ML, to on malo chyba wypija, mi Julcia kiedys tak malo pila i co dwie godzinki zadala wiecej, ale zaczelam ja przetrzymywac np zabawialam ja jak byla glodna tanczylam az doszlo do 3 godzinek, i sie przestawila i pije teraz 160 a wieczorem 200 ml, jak zabawisz malego czy cos to on nawet zapomni ze wogole glodny byl. Mysle ze jakby wypil wiecej to by zadziej prosil, Julcia je raz na trzy cztery godzinki, czasem jej daje miedzy czasie popic troszke wody ale nie duzo 20-30 ml czesto mniej.
katelajdka ja wlasnie mieszam pokarm ale tylko jak jest z jednego dnia (od rana do wieczora ) bo pokarm moze stac 24 godziny w lodowce ale jesli jest jedna czesc przestarzala to wtedy tylko moje mleczko sie marnuje bo trzeba wylac po jednym dniu.
wlasnie dzieki wieczorowemu ossysaniu mleczka zwiekszyla mi sie laktacja!! hurraaaa wczoraj byl bojowy dzien, bardzo malo pokarmu mialam ale juz na wieczor cos sie ruszylo i 100 ml wycisnelam hihihi a dzis rano o 5 jak sie mala przebudzila podalam jej dwie piersi i wypila a za dwie godzinki znow mialam pokarm i sie najadla, nawet piersi czuje ze sa ciezsze!! hurrrrrraaaa mam nadzieje ze bedzie tak szlo do przodu teraz bo ja prawie stracilam mleko w piersiach po calym dniu 50 ml moglam tylko wycisnac wiec sie ciesze ze juz idzie lepiej. ale wlasnie to picie baaaaardzo pomaga ja strasznie duzo pije teraz 3-4 litry dziennie, przynajmniej szklanka na godzine i na poczatku duzo szlam sikac a teraz chyga mi sie przestawilo cos i pokarm sie produkuje wiec mysle ze picie pomaga ( wczesniej niewypijalam nawet 1 litra dziennie glupolek ze mnie byl ) ale ja pije sok rozpuszczalny ale naturalny nie ten sztuczny taki kompot.
iwona rzeczywiscie masz racje przetrzymalam troche mala i juz lepiej z laktacja chyba wyczula ze butla tylko wieczorem a jesli chodzi o pozycje to ja ciagle na siedzaco wlasnie karmie, na lezaco czasem jak jest 5-6 rano a mala sie akurat przebudzi to mi sie chce spac tylko cyca wyciagam i tyle aaa to u nas te same ceny tego Aventa tylko bez pojemniczkow, juz myslalam ze tu taka drozyzna tylko, no ale i tak najtanszy reczny w aptece kosztuje wlasnie 160 zl ja za taka sama cene kupilam firmowy bo to i to ta sama cena a sprawdzalam Pigeon ten co mam wyglada jak Avent tylko buteleczka inna jest a ten aptekarski jakis taki dziwny niewymiarowy w ksztalcie trojkata jesli chodzi o ssawke wogole taki do niczego.
dorota:m jejkus jak super z tym slubem ze teraz bedziesz miala ja coprawdzie mialam w grudniu ale tylko cywilny i koscielny chcemy wyprawic z praaaawdziwa suknia slubna i big party i masa gosci wiec strasznie ci juz teraz zazdroszcze ze jestes teraz w tym klimacie, bo to taki niezwykly czas jak sie przygotowuje do slubu, echhhhhhh......my koscielny w ciagu najblizszych dwoch trzech lat wezmiemy i wtedy suknie napewno bede wybierac w polsce hihihihi i tak fajnie ze corcia bedzie z toba napewno w slicznej sukieneczce jejkus jejkus jak wspaniale