Awatar użytkownika
asiula26
Beze mnie to forum nie istnieje!

22 sie 2007, 13:12

Zaniu nie trzeba mieć szkoły rodzenia żeby rodzić z mężem. I wierz mi mąż bardzo się przydaje przy porodzie :-)

zania
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

22 sie 2007, 15:53

:-) jasne, ze dam znac. a co do bycia męża przy porodzie to fajnie, że w razie czego bede mogła go miec przy sobie.

Awatar użytkownika
Olciiaa
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

23 sie 2007, 14:17

Oj tak męża przy porodzie polecam!!!Przynajmniej miałam kogo gryść z bólu choć on się strasznie przed tym bronił :-D
Wczoraj byłam z małą na badaniu bioderek - no i jedno niestety nie go końca jest dobre :ico_placzek: musze ćwiczyć z małą nózki i szeroko pieluchować i do kontroli za dwa miesiące

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

24 sie 2007, 13:25

Olciiaa, nie martw się. Napewno szerokie pieluchowanie i ćwiczonka pomogą. Ja co prawda nie pieluchowałam szeroko Emi ale za to ćwiczonka kilka razy dziennie z nią robiliśmy.
Strasznie tutaj cichutko dzisiaj. Jak tam :ico_ciezarowka: ?? Paulinka jak badania, wszystko ok ?? Zania a Ty jeszcze w dwupaku :ico_oczko: czy już rozdwojona ??

A ja się Wam muszę znowi pochwalić :-D Przed wczoraj wykryłam drugiego ząbala u mojej Emilki :-) Jeszcze kilka dni i powinien się przebić :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-08-24, 13:28 ]
A co do męża przy porodzie to ja również polecam. Ja osobiście bardzo go potrzebowałam. Co prawda tylko po to żeby był przy mnie no i żebym miała kogo za rękę trzymać :-)

Awatar użytkownika
paulina1978
Już śmiało chodzę po forum!

24 sie 2007, 13:37

dziendoberek!!!!

Aga dzieki. badania wyszly super. zadnej anemii nie mam i jedyne co jest nie tak to w moczu mam troche bakterii ale to juz sie za mna ciagnie od pewnego czasu wiec pewnie bede zmuszona dalej zazywac furagine. tak wiec bardzo sie ciesze ze wszystko jest ok :-D

no a ja dzisiaj kupilam w koncu lozeczko a we wtorek jade po posciel do niego i jeszcze do tej hurtowni na komorowickiej o ktorej wspominala asiula zeby dokupic brakujace rzeczy i juz bede miala wszystko :ico_brawa_01:

no a mam pytanko. jak sie odczuwa skurcze?? jakie to w ogole jest uczucie?? bo mnie cos kluje w dole brzucha od czasu do czasu i czasem jak zlapie to przez chwile trzyma ze kroku zrobic nie moge. ale nie wiem czy to jakis skurcz czy cos innego?? ja juz sobie tak czasem mysle ze gdybym sie zdecydowala rodzic naturalnie to nie bede wiedziala kiedy jechac do szpitala bo nie bede wiedziala czy dane skurcze to juz jest to czy nie :ico_puknij:

[ Dodano: 2007-08-24, 13:39 ]
aha! a jesli zdecyduje sie jednak na cc to ciesze sie ze w Eskulapie mezus bedzie mogl byc przy mnie. Tzn. nie bezposrednio obok ale bedzie za oszklona szyba wiec bede go widziala i to dla mnie jest bardzo duzo bo we dwoje to zawsze razniej :-D

[ Dodano: 2007-08-24, 13:41 ]
Aga no i wielkie brawa dla Emilki za kolejny zabek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

24 sie 2007, 14:44

paulina, ja nie mam pojęcia jak wyglądają skurcze przepowiadające bo takowych nie miałam. Przed porodem nie miałam kompletnie żadnego skurczu. Natomiast w dniu porodu mi się pojawiiły. Przy tych wczesnych skurczach to brzuch mnie bolał jak przy okresie i twardniał. Natomiast te późniejsze skurcze to bolał dół brzucha i miałam takie uczucie w brzuchu jak by mi się tam coś kurczyło i rozrastało (nie wiem jak to dokładnie opisać :ico_noniewiem: ) w każdym razie przy tych późniejszych skurczach bardzo dobrze robiło mi chodzenie :-)
Być może te Twoje bóle to właśnie te skurcze przepowiadające. Albo po prostu dzidzia ciśnie główkę do wyjścia i to powoduje chwilowy ucisk na jakiś nerw

[ Dodano: 2007-08-24, 14:47 ]
paulina, cieszę się że Twoje badania są w porządku. A co do bakterii w moczu to ja bym się tym zbytnio nie przejmowała. Ja odkąd pamiętam mam zawsze na wyniku wpisane liczne bakterie. Widocznie taka moja uroda :-)

[ Dodano: 2007-08-24, 20:57 ]
A tutaj znowu takie pustki panują :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Olciiaa
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

25 sie 2007, 16:08

Paulina ja też miałam podobnie jak mnie czasem zabolało to kroku nie dałam rady zrobić. I nie bój się na pewno skurczy porodowych nie przegapisz :-)
A to moje śpiące dziecie - rzadki widok!!
Obrazek

Awatar użytkownika
asiula26

25 sie 2007, 21:51

moja kruszynka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A co do skurczy to ja mogę sięł wypowiedzieć tylko na temat tych w czasie porodu, bo wcześniej to miałam tylko stawianie się macicy które odczuwałam jako twardniejący brzuch ale bezboleśnie

[ Dodano: 2007-08-26, 10:26 ]
Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2007-08-27, 09:17 ]
A co tutaj takie pustki???????????????????????????????????????????????????????????????????

Awatar użytkownika
paulina1978

27 sie 2007, 13:56

no to ja sie melduje na posterunku :-D

asiula26, Olciiaa dzieciaczki slodziutkie :-D mozna by je schrupac :-D

no a ja za 2 godzinki mam wizyte w Eskulapie. mam nadzieje ze wszystko jest ok. trzymajcie prosze kciuczki, a jak wroce to opowiem co i jak :-D

Awatar użytkownika
asiula26

27 sie 2007, 14:11

Paulinko koniecznie napisz co i jak?? Będę czekac na wieści.

A ja właśnie uspałam Emilke. Od 11ej nie spała aż w końcu ją zmogło. Mam wiec chwile dla siebie, czyli mogę posprzątać, poskładać pranie i zjeść obiad. I może jeszcze wystarczy czasu na TT :-D

Wróć do „Pozostałe”