Dla Luśki
Alinko wiem, że łatwo powiedzieć, ale Dominika ma rację. Te normy z internetu wcale nie muszą byc dobre. Może one sa dla osoby dorosłej a nie dla niemowlęcia. A to zaadnicza różnica. Tak samo miałam w ciąży. Internet pokazywał mi, że jest niedobrze a lekarz uspokajał, że w ciąży to zupełnie inna sprawa. Także nie ma co panikować. najpierw do lekarza.
Dominika ja nie chcę sie kłócić bo nie jestem specjalistą, ale w programie"mamo to ja" na tvnStyle mówił lekarz, że wit D nie można przedawkować. Mówił, że nadmiar wydalany jest z moczem. Przedawkowanie mogłoby nastąpić, gdyby dziecko wypiło na raz całą buteleczkę a nie jedna lub kilka kropelek za dużo.
Ja tam jakoś wierzę temu programowi, no ale oczywiście lekarzem nie jestem więc tylko powtarzam.
Alinko a Ty Wańke nie za grubo ubierasz do spania?? Czapeczke jej ubierałaś?? Ja Tomkowi nawet jak był noworodkiem to nie zakładałam a co dopiero teraz?
Dominika tak to prawda z ta rodzina. Ale mam nadzieję, ze sie pogodzicie przed twoim wyjazdem.
Madziorka szczęśliwej podróży. No i powodzenia w realizacji nowych planów.
Ja byłam dzis u lakarza i wszystko u nas ok. Ten katarek nie wiadomo skąd. Prawdopodobnie jednak zbyt suche powietrze. Fajna lekarka była, mimo że na zastępstwie. Tak dokładnie Tomka obejrzała z każdej strony. Kazała kąpać w Oilatum lub czyms podobnym bo skóra raczej atopowa u niego. W każdym bądź razie wrażliwa.
Do noska kropelki dała i zobaczymy. za tydzień na kontrol jak nie minie.