna
i poznalam mamy z dzieciaczkami przez internet ale tatusiow jeszcze nie znalam hihi jednak to dla nas zaden problem.. nowe znajonosci uwielbiamy
jestesmy bardzo towarzyscy
byla tez adama odnaleziona tutaj daleka kuzynka z narzeczonym hihi
oni akurat zostali na noc
wiec wczoraj znowu poimprezowalismy i grilla odpalilismy, popoludniu wpadli jeszcze kolejni znajomi z blizniakami hihi
tyle ludzi a jedzonko jeszcze na dzis zostalo... jak zwykle

lelus zadowolony bo rozchwytywany przez cioteczki
na mama nawet nie spogladal :ico_placzek: :-D

taka jestem niewyspana.. a lelek jak na zlosc dzis strasznie wczesnie wstal :ico_szoking:
i nie za bardzo chcial to odespac
tylko godzinke sie zdrzemnelismy i ten znow na chodzie
kupal do nocniczka juz poszedl a teraz zabawa i gadu gadu hihi

wczoraj w nocy was na szybko czytalam wiec sorki jesli cos waznego przeoczylam

byla mowa o sniadaniu... hmm lelek zajada roznie
kaszki smakowe staram sie rzadko podawac
zwykle zwykla owsianke ze swiezymi owocami;jagodami, malinami, bananmi lub truskawkami
zalezy co mam hihi
chlebek od dluzszego czasu dostaje codziennie do raczki sam sobie go zjada

makaron tez juz dawno wcina

hmmm czy cos jeszcze????

aaa
violu dla milenki za zebola :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Aniu
przykro mi bardzo z powodu rodzinki. :ico_placzek: . tak jak dziewczyny pisza... skup sie na swojej nablizszej rodzince abyscie na zawsze byli razem szczesliwi... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”