Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

31 sie 2008, 19:11

hej hej no dzidzie szybko rosna. jak bylam miesiac temu to moja miala 8 cm. a teraz ide juz jutro :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: juz sie nie moge doczekac.

spowiedz minela szybko. dobrze ze juz po wszystkiemu :ico_haha_01:
jesli chodzi o zgage to miewam ale tylko czasami. na cale szczescie bo wiem jakie to uciazliwe.
buzka :-)

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sie 2008, 23:43

jedwabna, to ty w 13tc miałaś UsG i dzidzia miała 8cm??
:ico_brawa_01: dobrze, że spowiedź szybko i berproblemowo mineła :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
jedwabna

01 wrz 2008, 07:28

manenka to byl chyba 14 tc wtedy. a dzis ide na 19 i mam taka cicha nadzieje ze juz moze bedzie widac co tam rosnie :-D . a twoj suwaczek jest wedlug ostatniej miesiaczki czy wedlug USG? bo moj to wedlug USG. wedlug om to jestem w 15 tyg i 4 dniu. ja wiem dokladnie kiedy bylo to zapylenie :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

01 wrz 2008, 09:26

jedwabna, no to według om to jestes podobnie w :ico_ciezarowka: jak ja i manenka

ja tez ide dzisiaj do ginki chciałabym bardzo juz wiedziec kim ta nasza fasoleczka będzie chłopczyk czy dziewczynka ale to chyba jeszcze za wcześnie

Awatar użytkownika
jedwabna

01 wrz 2008, 10:03

Ragazza555 no to fajnie ze jestesmy w podobnym terminie. przynajmniej mozemy sie siebie nawzajem poradzic w razie czego :-)
a co do płci dzieciatka to moja ginka powiedziala ze bedzie najpewniej wiadomo kolo 20 tyg,ale wszyscy ginekologowie posluguja sie mierzeniem dlugosci ciazy wg USG, wiec juz moze byc znac,chyba ze dzidzi pupka sie do nas odwroci. hehe ale ja tez juz sie nie moge doczekac. juz bym chciala wiedziec co to bedzie :ico_brawa_01:
napisz po wizycie jak tam bylo bom ciekawa.... :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 wrz 2008, 14:46

jedwabna, tak ten termin na suwaczku to jest z mojej ostatniej @ wyliczony
z USG jeszcze gin mi nie wyznaczał terminu
ja też teraz będe miała wizytę w 18 tyg i 4 dniu bo następna wizytę mam 23 września
no i mam nadzieję, ze nie zobaczy gin siusiaka
pochwal sie koniecznie jak tam było po wizycie

Ragazza555,
jedwabna, no to według om to jestes podobnie w jak ja i manenka
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jakiś płodny tydzień był
może jakaś pełnia

Awatar użytkownika
jedwabna

01 wrz 2008, 15:35

manenka no pewnie ze napisze. a co do plci to jest mi wszystko jedno. moja mama szaleje za dziewczynka. mowi ze musi byc dziewczynka i juz.
a ja sie teraz nudze i przeczytalam juz chyba wszystkie watki z naszego forum. na sierpniowkach 2008 omalo sie nie poplakalam! ehhh tyle dziewczyn nie moze zajsc w ciaze ze szok.
troche sie dziwie ze ci gin nie wyznaczyl jeszcze terminu. ja to mialam przy pierwszej wizycie od razu wyznaczony! z tym ze za kazdym razem moj termin jest rozny.raz mowi ze 5.02,innym razem ze 8.02 no ale juz chyba 3 razy mi sie powtorzyl termin na 8.02 wiec powiedziala ze chyba tego bedziemy sie trzymac. a wizyte mam na 19 ale u niej sie dluuuugo czeka i ma poslizgi,takze mysle ze do 22 moze sie wyrobie.

kupowalyscie moze juz jakies ciuszki? bo ja chcialam ale moja mama powiedziala ze lepiej nie zeby nie zapeszac, i ze mozna zaczac juz kupowac po 6-7 mc??

pozdrawiam i caluje :ico_buziaczki_big: odezwe sie wieczorkiem :-)

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 wrz 2008, 15:49

jedwabna, no nie wyznaczył mi gin w Polsce i Norwegii terminu z USG,
no bo najbardziej realne badanie terminu USG jest od 18tc
a wiec pewnie jak teraz pujdę to mi wyznaczy termin z USG
a ciuszków nie kupuje bo wszytsko mam od siostry jak będzie chłopak,a jak nie to od koleżanki dla dziewczynki wszystko bedę miała, a jak pojadę do Polski na święta to zrobie konkretne zakupy juz na narodziny

[ Dodano: 2008-09-01, 15:51 ]
ja do 24 bede czekała na wiesci od was jak tam po wizycie, a jak juz nie będziecie miały siły to jutro poczytam wasze posty

Awatar użytkownika
jedwabna

01 wrz 2008, 19:49

uffffffffffff ja juz po wizycie. bylam z mama bo jak zawsze chodzilam z moim narzeczonym tak teraz go nie ma no i mama chciala zobaczyc na wlasne oczy. ale sie szoknelam az sie poplakalam ja i moja mamcia! dzieciatko to juz z cala pewnoscia nie fasolka!!!! to juz maly czlowieczek w wersji mini. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: wszystko juz widzialam dziewczyny! nawet moglam policzyc paluszki u raczek i nozek! a jak brykalo! matko normalnie wymachiwalo raczkami i nozkami i kopalo mnie w brzuch,ale jeszcze nie czuje. dopiero ponoc pierwsze kopniecia bede czuc za 2-3 tyg! wszystko jest ok i prawidlowa wielkosc wszystkich organow, i serduszko prawidlowo bije i ginka powiedziala ze maly wiercipieta i ze to pewnie po ktoryms z rodzicow :ico_haha_01: :-D spytalam czy wie jaka plec. no i sluchajcie powiedziala ze podejrzewa ze chlopak bo mu slomeczka wystawala przez chwilke :ico_brawa_01: :-D no a potem sie odrocil do nas i nie chcial nic pokazac. no ale to nie jest jeszcze na bank. moj narzeczony strasznie teraz zaluje ze nie mogl byc ze mna bo normalnie niesamowite przezycie zobaczyc na wlasne oczy takie cudo :ico_sorki: :ico_sorki:
alez jestem szczesliwa az jak to pisze to mam lzy w oczach!!! zeby tylko nadal bylo wszystko ok. aha ginka powiedziala ze ulozenie tez jest bardzo dobre, bo z tego ulozenia co teraz jest najpewniej dziecko moze sie pod koniec przekrecic do najlatwiejszej pozycji do rodzenia czyli glowka do dolu.
no ale niestety zdjecia nie mam bo mi tym razem nie dala. nastepna wizyta 6 pazdziernika to moze mi da to na pewno wkleje zeby wam pokazac :ico_haha_02:
az chyba teraz nie zasne w nocy z tych wrazen...................
aha no i dzidzi bedzie mierzone nie w cm tylko juz warzone, bo nie dalo sie go juz zmierzyc bo jest skulony. no i warzy juz 16 dag. o matko a ja juz sobie wkrecam ze to chlopczyc. kurcze a lepiej zeby sie nie nastawiac bo to jeszcze moze byc roznie... i wez tu sobie babo przetlumacz!!! jeszcze jak by to bylo takie proste... :ico_oczko:
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2008, 21:58 przez jedwabna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 wrz 2008, 21:55

jedwabna, no to świetnie, :509: :509: :509: :509: :509:
super wiadomość :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dzidzia rosnie jak na drożdżach :523: :524: :526:
tatuś będzie zadowolony, że jest szanasa na syneczka :509:
szkoda, ze nie masz zdjęcia
ale najwazniejsze, ze dzidzia ma wszytsko na miejscu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
a jaka jest już duża??
ile ma cm??
pewnie juz sporo urosła od ostaniej wizyty miała 8cm

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”