Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!

09 wrz 2008, 14:00

hej!! ja dzis znow ulatalam sie z mama po miescie jak dzika, ale kupilysmy wszystko co mialysmy no i mamcia byla u fryzjera wloski obciac. strzelila sobie wystrzalowa fryzurke :-D a ja sie czuje juz tak grubo i ciezko ze szok! moze dlatego ze chodze jeszcze w moich starych ciuchach, a juz wszystko mi z nich wystaje i brzuszek i boczki i wogole jak potwor... :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: jade do macro po alkohol na wesele... alez mi sie nie chce... no ale cuz jak trzeba to trzeba. a pogode mamy ladna. w przeciwienstwie do wczoraj.papa

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2008, 14:23

a ja sie czuje juz tak grubo i ciezko ze szok! moze dlatego ze chodze jeszcze w moich starych ciuchach, a juz wszystko mi z nich wystaje i brzuszek i boczki i wogole jak potwor...
to kup sobie jakieś spodnie ciążowe, na pewno lżej ci będzie, a teraz ubrania ciążowe są śliczne :-D , ja juz nosze wszystko ciążowe oprócz dresów
mamcia byla u fryzjera wloski obciac. strzelila sobie wystrzalowa fryzurke
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla mamci
a pogode mamy ladna.
a u nas chyba już jesień przyszła bo i zimno i pada i pada......

[ Dodano: 2008-09-09, 14:24 ]
ja idę robić obiad , odezwe się później
pa

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

09 wrz 2008, 14:59

z czego piszesz pracę i na jaki temat??
na wychowawczym postanowiłam podyplomowe z loopedii zrobić, piszę pracę dyplomową z opóźnienia mowy u dziecka 3 letniego.

załatwiłam zaświadczenie od ortopedy, był zdziwiony że jak pierwszy poród zakończył sie cesarką to nie chcą ciąć od razu przy drugim skoro ja nie chce próbować. zobaczymy co jutro na to zaświadczenie moja pani dr, mam nadzieje że jej to wystarczy i nie będzie nic już chciała tylko da termin na cc :-)

jedwabna pokaż co nakupowałaś :-)

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2008, 19:55

na wychowawczym postanowiłam podyplomowe z loopedii zrobić, piszę pracę dyplomową z opóźnienia mowy u dziecka 3 letniego.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: to super z logopedii, super zawsze to coś odmiennego niż administracja i ekonomia
załatwiłam zaświadczenie od ortopedy
:ico_brawa_01: świetnie, że się udało, ja też bym chciała cc, tak strasznie się boję porodu
a dlaczego z Olą miałaś CC?
zobaczymy co jutro na to zaświadczenie moja pani dr,
to napisz koniecznie jaka była jej reakcja

Beatris60

10 wrz 2008, 09:35

a dlaczego z Olą miałaś CC?
pisałam Wam chyba...był brak postępu akcji porodowej, szyjka nie chciała się rozejść, rodziłam Olę cały dzień i wieczorem wymęczonej jak nie wiem co po 2 znieczuleniach założyli mi 3 znieczulenie i rozcięli.

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 wrz 2008, 13:54

cześć dziewczyny
u mnie znowu dziś nuda, brzydka pogoda, choć wczoraj mieliśmy gości a wiec nawet wesoło było
a jak tam u was??
bo ja nawet nie mam o czym pisać
pisałam Wam chyba...był brak postępu akcji porodowej, szyjka nie chciała się rozejść, rodziłam Olę cały dzień i wieczorem wymęczonej jak nie wiem co po 2 znieczuleniach założyli mi 3 znieczulenie i rozcięli.
to musiałam nie doczytać
:ico_olaboga: to straszny miałaś poród, nie dziwię ci się, że chcesz mieć cc

Beatris60

11 wrz 2008, 10:22

hej
wszystko na kontroli ok, niestety zaświadczenie nie za dobre, podobno to co napisał to nie jest przeciwskazanie do porodu naturalnego, ale ginka powiedziała żebym już sie tym nie martwiła, że coś wymyślimy, czyli chyba będzie ok.
zdziwiła sie że tak wcześnie czułam ruchy, no ale czułam więc co mam skłamać że nie?
to chyba tyle co u mnie, wczoraj sie najedliśmy strachu że ola ma ospe, pojechaliśmy do lekarza, okazało sie że to raczej nie ospa, ze względu na moją :ico_ciezarowka: dała jej leki jak na ospe, ale dziś cała wysypka znikneła więc to nie mogło być to.
pozdrawiam Was i lece pisać prace....

Awatar użytkownika
jedwabna

11 wrz 2008, 13:49

czesc :ico_ciezarowka: :ico_oc
Beatris60 to pewnie chcesz miec cc bo boisz powtorki wymeczenia z pierwszego porodu?ostatnio w wiadomosciach mowili ze strasznie duzo kobiet swiadomie decyduje sie wlasnie na cc. ale mowili tez ze najlepiej urodzic naturalnie. jak bym miala zagwarantowane ze urodze szybko i bez komplikacji to ok ale jak mialabym sie tak meczyc jak ty to chyba tez bym sie zdecydowala na cc :ico_noniewiem:

bylam dzis na fryzurze probnej i wyszlam okropnie nie zadowolona. wiec poszlam do innej fryzjerki na probna i okazalo sie ze jeszcze gorsze to uczesanie :ico_olaboga: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: uplakalam sie jak nie wiem. az poklocilam sie z moim przyszlym M z nerwow! doszlam do wniosku ze jak bym miala wybierac pomiedzy tymi dwiema to wolalabym pierwsza fryzurke no i chyba juz tak zostanie. nie mam worka z pieniedzmi zeby latac po fryzjerkach i placic za kazda probna :ico_zly: ale mimo wszystko to nie jest to z czego mialabym byc zadowolona na maxa. a wydaje mi sie ze na swoim wlasnym slubie to kazda panna mloda powinna byc najpiekniejsza i tak sie tez czuc. powoli zaczyna sie juz chyba ta nerwowka przeslubna. chcialabym zeby bylo juz po wszystkim...

Beatris60

11 wrz 2008, 14:28

boisz powtorki wymeczenia z pierwszego porodu?
nawet nie w tym rzecz, najbardziej boję się że jak wtedy zanim mnie przyjmą do szpitala to 2 tyg sie czeka a czułam że coś nie tak jest, nie pisałam Wam szczegółów bo to nic miłego, ale odszedł mi w końcu czop w którym było pełno krwi, oczywiście nikt mi nie wierzył, myśleli że panikuje, że było jakies pasemko krwi. ja czułam że nie tak coś, w końcu zrobili dodatkowe badania i okazało się że dziecko już ma baaardzo mało wód płodowych i wtedy dopiero zaczęli wywoływać poród. a co jakbym sie nie upierała na te badania dodatkowe? czy dziecko wytrzymałoby 3 dni które mi zostały do przyjęcia do szpitala? trzeba być bardzo ostrożnym i wierzyć intuicji.

Jedwabna, a mówiłaś fryzjerce że to nie to czego oczekujesz? może jakbyś wytłumaczyła co jest nie tak i czego chcesz to dałoby rade to poprawić?

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 wrz 2008, 18:13

cześć dziewczyny
u mnie w końcu nie pada a więc z dziećmi na podwórku byliśmy, a potem obiadek i czas zleciał, a teraz można spokojnie siąść na kompa
odszedł mi w końcu czop w którym było pełno krwi, oczywiście nikt mi nie wierzył, myśleli że panikuje, że było jakies pasemko krwi. ja czułam że nie tak coś, w końcu zrobili dodatkowe badania i okazało się że dziecko już ma baaardzo mało wód płodowych i wtedy dopiero zaczęli wywoływać poród. a co jakbym sie nie upierała na te badania dodatkowe? czy dziecko wytrzymałoby 3 dni które mi zostały do przyjęcia do szpitala? trzeba być bardzo ostrożnym i wierzyć intuicji.
:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
Beatris bardzo dobrze, ze zaufałaś intuicji :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
bylam dzis na fryzurze probnej i wyszlam okropnie nie zadowolona. wiec poszlam do innej fryzjerki na probna i okazalo sie ze jeszcze gorsze to uczesanie :ico_olaboga: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: uplakalam sie jak nie wiem.
a może poszukaj w internecie lub w gazecie jakiejś fajnej fryzury i idź z nią do fryzjera to może cię tak uczesz, a jak nie to może zrób to co pisała Beatris
W końcu to jest ślub i każda panna młoda chce wyglądać najpiękniej, ja na swoim weselu miałam kiepską fryzurę nie podobała mi sie i do dziś żałuję jak oglądam zdjęcia , że nie byłam ideałem a chciałam być
wszystko na kontroli ok, niestety zaświadczenie nie za dobre, podobno to co napisał to nie jest przeciwskazanie do porodu naturalnego, ale ginka powiedziała żebym już sie tym nie martwiła, że coś wymyślimy, czyli chyba będzie ok.
to bardzo dobrze , że ginka okazała się w porządku :ico_sorki:
wczoraj sie najedliśmy strachu że ola ma ospe, pojechaliśmy do lekarza, okazało sie że to raczej nie ospa, ze względu na moją :ico_ciezarowka: dała jej leki jak na ospe, ale dziś cała
:ico_sorki: jak to dobrze, ze to tylko wysypka a nie ospa

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”