ten sok robisz tylko z buraków i jablek ?
używasz sokownika ?
buraki są super na anemie , świeże tym bardziej to istny cud witaminowy, moja babcia piła własnie buraki i jabłka , tylko,że z sokownika włsnie, bardzo głośna praca, ah... szkoda gadać, ja mam wyciskarke wolnoobrotową do warzyw i owocow,
z tego co czytalałam to sokownik i wyciskarka to wlasnie to samo,
czym innym jest sokowirówka
czy burak, [umyty] i całe jabłka ze skórką ,pestkami , i w srodku tej wyciskarki jest taki ślimakowe wiertło, i całe te owoce miażdźy ,sciska i wypływa sok, mozesz wybierać jego gestosc klarownosc,jest pysznie i zdrowo ! bo wyciskarki zostawiją wszytskie witaminy
zostawiają witaminy bo raz ze wiele miąższu trafia do soku, wraz z blonkami i podskorką, a dwa ze wyciskarka pracuje w niskiej temperaturze, przez co nie traci sie witamin