Czym jest macadamia w apartamencie? To jakaś usługa? atrakcja? Pierwsze słyszę...
Z własnego doświadczenia wiem, że rodzice 3 dzieci mogą mieć problem z wynajęciem zwykłego pokoju hotelowego, nie zawsze mają większe a jeśli mają to ich ilość jest ograniczona a cena z kosmosu... Nawet z dwójką dzieci by komfortowo spędzić czas wypadałoby wziąć podwójny pokój (oddzielony drzwiami) a to już jest serio kosmos finansowy.
Jeżdżąc za granice często korzystamy z Airbnb ale np. ostatnio naszych znajomych napadli na Ukrainie i się okazało że to nie pierwszy taki przypadek a właściciel przekupywał gości by nie pisali nieprzychylnych recenzji po wizycie. Trochę się zawiodłam i straciłam zaufanie.
W Polsce też wynajmujemy apartamenty ale blisko dobrych knajpek czy restauracji. Booking to pierwsze co przychodzi do głowy ale to pośrednik i nie zawsze ma najniższe stawki. Drugą bazą pokojów/apartamentów czy domków jest sunandsnow.pl Bardzo polecam, bo nie jest tak znane jak booking i często da się znaleźć dobre lokalizacje nawet w ostatniej chwili, np. w środku sezonu można znaleźć apartamenty we Władysławowie czy w Juracie.