margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2011, 16:09

agaa22, śliczny brzuszek :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 gru 2011, 16:26

agaa22, śliczniusi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Gabi 100 lat i trzymam kciuki aby dzisiaj cię ruszyło :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

19 gru 2011, 19:26

agaa fajny brzus i taki duuuuzy :ico_brawa_01:

dopiero wrocilam ze szpitala
pobrali mi krew, i podlaczyli pod ktg, wszystko dobrze i brak skurczy
co do cc to szkoda gadac
jestem tak zla ze jak ktos mi podejdzie to krzywde zrobie
poprostu jak pokazalam szanownej pani Dr ten list od ginki to nawet go do reki nie wziela tylko spojrzala na niego, i pytala sie co mialam robione bo nie rozumiala zwrotow lacinskich, ktore sa jasne dla zwyklego czlowieka
powiedzialm jej ze chce cc bo tam mam pelno blizn i to sie nie rozciagnie tylko porozrywa mnie bo duze dziecko jest
zaczela sie glupio usmiechac do mnie ze bym sie nie martwila ze nic mi sie tam nie stanie
kurka g...o widziala i g...o wie szkoda slow
jestem tak rozbita psychicznie ze juz mam dosc myslenia o tym porodzie
co bedzie to bedzie
jak pojde rodzic wtedy w szpitalu sprobuje im to wyjasnic
tam sa bardziej obcykane
i powiem ze na naciecie krocza i na kleszcze sie nie zgadzam
zobaczymy co wtedy powiedza
jeszcze jest szansa jak mala do terminu doczeka to mam wizyte w szpitalu w sprawie porodu co robic czy wywolywac czy czekac wtedy sie upre na cc
ale to tak sie mowi
a ta wizyte mam dopier 26 stycznia w 41tc
ja mam troche slaby charakter zeby sie wyklucac i to jest problem

Awatar użytkownika
szyszeczka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 gru 2011, 11:15

Witam :ico_kawa: ,
widzę, że forum już działa!
Gabi zdrowka dla Emilki, żeby szybko wyzdrowiała i nie musiałaś się martwić!
Beata dziwne podejście mają lekarze w UK, jest szansa, na poród w prywatnej klinice tak jak Gabi pisze?
Aga brzuszek fajniutki!
Dziewczyny u nas taki mróz, a śniegu ani widu ani słychu :(

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2011, 11:18

Dzień dobry !
Wreszcie forum działa. Kurcze bez niego jakoś tak dziwnie od wczoraj było ;-)
Zerkałam wczoraj w lustro i brzuszek jakoś mi tak opadł... mała jakby jest niżej pupką niż była i niżej ją czuję :ico_noniewiem:
Mogłaby wytrzymać do Sylwestra w brzuszkowym świecie :ico_noniewiem: Też chciałam spakować torbę, ale jeszcze nie mam koszul nocnych - nie doszły :ico_zly: majtek siateczkowych, kapci... ehhh. Troszkę mnie to stresuje,ale jakoś radę dać muszę.

Święta też w tym roku nie cieszą jak powinny. Ale to nie przez samą ciążę tylko sytuację rodzinną. Mieliśmy Wigilię robić u siebie, ale nie chce mi się stać na garami. Idziemy do mojej mamy więc, w 1 dzień świąt do teściowej do Bielska, a 2 dzień świąt w domu sobie sami posiedzimy na spokojnie.
Dzisiaj dekorowanie pierniczków mnie czeka. Muszę się za to zabrać, bo zjem wszystkie te gołe :-D

Beatka78, naprawdę dla mnie jest nie pojęte że wydawałoby się że UK krajem bardziej rozwiniętym niż Polska, a tu zero przejęcia się sprawą he.
agaa22, ładnie rośniecie :-) :ico_brawa_01:

Nie wiem co jeszcze pisać miałam...

eSKa
4000 - letni staruszek

20 gru 2011, 11:31

Aga22 śliczny brzucholek :ico_brawa_01:

Beatka nie załamuj się, nie wiem co napisać bo naprawdę miałam nadzieje ze uda ci się to załatwić, kurde brak słow do tych lekarzy :502: Może faktycznie przed samym porodem dasz radę to załatwić

Gabi jak dobrze, że to nic poważnego z Emi :ico_sorki: :ico_sorki: Antybiotyk szybko zadziała i będzie ok.

Ja mam wrażenie że u mnie tez antybiotyk zaczął działać na dobre :ico_sorki: pomimo że wieczór przekaszlany to nocka juz spokojniejsza (przynajmniej dla mnie :ico_oczko: bo kaszelku nie było ale podobno tak chrapałam :ico_wstydzioch: ze męzu wyniósł się do dużego pokoju spać :-D musialo faktycznie być strasznie bo pierwszy raz w naszym wspolnym życiu on spał na kanapie :ico_szoking: )

Mad ja też co chwilunie tutaj zaglądalam z nadzieją ze już wszystko ruszyło :-)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2011, 11:35

Gabi, zaglądam od czasu do czasu na Emilkowego bloga i się teraz aż na głos roześmiałam :-D

Mama mówi do taty: Bardzo bym chciała nawet dzisiaj urodzić.
Emilka poważnie: Ja bym na twoim miejscu dzisiaj urodziła.

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 gru 2011, 11:57

Dzień dobry :ico_ciezarowka:

Ja po przespanej nocce sie witam...wczoraj pare razy wchodzilam na forum ale nie dzialalo....a na FB nie mialam sily juz odpisac bo mniej wiecej od 5 po poludniu mialam dosc mocne i regularne skurcze... w koncu polozylam do lózka Filipka i sama tez sie polozylam i przeszlo...Na pewno przepowiadajace ale nieźle mi daja popalic :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Z Filipem nic takiego nie mialam....w ogóle zmeczona jestem niesamowicie i źle mi z tym :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: bo tyle bym zrobic chciala....
dzisiaj mam wizyte u midwife to chociaz sie dowiem jak Mala lezy, bo samej mi ciezko ja wyczuc...w piatek jeszcze byla poprzecznie...no nic, zobaczymy....

Beatka, przykro mi.... no takie tu maja procedury i ciezko coc na nich wymusic...Z Filipem przez pół ciazy bralam dufaston na zalecenie polskiej ginekolog ale tutejsi lekarze mi to odradzali, bo tutaj sie tego nie stosuje....podobnie jak teraz-mialam duzego krwiaka, zalecenie lezenia i progesteron, tutejsi lekarze cudem zgodzili sie na usg, krwiaka widzieli ale zadnej koniecznosci wsparcia organizmu...Dla nich co ma byc, to bedzie...Filizofia typu: "Pan Bóg dal, Pan Bóg zabral"....moze rzeczywiscie, w czasie porodu dadza sobie lepiej wytłumaczyc, moze trafisz na kogos bardziej oswieconego....

Kurcze, chcialam z Wami popisac ale moje dziecko wlasnie wyciagnelo farby i musze leciec go kontrolowac bo inaczej bede miala kupe sprzatania....

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2011, 12:01

od 5 po poludniu mialam dosc mocne i regularne skurcze...
Ojj kurcze to pomału Ci się zaczyna. Ciekawe jak małą masz ułożoną, oby główką w dół !
Chcesz wiele porobić, ale oszczędzaj się. W przyszłym roku nadrobimy wszystkie :-)

Idę jakieś śniadanie zmajstrować, bo wcześniej jeść mi się nie chciało.

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 gru 2011, 12:34

Mad., moja Mala od trzech tygodni głowka w góre ewentualnie poprzecznie...tak sie ulozyla chyb W 33 TC...zobaczymy, cvo dzisiaj powiedzą....

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”