Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2007, 00:21

hej mamcie
hihi nie zagladalam od poludnia hihi bo po wizycie w przychodni ruszylysmy z mama oczywiscie na nieplanowany ostatni wspolny shopping hiih mialysmy isc tlyko do banku i 1 sklepu ale oczywiscie mama wypatrzyla kolejne pasiaste bluzeczki zielone zolte itd czyli jej (i moje) kolorki) i polowe tansze wiec nie odpuscila hihi i tak 3 godzinki tam spedzilysmy hihi
a u lekarza ok... tzn najpierw oczywiscie zakrecenie z mojej strony.. czekamy jakies 10min w poczekalni kiedy mnie olsnilo ze to nie nasza przychodnia.. kurde wygladala identycznie.. a w tym budynku sa dwie przychodnie ale jedna na 1 a druga na 2 pietrze i my wysialdysmy pietro nizej.. wszystko wygladalo odentycznie wiec sie nie kapnelam.. dopiero gdzoes tam inna nazwe zauwazylam co mi dala do myslenia.. a mama sie kapnela ze stolik z gazetami stoi w innym miejscu ale jakos jej to nie uderzylo... hihi
no ale w pore zdarzylysmy na wizyte hihi
mama kazala mi sobie wozek z leonkiem do szyji przywiazac... bo przez to moje zakrecenie to zgubie leonka.. hiih
teraz na zakupach to tylko sprawdzam.. karte mam. dziecko mam
no to wszystko mam...
kutrde nie mowilam ci lucy...
ze dostalam ostatnio list z jobcenter plus odnosnie macierzynskiego.. w ktorym odeslali moje payslipy i kazali wyslac mi payslipy z poprzedniej pracy,,,
no i odebralam ta poczte razem z inna wlozylam do wozka i poszlam na zakupki..
a na drugi dzien szukam tego i co??? nie ma. nie mam pojecia co sie z tym stalo.. ale nie ma i juz. caly dom przeszukalam.. jakas pozostala korenspondencja byla.. a akurat ten wazny list zgubilam gdzies... i teraz nie wiem co zrobie.. jelsi beda mi te payslipy potrzebne...
:ico_olaboga:

nio ale odbieglam od tematu.. hihi lekarka twierdzi ze buzka leonka wyglada lepiej i wyrazila zdecydowane zadowolenie.. ale mnie to nie pocieszylo.. bo dla mnie tez czasem wydaje sie duuzo lepiej a zaraz ptem jest to samo..
ale pobrala probke z tych zoltych wydzielinek. na czole.. i w czw mam dzwonic po wyniki
i przepisala mu taki krem.. ktory moge uzywac zarowno do kapieli jak i do smarowania buzi i cialka...

frydza s;liczna sukieneczka dla malutkiej hihi

aga witaj.. kupe lat hihi

nasz leos uwielbia prawa strone i nawet na niej ma wiecej tych syfkow..
ale ja mu przekrecam na lewo hihi

a glowke trzyma pieknie.. przy odbijaniu wyrywa sie ostro i musze go niezle trzymac.. hihi
a na brzuszku tatus cwiczy z nim ostro i tez super glowke unosi ale oczywisice bywa ze sie wkurza placze i nie chce hihi

julie imprezka udana.. wypadzik tez super... jak widac na zalaczonych foteczkach hihi
ja tez chcualam nad morze ale wg mnie za goraco,,, nasz leonek jest malutki.. m=bylismy z nim ale przy 19st... choc do slocna i tak monco grzalo,. tyle ze chwilowo bo czesciej wialo i bylo pochmurno hihi
a gdzie te krostki juniora?? na fotkach nic nie widac.. :ico_szoking:

tutaj sa tylko jedne higgiesy 1-czerwone i uwazam ze sa lepsze od pampersow.. one przyklejaja sie do dupki i sa jakies takie papierowe..
ale ostatnio huggiesow nie moglam znalezc i niesttey na razie pampreswo uzywamy

a teraz to zmykam spac bo lada chwila leos bedzie wolal jesc hihi

tak mi szkoda ze mamcia odlatuje.. ale z drugiej strony musimy sobie dac rade hihi i napewno damy. ale pewnie rzadziej ujrzycie mnie na tt... hihi

zal mi ze mama zobaczy leonka dopiero w grudniu. az lzy sie cisny.. widze jak go kocha.. i on wydaje sie ze oglada sie za babcia i taki w nia wpatrzony..
w takich chwilach chcialoby sie mieszkac w kraju wsrod bliskich :ico_placzek: .

[ Dodano: 2007-08-07, 00:22 ]
kamilko napewno jakas extra kiece znajdziesz.. ciesze sie i gratuluje ze juz wszystko zorganizowane hihi

[ Dodano: 2007-08-07, 00:49 ]
kamilka zapomnialabym ... swietna bluze kupilas.. w nexcie sa zaje. ubranka.. sama juz zakupilam kilka dla leonka hihi u nas teraz byla tam taka wyprzedaz ze.. bralam co popadnie.. ale juz rozm nie bylo.. dobrze ze cos tam jeszzce zostalo dla mnie.. hihi a kilka dni po juz po wszystkim.. takze w ostatniej chwili tam trafilam hih
a u nas jest tez next2... tam maja niektore ciuchcy ale duuzo tansze.. niby drugiej kategori.. ale wad w nch nie widze. kupilam malemu bluze za 2funty hihi super hihi szkoda ze taki maly tam wybor.. :ico_olaboga: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!

07 sie 2007, 08:53

cześc dziewuszki
Ale sie wczoraj wkurzyłam :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
miałam wolny wieczór bo szwagierka była u mnie i bawiła się z Emilką no i chciałam sonbie na TT posiedzieć poczytać zaległe posty napisać coś a tu nonono, TT nie działało. Więc teraz korzystam z okazji że mała śpi.

Wczoraj byłam ze szwagierką na mieście no i zakupy udane, kupiłyśmy wszystko co potrzebne do chrztu czyli świecę, szatkę i takie tam pierdułki. Poza tym kupiłam dla siebie fajny biustonosz rozmiar 80D :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: masakra jest kupować teraz stanik. No i kupiłam sobie bluzeczkę na chrzciny bo spódniczkę dostałam od mamy. Także zakupy udane. Dziś też się wybieramy ale do ciucholandu z ubrankami dla dzieci, może wynajdziemy coś fajnego dla Emi.

Muszę się pochwalić że małej coś się pomalu zaczyna zmieniać przy przebieraniu i już się tak nie wydziera :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: mam trylko nadzieję że to nie jest chwilowe

Co do ulubionej pozycji malucha to Emilka akochała się w leżeniu na brzuszku i w takiej pozycji śpi całą noc inaczej spać nie będzie. A jak leży na boczkach to na obu, nie ma ulubionego. Główkę podnosi że hej, jest bardzo silna, no i jak tak leży na tym brzuszku to robi sobie wędrówki po łóżeczku. Gdyby jeszcze te kolki jej przeszły.
A to ja w zeszłorocznym bikini - stwierdziłam ze mam w nonono co tam beda gadac.. Nie jest jeszcze ze mna najlepiej.. ale.. popracujemy nad tym :zly: hihi
Juli przecież ty super wyglądasz. Ja zważę się w środę to się wam pochwalę jeśli będzie czym :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 sie 2007, 08:57

Hejka!!!
Madziorka, Ty szalona dziewczyno, pilnuj Leonka jak oka w głowie :ico_oczko: . Przykro mi, że mama wyjeżdża, wiem, że babcie bardzo tęsknią :ico_placzek: . Moja mamcia była tylko przez kilka dni, ale też była smutnowata jak wyjeżdżała... Żeby Jej zrekompensować choć troszkę, że nie widzi wnusi na codzień, wysyłam Jej na maila zdjęcia hehehe. Dobrze, że lekarka zadowolona z buzi Leonka - i dobrze, że przepisała krem - może pomoże? Daj znać jak będziesz miała wyniki badania!

Juli, mały Krzyś jest przesłodki, natomiast z Ciebie śliczna, super zgrabna dziewczyna! A malutki brzusio jest ponoć w tym sezonie modny (czytałam w jakiejś babskiej gazecie hehe). Wcale nie widać, że niedawno rodziłaś i jesteś mamuśką. Fajno, że Krzyś przespał chrzest; a z tych bąków to się nieźle uśmiałam :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: Jak moja Helenka też będzie sobie prukać podczas chrztu, to chyba nie wytrzymam ze śmiechu. Niezły by był czad hehe.

Kamilko, fajne, że udało się Wam załatwić lokal na chrzest. Jeśli rzeczywiście nie masz pomysłu w co się ubrać, to może jednak uda Ci się skoczyć na zakuppki? Dziś mamy dopiero wtorek, do niedzieli jeszcze troszkę czasu :-)

Aga, super Mamusia z Ciebie bez wątpliwości. Niunia rośnie zdrowo i jest szczęśliwa, zadowolona i z pewnością wypieszczona :-) , więc czegóż chcieć więcej?

Co do podnoszenia główki, to Helenka podnosi jak ją trzymamy do odbicia; jak leży na brzuszku to też ładnie (i cierpliwie) sobie ćwiczy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Myślę, że jest ok :ico_haha_02: Dziś poćwiczymy we dwie, bo K. ma służbę, ale za to od jutra do 7 września druga część urlopu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Dzisiejszy dzień muszę przetrwać bez ciepłej wody (podobnie jak wczorajszy i jutrzejszy). Właśnie trwa wymiana rur :ico_zly: :ico_zly: Prysznic zimny mogę jeszcz wziąć, ale głowę umyć w zminej wodzie :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: Nie było by takiego kłopotu gdybyśmy mieli wannę. Ale radzimy sobie :-D :-D Krzyś nagrzał mi rano wielki gar wody i polewał nad brodzikiem włoski hehe. Przy okazji podłoga w całej łazience zachlapana :-D
Oj, mój mały ssaczek się budzi, zmykam :-)

Awatar użytkownika
magda26
Trzy tysiące lat minęło...

07 sie 2007, 09:00

witam
Madziorka - fotki Leonka super :ico_brawa_01:
Co do kropli my mamy dawkowanie jak avisek co dzien 2 krople D3 + 5 kropli cebion :ico_oczko:
Frydza sukienieczka dla malutkiej super bardzo ladnie w niej wyglada :ico_brawa_01:
Karla z czesem dzidzia bedzie spokojniejsza faktycznie moze niech ktos cie zastapi przy maluszku. Trzymam kciuki za lepsze jutro :ico_oczko:
Juli gratuluje udanych chrzcin my wyprawiamy w druga niedziele pazdziernika czekamy na chrzestnego :ico_oczko:
Co do pampersow jak pisalam uzywamy 3 pampersa i nie stosowalam innych pieluszek ale zgadzam sie z wami 2 byly malo chlonne i jakies cienkie 3 sa lepsze ...ale ogolnie myslalam ze te pampersy sa rewelacyjne troszke zmienilam zdanie :ico_oczko:

A co do mnie i P w poniedzialek mielismy rocznice slubu 2 hm mial pracowac 16 h ale urlop wziol i poszlismy sobie zjesc i wogolke ale wiekszosc czasu spedzilismy na wyjasnianiu sprawy ech ....sama nie wiem co o tym myslec....wszystko dziwne to jest i czuje ze cos peklo miedzy nami...nie wiem czy da sie uratowac...od wczoraj jest sielanka ale widze ze dziwnie podchodzi do malego tzn bawi sie z nim przewija karmi itp ale nie widze uczucia bijacego od niego do maluszka... moze dlatego ze to facet ech nie wiem ....dobra jest jak jest zobaczymy dalej narazie jest ok :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-08-07, 09:03 ]
Aha a moj maluszke jak lezy na brzuszku to unosi glowe i nogi do gory bardzo wysoko i nie protestuje :ico_oczko: lubi na boczku jak go klade to juz sie przekreca na plecy urwisek jeden :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-08-07, 09:05 ]
Dzisiaj idziemy na wizyte do babci ( tesciowej ) a wczoraj kupilsmy malemu parasolke do wozka bo grzeje strasznie sloneczko :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
asiula26

07 sie 2007, 09:05

a moj maluszke jak lezy na brzuszku to unosi glowe i nogi do gory bardzo wysoko i nie protestuje :ico_oczko: lubi na boczku jak go klade to juz sie przekreca na plecy urwisek jeden :ico_brawa_01:
Silny chłopczyk z tego twojego Marcinka

Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

07 sie 2007, 09:37

cześć kochane,
śliczne są Wasze maluszki.
Juli zgrabna babka z ciebie :ico_brawa_01:

Madzia na pewno będzie lepiej zobaczysz

Kamila bluza bardzo mi się podoba

Frydza piękna ta sukienusia, ja mam na długi rękaw

Kurcze mam tyle spraw na głowie ,że do fryzjera już nie zdążę przed chrztem i chyba kupię farbę i pofarbuję włosy żeby jakoś wyglądały.
Sprzedaliśmy już działkę i muszę dokumenty do notariusza przygotować i tłuc się wózkiem i miśkiem autobusami bo borys wziął samochód.Do tego szukamy projektanta co by nam jakieś maleństwo zaprojektował na tą działkę.Po wczorajszej wizycie w banku dostaliśmy niezłego doła, toak to jest jak pracodawca wykazyje mimimalne wynagrodzenie to i zdolność kredytowa jest mała.W naszym przypadku za mała żeby kupić jakieś 50m2 w Toruniu.
Do tego wszystkiego chraest w niedzielę a moja mamusia wczoraj ze znajomym sobie na mazury pojechała i tyle mi pomoże w przygotowaniach bo my imprezkę w domu robimy.Mam nadzieję że pogoda dopisze to na podwórku pod parasolem to zorganizujemy.
Co do krostek to po kąpielach w oilatum i smarowaniu balneum jest lepiej a nawet dobrze.Mimo to lekarz kazał mi kupić krem i olejek do kąpieli emolium .Olejek jest super już jak kąpię małą to czuję jak na skórze robi się warstwa ochronna.Tylko nie wiem jak mój budżet domowy wytrzyma te kuracje , ale mam nadzieję że póżniej będę ją kąpała np co drugi dzień.No i najważniejsze wszystkie ciuszki piorę w mleczku lovela , jednak jest odużo łagodniejsze niż proszek.

P{ozdrawiam Was gorąco i zmykam ubierać maluszki i będę pewnie do popołudnia po urzędach się włóczyć.
Dp póżniej pa

lucy23

07 sie 2007, 11:12

aciu ciesze sie,ze juz lepiej z malutkiej skora :ico_brawa_01:
kamilkorzeczywiscie fajna bluza :ico_brawa_01:
madziorka ty to zakrecona jestes :ico_haha_01:
juli przeciez ty fajnie wygladasz ,nie wiem czemu mialabys sie wstydzic ...bardzo fajne zdjecia :ico_brawa_01:
madziu mam nadzieje,ze sie dogadacie ...napewno twoj P bardzo kocha malego,ale u nas jeszcze hormony wariuja i widzimy dziwne rzeczy hi hi nie chce go bronic,ale wiem po sobie ....ja sie ciagle czepiam,a czesto nie ma o co :ico_wstydzioch: ale na szczecie T jest taki,ze potem sie z tego smiejemy ,a mi jest wstyd za to moje ,,gderanie ,, :ico_wstydzioch:
alinko ciesze sie ,ze u ciebie wszystko dobrze z karolem :ico_brawa_01:
avisekakpiszesz ,ze ten bujaczek taki fajny,to zaluje,ze mam inny ha ha bo ten rainforest strasznie mi sie podobal ,a w koncu calkiem przypadkiem wzielam graco,nie jest zly ,ale twoj lepszy :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2007, 11:16

Czesc Mamuski dzieki za cieple slowa jestescie super :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: JULI fotki superasne a ty to jestes lasencja ze ho ho nie narzekaj :ico_nienie: :ico_nienie: ,Madziorka szkoda ze twoja mamusia wyjechala :ico_placzek: moja juz wraca jutro i sie strasznie ciesze :ico_oczko: ,Kamilka gratuluje znalezienia lokalu,Madziu mysl pozytywnie a bedzie ok :-D

lucy23

07 sie 2007, 11:28

frydza a twoja mama wracado siebie? czemu sie cieszysz ? hi hi pewnie sie duzo wtraca,co?

[ Dodano: 2007-08-07, 11:30 ]
a moj t spi jak zabity,pewnie o 12 sie podniesie ,a mi sie juz nudzi he he
maly lezy spokojnie z gola nonono he he bo trzeba wietrzyc przeciez :ico_oczko: bardzo lubi :) postawilam mu misia ,to ma z kim rozmawiac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2007, 11:53

Lucy moja mamuska jest wspaniala,pojechala do rodzinki na urlop nie bylo jej 2 tygodnie mieszka pare domow dalej odemnie ale prawie co dzien po pracy nas odwiedza,i sie nie wtraca :ico_nienie: :ico_nienie: jest super

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”