Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 11:24

kasiulinka, witaj,to i dobrze ze duzo spisz, zawsze to jakies wieksze prawdopodobienstwo i ze malutka bedzie ci duzo spala :ico_brawa_01:

kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 maja 2008, 11:27

sinia będę się starała ją do tego przyzwyczaić bo my z Bartkiem straszne śpiochy.na razie nie mam problemów z tym że mała mnie wybudza w środku nocy,albo śpi tak jak ja albo ja śpię tak mocno że nie czuję jej ruchów.

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 11:38

hej, własnie spałaszowałam ciasto rabarbarowe a tu co czytam- waga, rozstepy i inne masakry :ico_olaboga: :ico_oczko: ja mam ok. 12 kg na plusie i mi sie to wydaje duuuużo, tym bardziej że jakos ta waga tak szybko ostatnio rośnie wydaje mi sie. na wczorajszych zdjeciach - niestety nie mam jeszcze bo szwagra aparatem robione, wyszłam tam jak wieloryb :ico_olaboga: najsmieszniejsze jest to że moja chuda geba dalej ma takie policzki lekko zapadnięte ale drugi podbródek sie pojawił :ico_puknij: wygląda to głuio! :ico_zly:
co do spodni po porodzie to pewnie bede na początku chodziła w takich co do 5,6 miesiaca sie w nie zapinałam, mam nadzieje ze nie okazą sie za małe :ico_noniewiem:
ja jeszcze sobie pospałam dzis od ok. 7-9 :-D
co do łożyska to nie wiem jakie mam , w 30 tc jak mi robił usg to mówił że młode no ale wtedy to nie mogło byc inne bo byłoby niedobrze...
nie wiem czy my dzis już obchodzimy swieto ale jak byliśmy w sobote na zakupach to m. kupił w imieniu dzidzi wielka czekolade dla mnie i czeka na wręczenie w szafce. nalezy mi sie chyba za to że Go noszę (dzidziulka,m a nie m. :ico_oczko: ) już tyle miesięcy, nie? :-D

[ Dodano: 2008-05-26, 11:41 ]
a w ogóle to stwierdziłam że najwczesniej 16 czerwca zaczynam namawiac dzidzie do wychodzenia bo chce pozamykać na uczelni sama wszystkie sprawy zwiazane z zaliczeniami- zeby potem m. nie musiał biegac i mi tego załatwiac. egzaminki tylko przeniose , wpisy z zajec pozbieram i moge wtedy rodzic, wczesniej nie chce bo widze jak te dziewczyny które już urodziły u nas w grupie maja teraz problem z wybraniem sie na uczelnie...ciekawe co na to mój Babel, czy się nie wyrwie za szybko. Ale jakos mi się wydaje że nie, pewnie w lipcu wyjdzie dopiero :ico_oczko:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 11:55

Sen Spać to ja bym chciała ale jak dziecko nie chce to co zrobić??

Waga No ja przytyłam teraz o 2 kg mniej niż w pierwszej ciąży :-D Choć brzuszek mam sporawy (duży nie jest ale coś tam widać :ico_oczko: ) 115 cm, waże 58,5 kg na dzień dzisiejszy :-D Czyli od ostatniego ważenia u lekarza schudłam niecałe 0.5 kg. No a przy Wojtusiowi w 39 tc ważyłam równe 60 kg. A możecie wierzyć lub nie ale jem jak świnka i to same słodycze i same kanapki z majonezami, ale mam za to bdb przemiane materi cały czas a ostatnimi czasy to nawet potrafie walić kupska 4 razy za dnia :-D :-D :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Ostatnio zmieniony 26 maja 2008, 12:11 przez Małgorzatka, łącznie zmieniany 1 raz.

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

26 maja 2008, 11:59

Hej :ico_ciezarowka:
U mnie tez zadnych zmian, nadal jestem podwojna :ico_haha_01:
Cos dzisiaj jakas snieta jestem,kawy nie chce pic, tylko zielona herbatke.
Dzis powinnismy zaczac malowanie starego mieszkania aby potem na jeden tydzien wszystko nie zostalo.
Pozdrawiam wszystkie czerwcowki!
Milego dnia!

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 12:00

ja nie napisze ile waze bo duzo, startowalam od dośc wysokiej wagi jak na mnie, bo wczesniej mi sie tez przytyło. ale co tam, bedę smigac z wózkiem po lesie, dzidziek wyssie ze mnie co trzeba i bedę taka laska że aż strach :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

26 maja 2008, 12:30

Tuska, skąd ja to znam - podbródek jest najgorszy :ico_haha_01:

ja pomijam fakt ze mam 15kg na + ale najgorsze jest to że mam w pasie prawie dokładnie tyle samo co w biodrach! :ico_olaboga: nie wiem jakie ja spodnie założę po porodzie :ico_sorki: :-D
ja mam w pasie na pewno duzo wiecej niz w biodrach :ico_haha_01: :ico_haha_01: ale nie chce mi sie zmierzyc, moze potem
czuje jak by mnie rozrywalo, a zwlaszcza w miejscu gdzie mialam kiedys tam kolczyk w pepku, mam taki wielki rozstep
ja tez mam dziure po kolczyku i rozwleczona juz jest na maxa, balam sie ze mi to peknie, ale jak do tej pory wytzymalo to mysle ze juz bedzie ok przez tydzien :ico_oczko: chociaz jak mala tam sie wypina to dramat :ico_haha_01: a specjalnie 2 lata wczesniej juz kolczyk wyjelam bo liczylam na to ze mi dziurka zarosnie, a tu kiszka :ico_noniewiem: ciejkawe jak to po porodzie bedzie wygladac, mam nadzieje ze nie jakos brzydko

Tuska, poczekaj wlasnie do porodu, jakie to fajne uczucie wejsc na wage i np zobaczyc 7 kg zrzucone po porodzie, a przy karmieniu bardzo szybko reszta spadnie i bedziesz pewnie jeszcze bardziej chyda niz z przed ciazy , a przynajmniej tak u mnie bylo
mam nadzieje :ico_sorki: cale zycie raczej chuda bylam i bardzo bym nie chciala zostac taka pyzata :ico_oczko: a jakbym schudla cala oprocz tylka i biustu to bylby juz szczyt marzen :ico_haha_01: :ico_haha_01: ale na cud nie licze hehe

[ Dodano: 2008-05-26, 12:34 ]
Malgorzatka, to ty kruszyna jestes, tylko 60kg :-D Ja juz 70 :ico_wstydzioch: i dzis jak weszlam na wage to juz mi wskazowka troche leci w strone 71, wiec pewnie na 15kg sie nie skonczy (szczegolnie przy moim obzarstwie) kurde dzien przed cesarka mam juz nie jesc kolacji, a potem pewnie doba albo dwie bez jedzenia, nie wyobrazam sobie tego, chyba bede wyła z głodu :ico_wstydzioch: w dodatku mam rano mdlosci jak nie zjem, wiec droga do szpitala zapowiada sie ciekawie ..

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 12:34

Tuska, kurcze szok przeżyłam jak sobie uswiadomiłam że za tydzien z malutkim haczykiem juz bedziesz w szpitalu z dzidzia w ramionach. jakos mi sie to bardziej odległe wydawało :ico_olaboga:
a ja chyba im bliżej do terminu tym bardziej sie boje i sobie mysle ze ja moge poczekac jeszcze, jednak mi się nie spieszy....kurcze, mam cykora :ico_puknij: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-05-26, 12:36 ]
oj ja też bez sniadania to mam takie mdłosci że szok. ale mysle że przed cesarka jedzenie bedzie Ci nie w głowie Tuska,
ciekawe jak tam nasza Spinka po wizycie. bo pewnie juz jest po...

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2008, 12:47

Tuska No ogólnie to ja mała i drobna jestem ..ja mam 157 cm i taka dość szczupła, więc nie dziwie się, że mało przytyłam ..ja ogólnie chwała Bogu nie mam tendencji do tycia, nogdy nie miałam a jem naprawdę dużo. To zależy od ogranizmu.

Rozstępy Za to rozstępy mam takie, że hhoohohohho :ico_zly: i na nic smarowania...i te stare się tak cudownie rozwaliły na cały brzuch i dwa :ico_oczko: nowe się pojawiły tuż nad pepkiem :ico_noniewiem: ale co tam, same nie zejdą ale po 2-3 miesiącach po porodzie zbledną i nie będzie ich widac aż tak bardzo.

Waga po porodzie No racja racja, zaraz po porodzie ubywa 5-7 kg, ale co z tego, że ubywa jak brzuch jak flak jest wtedy ... dosłownie jak flak, bo to w ekspres tempie się na brzuszku skóreczka pozbywa śroedeczka i taki worek ..ale za to przyjemny w dotyku jak dla mnie, taki worek foliowy przypomina na kanapki troche :ico_szoking: :-D

Jacie, nawet nie wiecie jak mi się ten maj ciągnie :ico_olaboga: szczególnie od chwili 23 maja, kiedy miałam już być po raz drugi mamusią..a tu nic nie widać ... Jejkuś, chyba moje dziecko nie każe mi czekać całych 10 dni ... chociaż z drugiej strony są i plusy ... no bo pozaliczam egzaminki do końca, bez przesuwania :-D :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Tuska

26 maja 2008, 12:55

a ja chyba im bliżej do terminu tym bardziej sie boje i sobie mysle ze ja moge poczekac jeszcze, jednak mi się nie spieszy....kurcze, mam cykora :ico_puknij: :ico_olaboga:
ja tez :ico_wstydzioch: mam takie chwile ze mnie panika ogarnia - i jesli chodzi o szpital i potem ze bede zla matka i sobie nie poradze :ico_wstydzioch:
ale po chwili mi sie odmienia i doczekac sie nie moge, ehh te babskie humory :ico_haha_01:

skóreczka pozbywa śroedeczka i taki worek ..ale za to przyjemny w dotyku jak dla mnie, taki worek foliowy przypomina na kanapki troche :ico_szoking: :-D
:ico_haha_01: :ico_haha_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”