izuś_85, cudnie wygląda
zrob i daj foty takiego swojego a jak bedzie dobry to i ja zrobie
super kolor
zrobie go na sobotę wieć wstawie fotki jak wyszedłzrob i daj foty takiego swojego a jak bedzie dobry to i ja zrobie
Mam zaszczyt podziękować za przepis dziś właśnie piekę biszkopcik na tort urodzinowy synka jak skończę napewno się pochwalę !Jeszcze raz dziękikochane podam wam przepis na super biszkopt ktory jest smaczny i zawsze wychodzi...
4 jaja
100g cukru
100g mąki
cukier waniliowy
2 łyżki gorącej wody
żółtka oddzielić od białek i rozbełtać w wodą, natepnie dodać połowę cukru i cukier waniliwoy i ubijać na puszysty kogel mogel ( ja ubijam tak długo aż mocno pojaśnieje żółteczko), nastepnie ubiojamy z druga połową cukru białko na sztywno, cukier doajemy pod sam koniec ubijania...
Białko delikatnie przekładamy na masę żółtkową a na to wszystko jeszcze zanim zaczniemy mieszać wsypujemy przesianą mąkę. delikatnie mieszamy.
blache smarujemy tłuszczykiem i sypiemy mąką, wlewamy ciasto i pieczemy ok 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do okolo 170 stopni C...
ja tez dosc czesto dodaje do biszkoptu zanim wymieszam wszystko aromat jakis i wowczas slicznie pachnie
a jak chcemy wiekszy biszkopt to dajemy 6 jaj i reszte zwiększamy o polowe
Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości