Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

Re: koteczek w domu

29 wrz 2012, 20:07

kotek już jest
cały czarny :-D
ale dzikus z niego okropny :ico_olaboga: jak go wyciągałam z kartonika to myślałam,że mi palce odgryzie a jak podrapał,masakra!
zobaczymy ile mu zajmie oswojenie się
i koniecznie muszę pilnować jak będzie się drzwi na dwór otwierać co by nie zwiał :ico_sorki:

to nasz kiciuś
Obrazek

póki co płeć nieznana bo nawet nie da sobie zobaczyć więc jest bezimienny :-D

NICOLA_1985

01 paź 2012, 08:27

super czarnych :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: widziałam juz go na fb :-D

mal
Wodzu
Wodzu

01 paź 2012, 09:06

jeszcze lepsze to złapałam znowu w szafie myszę i to żywą! to ją za ogon i wywaliłam na dwór :-D
ale jesteś odważna :ico_szoking: :ico_haha_01: ja nie mogłabym tak cap za ogon i wyrzucić :ico_oczko:

a kotek fajniutki i życzę powodzenia w oswajaniu go :ico_oczko:
a jak chcesz by cię nie podrapał to zakładaj np rękawice taką kuchenną coby przyzwyczaił się do ludzkiej ręki nie drapiąc jej :ico_oczko:

NICOLA_1985

01 paź 2012, 10:25

moja Zara dla odmiany dzisiaj uzarła mnie w żyć... :ico_oczko: stałam w samych majtkach tyłem do niej i załączałam dzieciom bajki.. a ta za to, ze chodziła za mną wcześnieuj i miałczała a ja ją olałam to mnie dziabła w tyłek :ico_oczko: ma szczeście, ze tylko tak lekko mnie szczypła bo bym jej chyba oddała haha :ico_oczko:

Ania moja Zara jak próbuje mnie zebami chycić albo łapka mnie bije to na nia działa jak syczę na nią za to... może spróbój do kotka kocim językiem... :ico_oczko:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

01 paź 2012, 12:36

no właśnie poczytałam w necie co nieco o oswajania kotka i właśnie jak mi się nie podoba jakieś jego zachowanie to mam złapać za skórę na karku i syknąć bo tak robią kocice na swoje dzieci jak są niedobre :-D

no i mam problem z kuwetą :-/
jest w niej piasek,suchy (dzisiaj i tak muszę zmienić bo nieco już nasikane)
a to małe kociątko wali kupę gdzie chce :ico_zly:
poczytałam,że tam gdzie zrobiło kupkę to powinnam umyć i psiknąć czymś co podrażni kotka i już tam nie powinien się załatwić,to tak zrobiłam i co?? i niedawno znowu tam kupkę zrobił i nie wiem jak mu to wytępić,bo mam kilka kupek do sprzątania w dzień :ico_olaboga: i za każdym razem mnie na wymioty bierze i jak mnie cofnie tak totalnie to i kota z domu wywalę do szopy :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: macie jakieś sposoby????
na wycieraczkę już tak narobił że musiałam całą dzisiaj wywalić i wyprać porządnie :ico_sorki:

mal
Wodzu
Wodzu

01 paź 2012, 14:06

to mam złapać za skórę na karku i syknąć
tak to prawda ,my też tak czasem robilismy :ico_oczko:

a co do kuwety .....po prostu jak przyuważysz ze kręci się koło miejsca gdzie wam robi kupę to zanieś go natychmiast do kuwety by tam zrobił co trzeba widac do tej pory nikt i nic nie kontrolowało go gdzie mato robić ,nie krzycz na niego bo to nic nie da ,może za szybko od matki został zabrany i dlatego tak robi ,ale jak to jest kot dzikusek to wiesz robi tak jak do tej pory robił czyli tam gdzie popadnie :ico_oczko: ale można go odzwyczaić od tego ,po prostu musisz być jego cieniem :ico_oczko: i jak tylko uda mu sie załatwić do kuwety to zawsze go pochwal głaskając go :ico_oczko:
gdzieś czytałam że koty czegoś tam nie lubią z ziół ale nie pamietam co to było ,wiem że sa gotowe preparaty w zoologiku ale cenowo to cos ok 50 zeta kosztują i wiem że sa bardzo skuteczne

mal
Wodzu
Wodzu

01 paź 2012, 14:11

Aniu i koniecznie do weta idź z nim trzeba go np odrobaczyć a to jest dla waszego bezpieczeństwa dobre :ico_oczko:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

01 paź 2012, 14:13

ja na niego nie krzyczę bo on i tak się wszystkiego boi
jak miałam go na rękach to Miluś krzyknęła a on się biedny trząsł od razu :ico_sorki:

nie mam za bardzo jak go pilnować bo jak mam go tu w domu to włażi pod szafkę albo w kąt i tam siedzi
cały czas siedzi w korytarzu a tam nie mam nad nim kontroli :ico_sorki:

odrobaczyć wiem,że trzeba to już A załatwi,bo dzisiaj chyba jedzie do tego weterynarza bo ma u niego drzewo ciąć i od razu mu powiem niech weźmie coś na odrobaczenie :ico_sorki:

mal
Wodzu
Wodzu

01 paź 2012, 14:30

podejrzewam że może dwa albo trzy dni i się przyzwyczai do was :ico_oczko: i będzie już chętne i do was podchodził i zachęcał do zabawy, :ico_haha_01: ja tez na jego miejscu bałabym się czegos nowego gdy byłabym taka malutka jak on :-)

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

01 paź 2012, 16:28

Aniu mam nadzieje ze kotek zakuma gdzie trzeba sie zalatwiac, bo ja kkiedys mialam tekiego co robil wszedzie aby nie do kuwet, jak narobil nam na posciel wypierdzielilam na podworko, po 2 dnia poszedl gdziec.... no glupi byl jak nigdy inny,. na nic nie reagowal

dzisiejsze zdj

Obrazek

Wróć do „Nasze hobby”