Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 cze 2009, 14:34

Shiva, dzieki i dla was tez super niedzieli :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

21 cze 2009, 17:00

iw_rybka, zdjęcia super, a jaki brzuszek już masz duży, nie da się ukryć :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 cze 2009, 19:58

anetka607, dziekuje,i fakt - brzusia juz nie schowam,ale nawet nie mam zamiaru,od poczatku dumnie go wypinam :ico_oczko:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

21 cze 2009, 21:59

iw_rybka naprawdę bardzo fajne fotki. widać, że wszyscy tacy radośni... odpoczynek jest bardzo ważny :ico_haha_02:

[ Dodano: 2009-06-21, 22:07 ]
ja natomiast od piątku mam podły nastrój... nie wiem jak mój facet ze mną wytrzymuje.
sama mam się momentami dosyć. najgorsze, że nie mogę nad tym zapanować a do głowy przychodzą mi naprawdę straszne rzeczy! :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-06-21, 22:08 ]
pozazdrościłam wam tych suwaczków baby- gaga... one są troszkę bardziej obrazowe. ewidentnie widać czwarty miesiąc. żartów nie ma :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 cze 2009, 09:40

meg, ja tez czasami mam dosc samej siebie :ico_olaboga:

A co do suwaczka,to ja musze chyba do srody poczekac,tez juz chce 4 okienko :ico_wstydzioch:

Wstalam rano i oczywiscie - witaj misko,nie zdazylabym do lazienki :ico_zly: A moj synek przyszedl do mnie,obudzil mnie buziakami i zaczal nasladowac mnie - jak wymiotuje :ico_szoking: On jest malutki i malo rozumie ale juz sie nauczyl,ze mama rano wstaje i robi yu yu yu :ico_wstydzioch: No a jak skonczylam to skwitowal - O matko :ico_olaboga:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2009, 10:09

rybka zdjecia super :ico_brawa_01: faktycznie brzuszek juz niezly :ico_oczko: mi przed2 dniami tak wywalilo ale jak sie dobrze ubiore to nie widac. no ale ja sie ubieram zeby bylo widac :-D
Wstalam rano i oczywiscie - witaj misko,nie zdazylabym do lazienki A moj synek przyszedl do mnie,obudzil mnie buziakami i zaczal nasladowac mnie - jak wymiotuje On jest malutki i malo rozumie ale juz sie nauczyl,ze mama rano wstaje i robi yu yu yu No a jak skonczylam to skwitowal - O matko
no moj Mati tez jest boski. kiedys podchodzi do mojej miski i pyta-mamy rzygi? :ico_oczko: ktoregos razu moj mezus popil i to on rzygal i znow synek podchodzi-tata rzyga? nie mama? :ico_haha_01:
a ja od 4-5 dni nie rzygam :ico_szoking: cud i szok normalnie. mdli mnie i czasamei muse poooddychac zeby przeszlo ale na razie miska pusta :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-06-22, 10:09 ]
a nasz kotek juz sam je i iska do kuwety :ico_oczko: :ico_brawa_01:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

22 cze 2009, 13:01

HEJ... widziałam dziś moje maleństwo! nawet nie sądziłam, że mogę mieć dziś usg ( takie krótkie nieplanowane ). widziałam główeczkę, nóżki, rączki, rączkami to całkiem nie źle maleństwo machało. niesamowicie dobrze to było widać.
test pappa został określony dobrze, czyli z niskim ryzykiem, bez wskazań do dalszych badań w tym zakresie. drugi raz chyba bym tego badania nie robiła.... ale co raz więcej lekarzy uważa je za standardowe dla kobiet w ciąży bez względu na wiek. na zachodzie to właśnie standard. ale badanie to powoduje lęk. spory lęk przed którym nie ma jak uciec. a najgorsze, że wynik nigdy nie jest całkowicie jednoznaczny. albo znajdziesz się w grupie ryzyku wysokiego lub niskiego. to badanie nie wyklucza wad całkowicie i nie potwierdza też ich istnienia. po określeniu ryzyka albo zaprzestajesz dalszych badań choć nie wyklucza to wad, albo musisz wykonywać dalsze badania... .
ciąża to czas radości, ale też ( przynajmniej dla mnie ) to czas wielu lęków. zawsze byłam panikarą, szybko się denerwowałam..., ale teraz to się chyba nasiliło. brakuje mi trochę spokoju, takiego wewnętrznego, takiego w mojej głowie.
i rozczarowują mnie lekarze. niestety.
chętnie bm się odprężyła przy winie z przyjaciółką... gdybym tylko mogła :-)

anetka607

22 cze 2009, 13:07

test pappa
a co to za test i kto cię na niego skierował
mogę mieć dziś usg
a ja dopiero za 7 tyg następne :ico_placzek:

wczoraj byłam na grillu, jak świnia się objadłam że w nocy nie mogłam spać takie kolki miałam dopiero espumisan mi pomógł ale za to dzisiaj od rana mi niedobrze

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 cze 2009, 14:44

dorotaczekolada, bo Ty szczuplutka jestes,to inaczej - u mnie jeszcze do brzusia sadelko dochodzi i w obwodzie wiecej wyglada :-D
ale na razie miska pusta :ico_sorki:
- oby tak zostalo,to moze i mnie przejdzie :ico_oczko:

meg, przjedz do mnie,odprezymy sie przy soczku,ewentualnie herbatce z melisy z pomarancza :ico_oczko:
Powiem wam,ze ja nigdy melisy nie pilam - NIGDY,a w ciazy to juz wogole bym do ust nie wziela ale ostatnio tak mi hormony dawaly popalic,ze sobie kupilam i wypilam na wieczor :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: Podobno w Niemczech profilaktycznie zaleca sie mamom w ciazy 3 x dziennie :ico_szoking:

No i super,ze test wyszedl ok i,ze popatrzylas na malenstwo.Ja mam wizyte 30 czerwca,zobaczymy co powie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
zaczarowana

22 cze 2009, 15:03

iw_rybka, śliczne zdjęcia. Masakra jaki masz brzuszek :-D

Dziewczynki widzę że nudności mijają. Ja już się w ogóle nie męczę chyba że coś niedobrego zjem i wtedy źle się czuję.
Podobno w Niemczech profilaktycznie zaleca sie mamom
ja po melisie chodzę ogłupiona hehe
ale popijam sobie ją jak mam ciśnienie za wysokie, albo jak zasnąć nie mogę, albo jak się zdenerwuję. Bardzo mi pomaga

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”