Kostunia
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

12 gru 2007, 12:41

Witajcie mamuski:)))
Dluuuugooo mnie nie bylo, ale mam nadzieje, ze mnie jeszcze pamietacie:)
U nas wszystko w porzadku - pracuje od miesiaca i wlasnie mam zamiar zmienic firme.
Tymus szybko rosnie i nieznajome babki mowia, ze ma pewnie ponad roczek:)))
Co prawda sam jeszscze nie chodzi ale stoi juz przy wszystkim nie wylaczajac moich nog, wanny itp. Teraz siedzi z babcia a ja ciezko pracuje :ico_oczko:
Pozdrawiam Was serdecznie

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 gru 2007, 12:42

No tak napisałam posta i mi go wywaliło :ico_placzek:

Postaram się od nowa...

Najpierw życzonka dla Naszych Jubilacików 10 miesięcznych Agatki, Joasi i Aluni oraz dzisiejszego Patryczka mysiaac :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_tort:

karolas oj, oj mam tylk onadzieję, że to tylko katarek i nic więcej Amelce nie będzie z tego

magdzinka, kajunia ale historie :ico_olaboga: :ico_olaboga: i to akurat teraz w taki piękny świąteczny czas...masakra

mamaKasia pociesz się, że po remoncie będziesz mieć piękny nowy pokoik i tej mysli się trzymaj :ico_haha_01:

Przygotowania świąteczne u mnie to one sie kończą na zakupie produktów, bo wykonaniem posiłków zajmuje sie mój mąż, który w tworzeniu potraw bije mnie na głowę, a wymyślne przepisy to jego specjalność :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
olala
4000 - letni staruszek

12 gru 2007, 14:02

Dzisiaj byłam na zakupach w Carrefour. Ale robi się okropnie tłoczno, do kas kilometrowe kolejki. Całe szczęście, że zaczepiłam jedną pracownice w sklepie i zapytałam czy można otworzyć kase dla uprzywilejowanych, bo inaczej musiałabym stać w kolejce do kasy godzine z Asia. A kobieta była tak uprzejma, że zaprowadziła mnie do stoiska, gdzie sprzedają kurczaki z rożna i tam mnie skasowano bez kolejki i wyszłam ze sklepu wyjściem dla klientów bez zakupów. Uf, jak dobrze ze coś mnie tknęło, żeby zapytać o tą kasę!

Dziewczyny, założyłam nowe forum: promocje, wyprzedaże
http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... .php?f=121

POMÓŻCIE ROZKRĘCIĆ!!!!!!!!! :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
kelly
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

12 gru 2007, 14:18

Kostunia no witaj po naprawde dlugiej przerwie

olala jeszcze co do tego murzynka to przepis na normalna blache i piec trzeba rzeczywiscie dluzej w juz rozgrzanym piekarniku

ozdoby na choinke
to bedzie pierwsza nasza rodzinna choinka w naszym domku i bedziemy mieli choinke w doniczce nie za duza (z powodu braku miejsca) i przyozdobiona bedzie wlasnie ususzonymi krazkami z grapefruitow pomaranczy i mandarynek do tego mozse jakies orzechy, cukierkowe laski i w praniu sie zobaczy co tam jeszcze brakuje

karolas
duzo zdrowka dla Amelki. bidulka znowu sie musi meczyc z katarem

spoznione sto lat dla Agatki i Asi

Awatar użytkownika
Magdzinka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

12 gru 2007, 16:47

Kostunia no nareszcie tu zajrzałaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Bo już myślałam, że to ty o nas zapomniałaś :-D

Karolas kurczę, ale masz z tymi katarami :ico_olaboga: Co 2 tygodnie - normalnie szok :ico_szoking: i mama kasia to samo :ico_olaboga: - biedne te wasze dzieciaczki. Ja już się nie mogę doczekać kiedy Asi skończy się jej pierwszy w życiu katar, bo już mam dosyć tych lekarstw, ściągania, wkurzania się Aśki że nie może ssać - a jakbym musiała przez to przechodzić co 2 tygodnie to chyba bym sie powiesiła :ico_olaboga:

Dziewczyny dziękuję za wyrazy współczucia dla mojego kolegi - chyba go od was pozdrowię hihihi. Jego żona już dobrze się czuje, ale wczoraj to myślała, że urodzi z tych nerwów w 6 miesiącu. A najgorsze jest to, że on nic nie pamięta i nikt nie wie jaki i gdzie on miał wypadek, czy może go ktoś pobił, bo pogotowie go przywiozło do szpitala z adnotacją, że "z wypadku, świadków brak". Dziś mają dopiero zawiadomić policję i szukać tej karetki co go przywiozła, żeby coś chociaż więcej się dowiedzieć. Ale numer wywinął przed samymi świętami :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
olala
4000 - letni staruszek

12 gru 2007, 17:42

wkleje wam jakie paputki Asiuni kupiłam dzisiaj do chodzenia po domku:

Obrazek

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

12 gru 2007, 18:35

karolas ale ten cholerny katar jest paskudny!! Jak moze tak Melcię strasznie męczyć??!! MAm nadzieje ze szybko minie!

kajunia ale super miałąs przygotowania do wigilii. Ja zawsze z mamą i siostrą razem cale dnie przed pichcilyśmy i sobie plotkowalysmy, bardzo mi tego brakowało, bo od czasu jak z Łukaszem zamieszkliśmy ze sobą na rok przed ślubem to spędzaliśmy wigilię w dwóch domach, takze dzień wigilii już byl w rozjazdach i nie mogłam sobie siedzieć w kuchni maminej i pichcić. Ale w tym roku znów tak bedzie!! :ico_brawa_01:
Dziś Bartek jest na "banicji" u Teściowej! Strasznie za nim tęsknie bo już kilka miesięcy nie był pod czyjąś opieką. Ale z drugiej stroony to bardzo tego potrzebowałam, odpoczełam psychicznie!! A jutro ide do fryzjera! Ale chyba znów nie bedę robić totalnej rewolucji na głowie tylko po prostu porządek!!

[ Dodano: 2007-12-12, 17:37 ]
olala, śliczne paputki!!

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

12 gru 2007, 21:03

hej laseczki pamiętacie mnie jeszcze :-)

Na wstępie dziękuje za życzonka dla Agatki
Składam wszystkim solenizatom życzenia dużo zdrówka i ciepła na zblizającą się zimę!

Oj nie mam teraz na nic czasu, nawet na TT.... Odkąd Agatka zaczyna chodzić muszę ją mieć na oku, np wiecie idzie trzymając się szafy ale sama ani rusz i np wczoraj skończyło się na tym że podeszła do kwiata - fikusa i znowu paluszkami grzebała w donicy i najadła sie ziemi :ico_szoking: naszczęście szybko zauważyłam....
Taki z niej mały diabełek, wszystkie szafy otwiera, najchetniej to wszystko by sobie na głowę lub szyję zakładała, a jaki ma ubaw hihihi
No i jak mi się rozgadała, mówi ładnie już "daj" "papa" gdy mnie nie ma a np boi się gdzieś iść to tak fajnie woła "mama" heehe nie no pod tym względem jest słodziutka :-D
Przygotowania do świąt dziś umyłam okna :ico_noniewiem: Wiecie jak mnie ręce bolą, mam 10 okien i wszystkie o wymiarach 160x150m, mówie wam ile roboty....
Poza tym narazie tylko plany, że wigilia u nas w domu, a w pierwsze święto pojedziemy do teściów, a na sylwka to nie wiem jeszcze co i gdzie....
Teraz tyle latania i załatwiania papierów...Piotruś niedługo odjeżdża ach....
No i na weekend w sobote do szkoł- będzie u mnie nocować kumpela z grupy hihi poczuję się jak za dawnych lat :ico_brawa_01: a w niedziele na małe zakupy, ale nie mam pojęcia jeszcze gdzie :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-12-12, 20:10 ]
katelajdka ja wczoraj byłam u fryzjera, zcięłam włosy, walnęłam sobie blond pasemka, ładnie wszystko pięknie - i jak się odprężyłam hihihi
Oj zapewne przyda sie taki odpoczynek, a tęskonota też dobrze robi, jeszcze bardziej wzmacnia miłość między Wami :ico_brawa_01: Odpręż się kochana póki możesz, mały jest pod najlepszą opieką :-)
karolas no właśnie pisałaś że wsio ok, a tu masz...skąd ten katar, a może tak jak Agatka - zawsze ma katar na ząbki...oj byle to nic poważnego, Boże proszę!
olala śliczne buciki :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-12-12, 20:12 ]
Dziewczyny chciałabym wkleić film jak agatka fajnie zaczyna chodzić, ale nie wiem jak to zrobić, pomożecie?

Kończę skrobanko, teraz idę poprasować pranie i koniec na dziś, bo jutro chyba od tych okien mi ręce odpadną. Buziaki dla Was!

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 gru 2007, 23:10

MAGDZINKA no dokładnie ja juz poprostu wysiadam i sama zauwazam ze coraz cześciej przez te czeste katary, ściaganie fridą podawanie lekow mam tego serdecznie dosc i wyrywam sie coraz częsciej z domku i byle jak najdłuzej po miescie smigam ;) a to za prezentami a to za ciuszkami dla mnie i takie tam głupotki hi hi hi.
A Joasia juz lepiej sie miewa? katarek jej sie konczy? I nic poza tym jej nie dolega tak? No widzisz a moja jak juz dostanie katarku to ja chodzę jak ze sraczką za przeproszeniem bo stale na katarku sie nie konczyło moze tym razem tylko katarek obyyyyyy
QUNICK to jak tak długo Ninka ma wodnisty katarek to moze alergiczny co? jak nie ma innych objawow? byłaś u alergologa?
KATELAJDKA,DOROTA.M. a ja jestem zapisana do fryzjera na 20.12 hi hi hi takze juz odliczam dni do następnego czwartku ach jak zasiąde sobie we foteliku to z 3 godzinki zejdą jak nic hahahahahah,wy tez tyle czasu u fryzjera spędzacie?
DOROTA.M. wiesz co z filmikiem nie ma duzego problemu musisz tylko sie zarejestrowac na tej stronce www.photobucket.pl chyba tak to jest i tyle i tam jest zakladka pt.video klikasz na to następnie jest taka opcja jak przeglądaj to sie będą przeglądać twoje filmiki co masz w kompie juz z agatka i musisz wybrac tam jaki cchesz wrzucic tylko nie moze byc za duzy i za długi max.chyba 5 minut ale ja zawsze taki 2 minutowy wybieram zeby przeszedł ;). No moze nie za jasno to opisałam ale naprawde nie jest tam trudno sie polapać jak ja sie polapałam a nie znam angielskiego hahahahahahahaha
Tak bym chciała zobaczyc Agatki wyczyny wiec sie staraj kochaniutka i jutro cche tu filmik widziec hahahaha tak samo jak Alusie od MAY KASI tez czekam ;)
OLALA fajne kapciuszki Amelka tez takie ma ;)
OLALA wiesz co ja bym ci chętnie pomogla rozkręcic nowy wątek ale jakos brk mi czasu ostattnio, nie dosc ze wciaz choróbskami jestem zajęta leczeniami to jeszcze Melcia śmiga po całej chacie i nie mam czasu ale fajny miałaś pomysł :) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
MAMA KASIA-FILMIKI no włąsnie powyzej Dorocie spróbowałam napisac co i jak z tym wrzucaniem filmikow to luknij ale nie wiem czy cos z tego zrozumiesz ;). w kazdym razie nic nie trzeba z nimi specjalnego robic poza tym ze trzeba je umiescic z kamerki w kompie hahahahahah i nie moga byc za długie tam na tej stronce jak juz sie zarejestujesz są podane wymiarki nie dłuzszy chyba niz 5 min i wielkosc jest podana tez ;)-trzymam kciukasy zeby i tobie sie udało wrzucic nam filmik z wyczynami Alusi

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 gru 2007, 09:53

Witajcie z Ranka :-)

Sto lat dla Tobiaszka :ico_tort:

Ja dzisiaj jakaś niedospana jestem :ico_spanko: Wojtuś wczoraj zasnął dopiero o 23.00:ico_olaboga:. Ciągle mi uciekał z łóżka, a poza tym nauczył sie świetnie wręcz doskonale mówić "nie, nie" i przy tym kręci tak śmiesznie głową :-D Więc walczyłam z nim godzinę z tymi ucieczkami i wiecznym nie - aż w końcu ułożył misia do spanka i sam zasnął. Jak mi się uda dzisiaj go nagrać to wstawię filmik.
Poza tym śmiga już sam po całym pokoiku bez żadnych podpórek i chyba ze mu się śpieszy to śmiga na czworaka bo tak przecież szybciej :-D

Widzę, że wszystkie robicie już porządki w domu i ze sobą. Ja też już zaczęłam wczoraj świeżutkie tipsiki założyłam a w przyszłym tygodniu fryzjerek - i ja to mam ochotę na jakąś radykalną zmianę, może ostrzejszy kolorek :ico_noniewiem:

olala śliczne kapciutki. Mój Wojtuś jednak nie lubi kapciutków on nawet skarpetki mi ściąga jak ma na nóżkach. Teraz przeszłam na rajstopki bawełniane i to jest jak dla niego najlepsza opcja.

Dorota M. widzę że Agatka to taka psotnica jak Wojtuś :-D . Też wszędzie włazi wszystko wyciąga. Wczoraj pomaszerował mi do kuchni i stał na podłodze słoik i go strzaskał. Na szczęście nic mu się nie stało bo w porę dobiegłam i go zabrałam, a on po prostu miał frajdę z tego. Oczy trezba mieć dookoła głowy przy tych dzieciaczkach.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”