Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2007, 14:30

DOROTA.M. jeny ale historia szok, super ze mogłaś w tym uczestniczyć brawa dla nastepnej mamuski no i prezencik super Mikołajek na Mikolajki praktycznie.
No nie wiem co z ta manną chyba nie miała ona wpływu na długosć snu bo wiesz co mi sie zdaje ze Melcia zaczyna ząbkowac znów te łopaty chyba sie zaczynają i jak zabkuje to widze ze wiecej mleka chce naprawde wtedy przy pierwszych ząbkach było tak samo zamiast pic w nocy raz pije po dwa razy znow hmmmm ciekawe kiedy wyjda te ząbki znow ach :)
Super ze agatka zaczęła juz coraz lepiej smigac, widzisz mówiłam ci nawet sie nie obejrzysz a ona sobie pojdzie hahahah-gratulacje :ico_brawa_01:
KELLY co za historia normalnie tylko wziasc bejzbola i patrzec jak puchnie co nie co ach brak słow :ico_zly:
:ico_zly: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
HEKKATE to ja miałam podobna historię ale z Kacperkiem, wchodze po cichu do jego pokoju patrze spi no to ukladam sobie bielizne do szafy a tu nagle takim zachrypnietym gardłem bo był chory wtedy mamaaaaaaaaaaaa!!!!! jak podskoczyłam wariacik mały zawał gotowy
LUTOWECZKI musze sie wam czym pochwalić- dzisiaj byłam z Amelka i szwagierka u kosmetyczki i Amelka ma kolczyki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Wygląda uroczo taka mała dama hi hi hi, z poczatku usmiechała sie do pani ale po pierwszym pstryknieciu zrobiła podkówke i przy drugim uszku juz poszła beksa. Płakała tylko 2 minutki po czym sie uspokoila, wrócilysmy do domku, normalnie sie bawiła, spała na tych kolczykach bo ona na boczkach spi teraz sie niedawno obudziła i znow jest taka jak zawsze czyli pogodna-smieszek mały ;)
Moze wam wkleję fotki tylko nie gwarantuje ze bedzie te kolczyki super widac bo mela taka ruchliwa jest ze trudno mi ja juz uchwycic do zdjęcia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
MAMA KASIA gratulacje dla Alusi za coraz lepsze chodzenia na święta pewnie juz bedzie chodzic jak kaczuszka hi hi hi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
LULU ja tez sie cieszę ze zFilipkiem jest wszystko w porzadku ufffffffff ale ulga jak dla mnie ulga to dla ciebie juz widze jaka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
MAGDZINKA widziałm twoj opis na GG GRATULUJE TEZ ZDRóWKA U jOASI ZE JUZ KONIEC REHABILITACJI TAK SIE CIESZE :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kelly
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

05 gru 2007, 15:42

Dorota.M. napisz mi co to za kaszka manna bo musialam przeoczyc

karolas bardzo ladnie Melci w kolczykach

dziewczyny czy waszedzieci jakzaczely raczkowac to tez wiecej spaly. bo Tymek jakzaczal tak na dobre zasuwac to potrzebuje w dzien jedna drzemke wiecej??

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2007, 16:46

A to filmik jak Wojtuś gra na cymbałkach. Wczorajszy koncert
http://s235.photobucket.com/albums/ee29 ... deo000.flv

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Amelki za kolczyczki. Piękna dziewczyneczka

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

05 gru 2007, 17:50

Witajcie Lutóweczki :ico_buziaczki_big: - ale się za wami stęskniłam, no ale nie mam czasu na tiktaczka ostatnio :ico_olaboga: Już nadrobiłam zaległości - miałam do przeczytania postów od 675 strony :ico_szoking:

U nas do poniedziałku było cudownie. Weekend pełen gości. W sobotę odwiedziła nas koleżanka, którą poznałam w szpitalu i jej Majka urodziła się tego samego wieczoru co Joasia. Maja była zawsze większa od Aśki, przy urodzeniu miała ponad kilogram więcej, a teraz te różnice wielkościowe prawie się zatarły. Myślałam, że moja Joasia bedzie się bać gości bo niestety nie ma dużego kontaktu na codzień z innymi ludźmi ,a ona była grzeczna jak bawiła się na dywanie, a jak posadzilismy obie panny na kanapie i dostały biszkopty to Joaś hyc i swojego przełożyła do drugiej rączki , a drugiego Majce zabrała. za chwilę swoje wyrzuciła i zabrała jej następnego i jeszcze następnego hihi :ico_szoking: ale mielimy ubaw i wszystkie chciała zjeść :-D
W niedzielę gości cd - tym razem starsze dziewczynki mojego szefa - ale się Joasi podobały - młodsza jak czytała bajeczki to Asia była w nią wpatrzona jak w obraz hihi ze mną nigdy nie jest tak skupiona na czytaniu.
A w poniedziałek mieliśmy zacząć następny turnus rehabilitacyjny. Pojechaliśmy rano - na ćwiczeniach mała darła się jakby ją ktoś ze skóry obdzierał bo nie chciała zabawek tylko spodobało jej się skubanie dziury w materacu :ico_puknij: i nic innego jej nie interesowało. No na szczęście potem jak poszliśmy na wizytę do lekarki dobry humor wrócił, pokazała jak pięknie raczkuje i siada i robi "niedźwiedzie" - tak nazwała lekarka pozycję z wyprostowanymi nóżkami, nonono w górze i podpieranie się rączkami - to takie próby wstawania bez podtrzymywania się np mebli. I z czego BARDZO SIĘ CIESZĘ kręgosłup jest prościutki, napięcie mieśniowe super więc już nie musimy chodzić na te ćwiczenia!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A następna kontrola pod koniec stycznia.
No a w nocy Joaś dostała gorączki, miała zatkany nosek (PIERWSZY RAZ W SWOIM ŻYCIU) i nie mogła ssać mleczka, w dzień doszedł jeszcze kaszel dzisiaj i właśnie mąż do mnie zadzwonił, że wracają od lekarza z całą baterią lekarstw - tak więc 10 miesięcy było bez chorób (z wyjątkiem trzydniówki) no i wreszcie i Joasię dopadła jakaś wirusówka :ico_chory:

Całe szczęście, że w dzień humorek dopisuje ale bez Romy (nasza psinka) byłoby ciężko :-D Joasia cały czas chce się z nią bawić, goni ją na czworakach po całym mieszkaniu, bo koniecznie musi Romę złapać za numerek przy obroży :-D A my z mężem umieramy ze śmiechu jak ona szybko raczkuje i jak szybko się przemieszcza po całym mieszkaniu, bo tak śmiesznie dupką kręci przy tym hihi, i teraz ma tyle spraw w kuchni i na przedpokoju, że nie chce się już bawić w naszym pokoju nawet jak my w nim jesteśmy :ico_oczko:

madzia22 ale super, że Lenka już jest zdrowa na dobre i leczenie się skończyło :509: :509: :509: No i zobacz , tyle razy byłaś w w-wie i tylko raz się spotkałyśmy i to tak na krótko. No szkoda, że ciągle nam godziny nie pasowały.

olala piękne te zdjęcia z sesji u fotografa :ico_brawa_01:

mamaKasia gratulacje dla Ali za kroczki samodzielne :ico_brawa_01: no i gratuluję wyprowadzki szwagierki :ico_haha_01: I jak wam się teraz mieszka przez te kilka dni?

lulu gratuluję pierwszego ząbka u filipka i fajnie, że ćwiczenia u was też już nie są potrzebne i wszystko OK :ico_brawa_01:

aga0406 świetny filmik :ico_brawa_01: ale Wojtuś ma uderzenie! :ico_brawa_01:

Karolas śliczne fotki, tzn Amelka jaka śliczna dziewuszka :ico_brawa_01:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 18:17

Hej!

:ico_tort: Dla Amelki, Julci, Oliwierka, Robercika, Dominisia, Kubusia i Mirelki z okazji 10 miesięcy - GRATULACJE !!!! :ico_tort:

:ico_brawa: Dla wszystkich raczkujących, chodzących i zębatych :-D a wszystkim oczekujących tego typu interesików :ico_oczko: życzę owocnego oczekiwania!

Stawiam :ico_zdrowko: za wszystkich chorych małych i dużych, niech Święty Mikołaj razem z prezentami przyniesie zdróweczko! :ico_sorki: :ico_buziaczki_big: :mikolaj:

Karolas Ślicznie Amelci w kolczykach, śliczne!
Cieszę się, że ze zdrówkiem już dobrze...super!

aga0406 :ico_brawa_01: Artystyczna dusza ...pięknie!

Wojtuś Nauczył się wstawać a bardziej klęczeć na kolankach trzymając się łóżeczka i raz na razem udaje mu się stanąć. Raczkowac też powoli zaczyna. Ma bardzo napuchnięte górne dziąsełka ale zębów dalej nie widać więc jak się cieszy to tylko chwali się dolnymi zębolami :-D Zaraziłam go i mały ma katar, troszke pokasłuje ale sie kurujemy i mam nadzieje, że nierozchoruje się bardziej! Przyłączam się do dumnych mam, które usłyszały od swoich pociech MAMA ...od przedwczoraj mój synek woła mama, mama :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jestem taka dumna i wzruszona, wcześniej mówiłtylko tata, baba! No i slicznie wyciąga rączki do góry, jesli chce żeby ktoś go wziął na ręce!

Madzia, Magdzinka Ale jestem szczęśliwa i bardzo się ciesze, że skończyłyście leczenie, rehabilitacje!
:064: :one: :532: :528: :525: :522: :526: :523: :520: :521: :524: SUPER!

Dorotko Dziękuje kochana, czuje się już w miarę dobrze, jeszcze biorę leki ale jest już o niebo lepiej!

Rozpieszczanie Myślę, że nie rozpieszczam Wojtusia- przynajmniej nie pod względem kupowanych zabawek i tego typu rzeczy- a miłością, przytulaniem, czułością myślę, że nie da się rozpieścić. Musze przyznac się niestey - i to z wypiekami na twarzy- że pod dwoma względami mały mnie terroryzujei ja sie mu niestety poddaję i wiem, że będę tego niestety żałować :ico_nienie: Wojtuś usypia mi na rękach, czasami w wózku jak go kołysze no i śpi z nami w jednym łóżku. Mój błąd, wiem, ale nie potrafie być stanowcza :ico_noniewiem: pod tym względem. Starałam się, udało się przez tydzień czasu a potem znów dałam za wygrana a Wojtaś mnie wyczuł i wie, że jego metody skutkują :ico_placzek: ! Mam nadzieje, że tego bęłdu przy drugim bobasie się wystrzegę :ico_sorki: ! Jestem dumną z męża, że nauczył mnie z dystansem podchodzić do bzdurowanie malca, kiedy nic mu sie nie dzieje i chce, żebym ja albo mąz wzieliśmy go na ręce i płacze, złości się marudzi. Tomek kazał przeczekać i tak jak dziewczyny pisały jak mały widzi, że nic się nie dzieje, nie skutkują jego protesty i lamenty to się uspokaja i jak ma dobry dzień to nawet się bawi dalej. Tak samo jak się gdzieś stuknie przy próbie raczkowania- nie lecę do niego od razu, no chyba, że widze, że coś poważnego- ale staram się nie być panikarę- tego nauczył mnie Tomasz- dzięki!

Qunick Dziękuje kochana za pioseneczki! :ico_prezent:

[ Dodano: 2007-12-05, 17:22 ]
Acha, nie ma któraś z Was takiego programu do przegrywanie zdjęc z telefonu komórkowego na komputer? Ja miałam taki na moją komórę SIMENSA ale jak robiliśmy system to się usunął i nie mam pojęcia skąd go wziąść a Tomek nie ma czasu mi poszukać a mam tyle fajnych zdjęć brzuszka. Bardzo była bym wdzięczna za pomoc!

[ Dodano: 2007-12-05, 17:23 ]
Acha, nie ma któraś z Was takiego programu do przegrywanie zdjęc z telefonu komórkowego na komputer? Ja miałam taki na moją komórę SIMENSA ale jak robiliśmy system to się usunął i nie mam pojęcia skąd go wziąść a Tomek nie ma czasu mi poszukać a mam tyle fajnych zdjęć brzuszka. Bardzo była bym wdzięczna za pomoc!

No i musze się pochwalić, że do świąt będę miała w końcu sypianlnę! Tomek teraz maluje, ułożymy panelki i meblujemy! Bardzo się ciesze, bardzo!

[ Dodano: 2007-12-05, 18:06 ]
13 grudnia ide do ginekologa więc zapytam w końcy na kiedy mam ten termin w końcu na maj czy czerwieć bo już sama nie mam pojęcia (3 tygodnie różnicy). W tym tygodniu musze iść na badania.

Mam pytanko: Co jest pewniejsze termin z @ czy z USG?

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

05 gru 2007, 21:06

cześć kobietki!
Może zacznę od tego że
karolas Melcia wygląda super w tych kolczykach, naprawdę taka z niej słodka mała panienka :ico_brawa_01: Kurcze i mój mężuś też przyznał mi rację, że takie drobiazgi dodają dzieciom uroku, dlatego poważnie zastanawiam sie nad kolczykami u Agatki, muszę najpierw poszukać jakiejś dobrej kosmetyczki w okolicy :ico_brawa_01:
Małgorzatko witaj, nareszcie do nas zajrzałaś, bardzo sie cieszę! Kurcze taka zabiegana jesteś, a powinnaś wręcz odwrotnie odpoczywać z brzuszkiem do góry :-)
mnie lekarz mówił np. jak był w ciąży że mam sie kierować terminem z @, .....
Magdzinka współczuje co do przeziebienia Joasi, wiem co czujesz przy pierwszej chorobie, niedawno przeżywałam to samo i myślałam że zawału dostane, jak Agatka miała wysoką temperaturkę! No i najważniejsze, to to że ćwiczenia sie udały, przyniosły super skutki i że koniec rehabilitacji :ico_brawa_01: WIelkie buziaki dla Joasi za wytrwałość :ico_buziaczki_big:
aga hehe świetny film, ale mi sie podobał taki "wesoły" hihi Oglądałam go niedawno z moją Agatką, ale sie przysłuchiwała hihih
kelly ta kaszka to zwykła kaszka manna dla dzieci od 9 miesiąca, jest ponoć bardziej syta i pyszna. Mnie naprawdę pomogła, Agatka z 4 pobódek w nocy przeszła na 2 :ico_brawa_01: Jak znajdę foto bo gdzieś mam zapisane to wkleję....

[ Dodano: 2007-12-05, 20:12 ]
No i troszkę napisze co nowego u nas...
Odwiedziła nas teściowa przywiozła mikołajkowe prezenty, naprawdę Agatka bardzo sie ucieszyła, np. słonia którego się ciągnie i wydaje różne dźwięki, taką kierownicę z wieloma przyciskami co też wydaje różne dźwięki i mega lalkę która się śmieje, mówi mama, tata itp :-D
A dziś moje dziecko zresztą to już staje sie normalką, zachowuje się jakby miała hyh ADHD, nie no żarty żartami ale ona ma tyle energii, biega w chodziku jak ją prowadzam to nadążyć nie mogę, kwiczy, gada, tańczy, no po prostu taka z niej pociecha że szok. Np. dziś jak chwyciła pilota to pokazałam jej "oj ty ty" a ona mówi "nie be" i odłożyła :-D Albo przyjszła (chodzikiem) do kuchni a ja robiłam śniadanko a ona do mnie "daj mniam" :ico_szoking: moja mama to prawie omniemiała, czy to tak przez przypadek czy na serio wiedziała że tak trzeba powiedzieć hihih Takie mam fajne, "kontaktowe" dziecko...
Teraz sobie smacznie śpi, wykończona zasnęła mi na ramieniu jak ją do łóżeczka wkładałam. Och... tak ją kocham!!!!
A i jeszcze jedno mój mężuś ma od jutra do poniedziałku wolne :ico_brawa_01: Kurcze tak się cieszę, nawet jak pojedzie na hurtownie pomóc rodzicom to i tak dużo wiecej czasu spędzi z nami.

[ Dodano: 2007-12-05, 20:15 ]
hekkate no witaj kochana, następna co jest taka zapracowana, biedaczka....
NO słuchaj, ja jestem bardzo z tej kulki zadowolona, już prawie całą zużyłam i bardzo mi się wyprasowały "fałdki" takie malutkie miałąm, skóra nie miała się gdzie skurczyć.. I tak fajnie to widać bo tak gdzie mi się wyprostowały to skóra jest bielsza (niedawno na solarium chodziłąm), więc dzięki temu widze efekty...
dziewczyny postanowione umówiłam się na wtorek do fryzjera, znacie jakieś fajne strony w necie gdzie jest dużo zdjeć jakiś fajnych fryzur, bo ja szukam i szukam ale nic ciekawego nie znalazłam...

[ Dodano: 2007-12-05, 20:22 ]
kelly proszę to ta kaszka :-)

Obrazek

Awatar użytkownika
kelly
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

05 gru 2007, 21:38

Dorota wielkie dzieki

Malgorzatka witaj w koncu. brakuje nam Ciebie (was) tutaj

Magdzinka superzeJoasia juz zdrowa

Aga filmik pierwsza klasa.a jak sie Tymkowi podobal. patrzyl na niego i machal raczkami. musze mu kupic cymbalki

Awatar użytkownika
mama Kasia
Maniak forumowy
Maniak forumowy

05 gru 2007, 23:30

cześć babeczki!
kelly, strasznie mi się podoba ten twój "Wampirek". Jak się czuje Tymuś po tym wypadku?
Karolas, Amelka ślicznie wygląda w tych kolczyczkach. Bardzo mi się podoba... aż sama mam ochotę Ali przekłuć, ale boję się nie tyle tego, że Ala będzie sobie ściągać, tylko tej małej Oli mojej szwagierki... To jest huragan, nie dziecko. W dodatku rozwydrzona, pozwalają jej niemal na wszystko. Alę nieraz bije, wyrywa jej zabawki, czy co tam sobie znajdzie... strasznie zazdrosna. Ma 1,5 roczku, ale ... wszystko wymusza krzykiem... Mam nadzieję że wyrośnie. Nie mówie że moja Ala idealna, bo nieraz ją tam pociągnie za włosy (uwielbia to). Także boję się że Ola mogłaby pociągnąć za uszko...

Dorota.M. ja też skorzystam z pomysłu na kaszkę... Choć na nocne jedzenie nie mogę narzekać bo go nie ma. Ala je ok 20, kaszkę albo na dobry sen albo zwykłą i do rana do 5-tej (ale nie dłużej!) wytrzyma. Zje i tak dosypia do 7, czasem 8-mej. Ale nie twierdzę ze się nie budzi, albo smoczek tylko podam, albo za rączkę chwilkę potrzymam, albo po prosu biorę do siebie :ico_wstydzioch: ... teraz idą jej te zębole i bidulkę trochę to męczy.
No a jutro na Mikołajki czeka mnie wyprawa do lekarza, tak mi kaszle, do tego mega katar... jest coraz gorzej. eurespal nie pomógł. Do tego Aruś zagorączkował... MROZUUUU!!!!!

[ Dodano: 2007-12-05, 22:32 ]
Magdzinka, ale się cieszę że Joasi już nie będą męczyć rehabilitacje, że już jest dobrze!!! Cudownie!

[ Dodano: 2007-12-05, 22:34 ]
kelly, Ala raczej nie potrzbowała więcej snu gdy zaczęła się więcej ruszać... Może tylko więcej jedzenia :-D

Awatar użytkownika
kelly
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

05 gru 2007, 23:39

mama Kasia z Tymkiem juz wszystkow porzadku. w piatek po upadku wygladal jak bokser pokonkretnej walce,a w sobote juz nic nie bylo widac. a dzisiaj juz smiga jakby mu nic nie bylo. no chyba ze uderzy gdziec kolo wargi to mocno placze (bo mial rozcieta) al epoza tym dzielnie to wszystko zniosl.

Lutowki kolorowych snow

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 23:45

kelly Zdjęcie Tobiaszka jest po prostu rewelacyjne! Taki mały, słodki wampircio :ico_brawa_01: Ja się zastanawiam czy mójemy synkowi wyjdą kiedyś inne ząbki poza dolnymi jedynkami ??

[ Dodano: 2007-12-05, 22:49 ]
Dobranoc!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”