np mnie lekrz powedział że przy cc dzecko mniej się męczy i taki poród dla dziecka jest bezpieczniiejszy

takie jest moje zdanie
np mnie lekrz powedział że przy cc dzecko mniej się męczy i taki poród dla dziecka jest bezpieczniiejszy
Zgadzam się z Tobą.Ja akurat chcę rodzić siłami natury,ale nie miałabym żadnego problemu jeśli chciałabym rodzić przez cc,i nie musiałabym płacić za to.Każdy ma prawo decydować o sobie,i to nie jest kwestia łatwizy bo podobno po cc kobieta bardziej cierpi...Medycyna idzie do przdu i to nie są te same cesarki jakie były kiedyś. Uważam że każda kobieta powinna rodzić tsk jak chce i nikt nie ma prawa decydować za nią.żwłaszcza jakaś banda facetów a ich argumenty są żenujące....
wiec po co sie na to decydowac?nie rozumiem...podobno po cc kobieta bardziej cierpi...
Od razu po cc ...jeszcze przed "zaszyciem" dostałam mojego Tosiaczka, mąz był cały czas przy mnie równiez podczas porodu (CC to poród)Do większości kobiet, za porodem naturalnym, najbardziej przemawia to, że od razu po porodzie dostają swoje dziecko w ramiona, dzięki czemu nawiązują z nim jedyną i niepowtarzalną więź. Po porodzie naturalnym bardzo szybko „dojdziesz do siebie” i po obowiązkowej 2 godzinnej obserwacji poporodowej, będziesz mogła zajmować i cieszyć się swoim dzieckiem
Dorotko , zgadzam się z Tobą cakowicie, też nie jestem zwolenniczką cc na zyczenie....Maggie, ja to skopiowalam z innej strony
poza tym w uk sa inne zasady.w polsce sie po cc plackiem lezy przez 24h![]()
teoretycznie w polsce tez nie ma cc na zyczenie ale...![]()
ja uwazam to za rzecz ostateczna.tak jak pisalas ze nie moglas urodzic 'naturalnie', jak sa jakies komplikacje czy przeciwskazania.ale tak 'BO CHCE'??
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość