Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

08 kwie 2011, 10:48

Wiolu dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze. Ty się kuruj.

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2011, 12:35

cześć kobietki :-)

Ale pogoda paskudna :ico_olaboga: okna chce powyrywać :ico_olaboga:

NOWA ja używałam Emolium dla siebie (teraz nie muszę, bo stan skóry w ciąży bardzo mi się poprawił) i byłam bardzo zadowolona, dla Krzysia kupiłam Oillan Baby, można stosować od pierwszych dni życia.

Wiola wiesz co, ja chusteczki kupiłam na allegro w takim opakowaniu zbiorczym-6-cio pak za 27zł. Dobrze, że z maleństwem wszystko ok :ico_brawa_01: a Ty kuruj się szybciutko :ico_oczko: Lekarz oznak zbliżającego się porodu nie zauważył?

Koroneczka mama kazała facetowi poprawiać, ale on twierdzi, że to nie jego wina, tylko kleju do płytek, a g.... prawda, bo widać ewidentnie, że to on zawalił. Ostatecznie stwierdził, że poprawi, ale mama ma kupić inny klej, bo tym on nie będzie pracował :ico_puknij: i zapowiedział, że reszty prac nie wykona :ico_szoking: Daj znać po wizycie u gina.

Aniu Wszystkiego najlepszego :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

Motylek a to ci mąż cwaniak :ico_oczko: fajnie, że będzie z Tobą :ico_brawa_01: a Filipkowi łóżeczko przypadło do gustu :ico_brawa_01: Mój mąż też próbuje wylosować bilety i ciągle przychodzą mu na pocztę jakieś fałszywe wiadomości próbujące wyłudzić dane!

Stawiam ciacho za skończony 31tydzień :ico_tort: później wstawię fotkę brzuszka bo teraz akumulator od aparatu się ładuje, to ocenicie czy brzuch mi się opuścił, czy tylko mi się wydaje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

08 kwie 2011, 12:58

witam piątkowo

stawiam torta za 4 lata po ślubie
Obrazek
dziękuję za życzenia :ico_buziaczki_big:

u nas niestety wietrznie i deszczowo :ico_sorki: w domku posprzątane,zupka gotowa a mąż sobie drzemie bo jakiś niewyspany dzisiaj,może pogoda tak na niego działa :ico_noniewiem:
No i jutro do lekarza, ciekawa jestem co tam u mojego Szkraba :-) No i jak tam moja szyjka, bo skurcze nadal są :ico_sorki:
będziemy czekać na wieści :-)
Kurcze przeczytałam właśnie że brzuch opuszcza się 2-4 tyg przed porodem :ico_noniewiem:
to oby u mnie było te 2 tyg :-D
Byłam też na strychu, okazało się, ze nic nie mam (wszystko musiałam dać siostrze), typu podkłady, ceratki, majtki itp.) wiec robię listę i zabieram się za zakupy, bo póki do torby do szpitala mało co na dzień dzisiejszy mogłabym włożyć.
no to rób listę i się pakuj :ico_oczko:
Pola do końca dnia marudziła, a jeszcze cos kupy nie mogla zrobić, ciekawe jak jutro będzie, mnie cały czas po głowie chodzi ta grypa żołądkowa, o której wczoraj w pkolu mówiły panie, oby to jej nie dopadło :ico_noniewiem:
zdrówka dla Poli i oby jej ta grypa nie dopadła :ico_sorki:
Niektórzy polecają Balneum baby i Emolium ale ja nie stosowałam ich więc nie wiem czy są dobre.
ja używałam Emolium i się u nas sprawdził :-)
Moja siostra odebrała wczoraj wyniki mojej mamy od hematologa i ta powiedziała, że mama wcale nie ma marskości :ico_szoking: To raczej nie możliwe żeby w tak krótkim czasie to wyleczyć, więc ciekawe jak to możliwe :ico_noniewiem: No ale cieszymy się bo prawdopodobnie będzie mogła zacząć konkretne leczenie tych bóli pochodzenia centralnego bo jak narazie dostawała tylko przeciwbólowe :ico_brawa_01: Teraz będzie miała konsultację z tym neurologiem i on powie co dalej.
no raczej marskości się tak nie wyleczy szybko :ico_noniewiem: ale chociaż wiadomo będzie niedługo jak mamę leczyć :ico_sorki: a z neurologiem kiedy ma konsultację?
Mój mąż właśnie mi powiedział że będzie ze mną przy porodzie :ico_brawa_01:
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Red velvet cake blox
wow jakie ciacho :ico_brawa_01: dzieciaki na pewno się ucieszą :-D

wiola85 oby inny lek pomógł :ico_sorki: a jakie dopochwowe leki ci przepisał? lepiej jak dzidziuś by się teraz nie urodziła,le właśnie on sam zdecyduje,więc trzeba liczyć na jego brak potrzeby wyjścia z brzuszka :ico_oczko:

markotka ale sobie fachowiec wymyślił,niech poprawia i spada stamtąd bo tylko wam nerwy psuje,tzn mamie :ico_zly: :ico_zly: poszukajcie lepiej innego fachowca :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-04-08, 13:00 ]
Stawiam ciacho za skończony 31tydzień :ico_tort:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i czekamy na fotki brzuszka

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2011, 13:48

Aniu torcik pyszny :-D

i mój brzuchol z dzisiaj 31tc :ico_ciezarowka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2011, 14:00

markotka, ale fajny brzuchol, mialam bardzo podobny ksztalt w ciazy z Marcelem

no i z mojego pieczenia czerwonego ciasta nici :ico_zly: wczoraj caly dzien biegalam za barwnikami, udalo mi sie kupic w jednym sklepie, a dzis wszedzie szukalam serka philadelphia i nigdzie go nie moge dostac :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: co za miasto :ico_olaboga:
wiec kupilam ser w wiaderku i zrobie sernik markotki :ico_oczko:

Motylku czy mozesz mi podac przepis jak robilas polewe czekoladowa?

[ Dodano: 2011-04-08, 14:10 ]
markotka, ja mam pytani odnosnie sernika
wszystkie skladniki razem wymieszac, a na koncu dodac ubite bialka, tak?

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2011, 14:28

Wiolano to kuruj się :ico_sorki: ALe jak by się maluszek urodził to pewnie by mu coś zapobiegawczo podali. Ja miałam z Filipkiem paciorkowca typu b i dostałam przy porodzie antybiotyk i Filipek tuż po urodzeniu :ico_sorki:

emilia7895,
1 margaryna
pół szklanki mleka lub wody
mniej niż 2 szklanki cukru
4 łyżki kakao
Margarynę rozpuścić, dodać cukier, mleko lub wodę i kakao. Rostrzepać trzepaczką lub benderem żeby wyszła głądka masa.
Oczywiście proporcje możesz zmniejszyć boz tego wyjdzie dużo polewy. Można też zrobić z czekolady 100 g gorzkiej czekolady
50 g masła, Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, dodać masło, wymieszać

Aniu ciacho pierwsza klasa :ico_haha_02: A co to jest?

Markotka brzuszek piękny :ico_brawa_01: Ale chyba jest dość wysoko :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-04-08, 14:31 ]
a z neurologiem kiedy ma konsultację?
Jeszcze nie wiem, wczoraj miała się z nim umawiać.

[ Dodano: 2011-04-08, 14:43 ]
wszystkie skladniki razem wymieszac, a na koncu dodac ubite bialka, tak?
Ser zmielić razem z masłem. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości i dodać do sera. Następnie do masy serowej dodać mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2011, 14:43

Emilia dokładnie, wszystko razem od razu miksujesz, nie trzeba dodawać składników osobno, tylko pianę z białek dodajesz na sam koniec :-)

Motylku a mi się wydaje, że jest niżej, ale to może tylko moje wrażenie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

08 kwie 2011, 14:44

markotka super brzuszek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

emilia7895 normalnie pecha miałaś ze składnikami :ico_sorki:
Aniu ciacho pierwsza klasa :ico_haha_02: A co to jest?
nie wiem,jakiś tort czekoladowy :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2011, 14:49

nie wiem,jakiś tort czekoladowy
A myslałam żeto Ty robiłaś :ico_oczko:

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2011, 14:51

Ania dziękuję :-D
Motylek ja tam wszystko razem wrzucam do michy i miksuję :ico_oczko: tylko piana z białek osobno

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”