Hej Kobietki!
Nas parę dni nie było, byliśmy u Teściowej, bo M musiał jechać do Puław na szkolenie na 2 dni, więc wykorzystaliśmy sytuację i pobyczyliśmy się w Aleksie
Próbowałam do Was pisać przez tel ale bez skutku, jak za 3 razem wywaliło mnie z netu zrezygnowałam
Juluś, Kochana mocno ściskam na półmetek

No wielkie

kiedy to zleciało
U nas też różnie z jedzeniem, było super, teraz jest różnie. Czasem je jak szalony, czasem wybrzydza. Ale raczej zawsze zjada ładnie obiadek, więc nie panikuję. Zupki praktycznie wszystkie lubi, chyba kapuśniak Mu nie podpasował. Ale rosołek, pomidorówkę, buraczkową, barszczyk czerwony, żurek czy zalewajkę, koperkową, krupniczek, uwielbia. Również pieczonego kurczaka, gołąbki, jajo sadzone z jogurtem nat i ziemniaczkami, kaszę itp.
Teraz pałaszuje gotowane wiejskie jaja i pomidorka w jogurcie
Wiśnia, zgadzam się z dziewczynami, poróbcie wszystkie badania. My mamy dwie otyłe dziewczynki w rodzinie, jedna ma niestety cukrzycę, druga tarczycę...
A co do odżywiania, to ja bardzo tego przestrzegam. U nas nie ma słodyczy! Piekę sama ciasta i takiego odrobinę Nikoś dostaje. Za słodki deser uważam również serki czy jogurty, budyń, kisiel. Wolę Małemu dać danio, niż jakikolwiek typowy słodycz.
Nie uważam również by soki owocowe były szkodliwe

Z powodzeniem można wybrać takie naturalnie słodzone - bez dodatku cukru. I my właśnie tak robimy!
Świetnym rozwiązaniem są przekąski typu ziarna i bakalie. Nikoś wprost uwielbia słonecznik!

I rodzynki, żurawinę suszoną i inne
Goździk, Nikoś znalazł pod choinką, a właściwie koło niej

rowerek Lak Magic, wybraliśmy czerwony, taki jak pokazałaś na zdjęciu! Świetny wybór! Nam facet w sklepie mówił, że wszystkie dzieciaki w rodzinie na jednym się wyjeździły i nie ma sobie równego

Niko póki co po domu jeździ, ale zaraz wybywamy na dwór
My ostatnie dwa dni spędziliśmy cały na dworze

Cieszę się, bo Nikoś nie wychodził z piaskownicy, więc to znak że w tej naszej na działce też będzie się chętnie bawił
Wiśnia, dziś w Porcie jest dzień wyprzedaży, do -70%

I tak będzie każdego 13 miesiąca, my się właśnie wybieramy
A w weekend 21, 22 kwietnia w Porcie będzie dzień pod hasłem "Szczęśliwa Mama=Szczęśliwe Dziecko", spotkanie dla Mam i przyszłych Mam przy Saturnie, spotkanie z chustomamami, położną, doradcą laktacyjnym, fizjoterapeutą itp no i super sprawa, mamy w ciąży mogą zrobić sobie usg albo usg 4D bezpłatnie
[ Dodano: 13-04-2012, 10:25 ]
tibby, Leon też mi się podoba i Mikołaj
Juluś, Wiktoria śliczne imię, tylko jak inne piękne od jakiegoś czasu baardzzoo popularne niestety, ale w końcu jakby na to patrzeć, to sporo imion trzeba by było odrzucić