Awatar użytkownika
murdemille
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

02 cze 2008, 10:46

moj m. poszedl pojezdzic na rowerze, a ja zamontowalam sobie wentylator na balkonie i jest przyjemniej :ico_sorki:
z pokoju dociera do mnie melodyjnie Rod Steward,ze swoim aksamitnym glosem, niunia przy nim spokojna, wiec juz wiem czego bedzie sluchala do snu :ico_oczko:
ja ponoc zasypialam przy starym odkurzaczu a moj m. przy szumiącym radiu :-D
M. wczoraj jak wrocil to stwierdzil ze po tych 4 dniach brzuch jakis wiekszy sie wydaje,
mam nadzieje ze te 8dni to maxymalnie bedziemy czekac. ze juz na 10 czerwca, niunia bedzie z nami :ico_sorki:
oj i znow jest tak blogo. moze mala drzemka? :ico_oczko:
dzis przyjezdzaja babcia z dziadkiem z Ciechocinka :ico_brawa_01: moze dzis do nich podskoczymy, albo oni jutro do nas :ico_brawa_01: strasznie sie ciesze bo rzadko sie widujemy, zwlaszzcza ze ja chcialam do nich jechac ale moj stan mi nie pozwolil, tzn nie chcialam ryzykowac 3 godzin w PKSie :ico_noniewiem:
buziaki brzuchatki!

[ Dodano: 2008-06-02, 10:47 ]
666 rozpoczęłam diabelską stronę :ico_szoking: :-D :-D

[ Dodano: 2008-06-02, 10:48 ]
a paluchy u rąk mam tak spuchnięte od rana że do teraz nie mogę obrączki zdjąc :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_haha_01:

martam21
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

02 cze 2008, 11:01

Witajcie!!!!
Ja tez sie melduje brzuchata!!!I tak niech mi jeszcze ze dwa tygodnie zostanie!
Nocka nie byla taka zla, tylko 3 razy wstawalam :-)
Potem psiak mnie obudzil o 7, o 8 maz wrocil z pracy i teraz odsypia. Gdzies wczesnym popoludniem ma jechac ze swoim bratem malowac pokoje w nowym domu a ja zostane i zaczne pakowac jakies ciuchy i ksiazki. Nie pojade z nimi, choc bardzo bym chciala ale tam nie ma nawet na czym siasc :ico_olaboga:
Dopiero w czwartek maja nam pierwsze meble przywiezc.
Musze z Wami teraz sie nagadac na zapas bo od niedzieli prawdopodobnie nie bede miala :ico_placzek: neta :ico_placzek: :ico_placzek:
Strasznie osatnio chodze glodna, co trzy godziny musze cos wrzucic do gardziola bo inaczej az mi burczy w brzuchu :-D
Wy tez tak macie?

[ Dodano: 2008-06-02, 11:04 ]
siunia. wcale nie wygladasz grubo!!! :ico_nienie: Szkoda ze mnie nie mozesz zobaczyc :-)

Tuska, ale Ci fajnie, juz niedlugoi przytulisz swoje malenstwo :ico_brawa_01:
a paluchy u rąk mam tak spuchnięte od rana że do teraz nie mogę obrączki zdjąc :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_haha_01:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 cze 2008, 11:30

:-D Jeśli chodzi o poród rodzinny to u nas odpada z racji tego, że drogi a dwa, że mój nie chce więc dam se rade sama :-D Już po raz drugi będe rodzić w samotności :ico_haha_01: :ico_haha_01: więc luzik ..W sumie przy pierwszym to mój Tomek to nawet po mineralkę nie zdążył mi zalecieć, bo już urodziłam ..oby tym razem tak było :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-06-02, 11:37 ]
to byl nasz ostatni weekend we dwoje :ico_szoking: rany nie dociera to do mnie chyba.. to juz pojutrze! chyba faktycznie bede pierwsza bo widze ze zadnej sie nie spieszy :ico_ciezarowka:
No, no ..ale masz się dobrze, wiesz czego Ci najbardziej zazdroszczę? A no tego, że wiesz na czym stoisz i czego konkretnego dnia możesz się spodziewac...

A tak na marginesie: albo gdzieś przeoczyłam albo taka gapa ze mnie, ale czemu masz mieć cesarkę ... no chyba, że coś mi się pokręciło i nie masz mieć ???

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 cze 2008, 11:39

hej, melduję sie :ico_ciezarowka:
m. pojechał do pracy a ja siedze w koszulce nocnej- satynowa dzięki czemu niezle chłodzi :ico_oczko: chyba przerobię ja na dzienny strój na nastepne pare tygodni bo w niczym innym nie da rady przy tej temp. :ico_haha_01:
ja nawet wyspana, nad ranem troche poklezałam nie mogac spac ale potem jeszcze sie zdrzemnęłam i juz jest OK.
wiecie co, jestem w kropce. No bo nic a nic nie mam opuchlizny, no może troche palce u rąk. ale za to moja waga szaleje na maksa. Bo np. zważyłam sie wczoraj i dziś i wyszedł mi kg więcej dziś. To chyba niemożliwe zwłaszcza że w te upały to za duzo sie nie objadam. To chyba jednak gdzieś woda mi się w organizmie zatrzymuje tylko gdzie skoro nie ma opuchlizny? jak myslicie? moze po prostu waga mi się zapsuła?chociaż nie sadze :ico_noniewiem: m. sie śmieje ze jak bede przez nastepne dni przybywac po kilo dziennie to jeszcze 25 kg przede mna :ico_puknij: baaardzo śmieszne :ico_puknij: :ico_szoking: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
siunia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 cze 2008, 11:40

witam

Ja oczywiscie 2 w 1

Na podworku sloneczko i cieplo, pewnie jak ogarniemy dom to wyjdziemy na spacer.

Wstalismy dzis o 10, wiec wyspani, choc w nocy jak wstawalam siusiu to jak sie kladlam to za kazdym razem lapal mnie skurcz.
Smiesznie tak, bo przy 1 cizy nie mialam zadnych skurczy przepowiadajacych.

Tuska , ale fajnie to nromalnie juz 2 dni, chyba bedziesz pierwsza.

A mi wlasnie wcielo gdzies suwaczek, ale nie chce mi sie juz nowego zakladac, bo mysle ze max 2 tyg i dzidzia bedzie z nami

[ Dodano: 2008-06-02, 11:42 ]
Marta26, zawsze na wieczor jest wieksza waga niz z samego rana, ale prawidlowa to ta z samego rana. Ja to juz boje sie stanac na wage :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 cze 2008, 11:47

siunia, ale ja pisałam o wadze mierzonej codziennie rano, na czczo i po załatwieniu się. i wyszła róznica całego kilograma, a ogólnie zauwazxyłam że jak gorąco jest to mi waga skacze w gólre mimo że jem mniej. i to mnie dziwi i martwi bo chce sie zmieścic w granicy 15 kg a jak tak dalej pójdzie to dobiję do 20 kg jak bedzie ta waga tak szalec :ico_olaboga: :ico_szoking:

Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

02 cze 2008, 13:13

Hej, ja juz pranie powiesiłam i skonczyłam prasowac. Nie wiem co mnie naszło w taki upał :ico_puknij: ,chyba nuda :-) (ale jaki porządeczek mam).

tuska musze Ci powiedziec, że troche Ci zazdroszczę, tez chciałbym wiedziec kiedy swoja małą zobaczę :-) , najgorsze to oczekiwanie :ico_olaboga:

Marta nie martw się, pewnie Ci się woda gromadzi, skoro piszesz, ze duzo nie jesz.
Ja to pewnie do 12 kg dobiłam (niestety nie moge dojśc z moja wagą do porozumienia), mała przybrała na wadze przez 2 tyg. 20 dkg, to ja pewnie też :ico_oczko: .A zwłaszcza, że ostatnio coś do słodkiego mnie ciągnie :ico_olaboga:

Siunia Ty wcale nie wygladzasz jak wieloryb :ico_nienie: , widac, ze nie masz tendencji do tycia wiec pewnie szybko zrzucisz :ico_oczko:

Małgorzatka, to zyczę, zeby ten poród był jeszcze szybszy :ico_oczko:

marta m powodzenia w przeprowadzce :-)

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 cze 2008, 13:21

NOWA, a ja przykleilłam sie do krzesła i chyba juz tak zostane :ico_oczko: zjadłam porcyjke cukinii panierowanej w jajku i bułce i smażonej, mniam. Uwielbiam to danie no i musze sie chyba na zapas najeśc bo jak bede karmić to wątpie żebym w tym roku miała okazje jeszcze zjeść, wiec póki jestem :ico_ciezarowka: to będę sie rozpieszczac. mam mega smaka na truskawy ale dopiero w środe kupie- pojade na badanie moczu akurat do miasteczka gdzie w środe jest tasrg to sie zaopatrze w truskawy i cukinie, hihi. Oby mi uczulenie nie wyskoczyło to sie porozpieszczam :ico_oczko:
ja w sumie też bym chciała znac dokładny dzien kiedy sie rozdwoję ale to bsardziej przez wygode chyba- no bo już sobie wyobrażam nasza jazde do krakowa ponad godzine jak bede ze skurczami, brrr.... a pewnie jeszcze jakis fałszywy alarm sie trafi :ico_oczko:

kasiulinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 cze 2008, 13:35

cześć brzucholinki!
jestem cała,nierozdwojona.
ciężko mi i strasznie mała na pęcherz mi ciśnie jak chodzę -strasznie mnie to denerwuje :-/
w środę mam jeszcze KTG i wizytę u gina.mam nadzieję że mnie zbada i powie czy tam coś się ruszyło czy nie.
a mój Bartolinek ma jakieś zapalenie siusiaka,musiałam z nim rano jechać do lekarza bo płakał że go boli i ma obrzęknięty napletek.dostał leki i maść,mam nadzieję że mu szybko przejdzie.

[ Dodano: 2008-06-02, 13:36 ]
Marta ja mam jeszcze z pół łubianki truskawek jak chcesz to ci podrzucę :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 cze 2008, 13:38

kasiulinka, dawaj :-D :-D

[ Dodano: 2008-06-02, 13:39 ]
ja się raczę druga porcja cukinni. prócz tego że smażone to raczej dietetyczne :ico_haha_01: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
a tam, bede sie waga przejmowac :ico_puknij: ale słodycze ograniczę jednak :ico_placzek:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”