Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

03 wrz 2008, 17:21

manenka jako ze mialam caly czas przeczucie ze bedzie dziewczynka, wogole nie myslalam nad imionami dla chlopca. a dla dziewczynki podoba mi sie Roksana :-) a nad drugim imieniem nie myslalam wogole. dla chlopczyka poprzegladam zaraz ksiege imion :-D a ty skad wytrzasnelas takie imiona? bo chyba w naszej polskiej ksiedze imion nie ma takich? tez mi sie podobaja takie inne, orginalne i nietuzinkowe imiona. no a teraz wraca moda na te starsze pelno juz jest Frankow, Stasiow, Zosi, Marysi itd... ja wole bardziej nowoczesne bym powiedziala.
zmieniajac temat to ostatnia @ mialam dokladnie 1.05 ale ja wiem dokladnie kiedy zaszlam w ciaze, bo wlasnie od 1.05 nie bylo mnie w kraju-pojechalam z kolezankami na wycieczke i wrocilam 15.05 tak wiec w sam srodeczek cyklu no i od razu przystapilismy do roboty :ico_wstydzioch: :ico_oczko: a u ciebie wiesz jak to bylo??

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

03 wrz 2008, 18:23

czesc dziewczynki nie martwcie sie wszystko jest ok tylko mój necik gdzies poszedł na spacerek i nie mam do niego dostępu :ico_placzek:
teraz jestem u teściów i tylko daje wam znać ale odezwe sie jak tylko mój necik do mnie wróci i wszystko opowiem :-D

trzymajcie sie :ico_ciezarowka:

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

03 wrz 2008, 19:15

manenka ja ostatnią @ miałam 5 maja.

dumna jestem z małej, oczywiście, ale też świruję żeby tego nie zaprzepaścić jakoś...

nie mam żadnyych przeczuć co do płci, jest mi to obojetne. jak chodziłam z olą wszyscy mi chłopca wróżyli, teraz też więc w nic nie wierzę. na usg na pewno już bedzie widać bo to 22 tydz będzie, a ja na 3d chodzę więc wyraźnie wszystko widać.

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2008, 19:52

jedwabna, imie Roksana miałam w zapasie ale później badziej spodobało mi sie Ines Gabriela, A imię Sander znalazła moja siostra w Norweskiej gazecie , taka dziewczyna urodziła parę miesięcy temu io tak syna nazwała
mi też się bardziej podobają nowoczesne imiona moja siostra ma 2 stnów Milan i Nathan tez mi się te imiona podobają
a co do @ to ja miałam17 maja i nie mam pojęcia kiedy zaszłam w :ico_ciezarowka: bo robiliśmy to co 2 dni

Ragazza555, dobrze, że się odezwałaś, :ico_nienie: nie zostawiaj nas więcej smaych na tak długo, jak nie bedzie cie na tt to na gg chodź zostaw wiadomość i tak nas jest tu tylko 4

Beatris60, no to super, że już wszytsko będzie widać :ico_brawa_01: , chyba , że dzidzia sie uprze i nie pokarze co tam ma między nóżkami

Awatar użytkownika
jedwabna

03 wrz 2008, 22:18

wiecie co - moze sie myle, ale czasami odczuwam takie lekkie stukniecia w dole brzucha. moja lekarka powiedziala ze bede czuc kopanie dzidzi za 2-3 tyg. ale to moze juz jest to tylko bardzo leciutko jeszcze bo dzidzi jest za mala zeby porzadnie dokopac. doszlam do wniosku tez ze sie odchudzam :ico_haha_01: stanowczo za duzo jem i rosnie mi brzuch ale wlasnie od jedzenia. nie moge sie powstrzymac przed tymi zachciankami ale teraz mowie stanowcze NIE :-D
manenka ty to masz dobrze - taka chudzinka z ciebie. rosnie ci tylko brzuszek a ja rosne w szerz :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 wrz 2008, 13:33

manenka ty to masz dobrze - taka chudzinka z ciebie. rosnie ci tylko brzuszek a ja rosne w szerz
ja jadłam kiedys bardzo dużo i chuda byłam ciągle 53 -55 kg, ale zimą prztyło mi się do 60kg w nic sie nie mieściłam a wiec w kwietniu przeszłam na dietę tzn, odrzuciłam ziemniaki, makaron, ryż, kawę, alkohol i schudłam przez 1,5 miesiaca 7kg i znowu ważyłam 53kg, i dowiedziałam się , ze jestem w ciąży i od tej pory ni chce mi się duzo jeść jem mało ale częściej, za to zauważyłam , ze mam problem z pujściem na kibelek i zaczełam jeść raz dziennie aktivie i chodzę na kiblek 1-2 razy dziennie, aż mi lżej, a teraz to juz waże 55kg
moze sie myle, ale czasami odczuwam takie lekkie stukniecia w dole brzucha
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: to już czujesz leciutkie kopniaki bo czytałam, ze pierwsze czuję się od 16 do 22 tc

Beatris60

04 wrz 2008, 17:37

hej
ja te pierwsze kopniaczki odczuwałam jakby motylek był w brzuszku lub rybka, ale każda to inaczej odczuwa :-)

Awatar użytkownika
jedwabna

04 wrz 2008, 18:25

manenka ja to mam wlasnie na odwrot. tak jak przed ciaza chodzilam na kibelek raz w tyg (czulam sie strasznie przez to i nic mi nie pomagalo taka pelna i brzuch mialam twardy ) tak od kad jestem w ciazy to latam jak tylko cos zjem i nie mam z tym problemow.powiedzialambym ze nawet na odwrot bo utrudnia to troszke zycie jak jem na miescie lub u kogos w domu :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem: ale wlasnie przez to ze teraz bywam czesciej w WC myslalam ze nie przytyje bo wszystko zwroce :-D no ale sie pomylilam i w ciagu tego miesiaca przytylam ponad kilo. masakra! to co bedzie pod koniec ciazy? :ico_puknij: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 wrz 2008, 18:43

ja te pierwsze kopniaczki odczuwałam jakby motylek był w brzuszku lub rybka, ale każda to inaczej odczuwa
super sprawa z tymi motylkami :ico_brawa_01:
w ciagu tego miesiaca przytylam ponad kilo
hmm :ico_noniewiem: to niedużo 1kg na miesiąc
a ogólnie ile już przytyłaś??
bo ja do dziś 2kg a jutro mam 16tc ale to dopiero początek, później to się zacznie tyć :ico_olaboga:

Beatris60

05 wrz 2008, 09:34

podobno sama ciąża waży ok 12kg, płód + łożysko, wody itd. reszta to to co wrzucimy :-) ale ja na kg nie patrze, naprawde na odchudzanie i dbanie o figurę przyjdzie jeszcze czas.

a tak wogóle witam Was dzisiaj :-) i zapraszam na ... :ico_kawa: ? pijecie wogóle kawę teraz? ja inkę, a taką prawdziwą czyli w moim wypadku rozpuszczalną z mlekiem sporadycznie, jak bardzo klapnięta jestem, albo jesteśmy gdzieś na mieście czy u znajomych.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”