Strona 8 z 12

: 06 sie 2011, 12:55
autor: ramonka
izuś_85, cudnie wygląda :ico_szoking:
zrob i daj foty takiego swojego a jak bedzie dobry to i ja zrobie :ico_brawa_01:
super kolor :-D

: 06 sie 2011, 20:54
autor: ulamisiula
izuś_85 faktycznie ciekawy przepis.Daj znać jak smakuje.

Ja niedawno rzuciłam się na głęboką wodę i zrobiłam piętrowy.Nie wyszedł mi tak jak chciałam zle zjedzony szybko i to najważniejsze

Obrazek

: 07 sie 2011, 13:30
autor: Mad.
Torty są cudowne !
Nie wiem czy potrafiłabym jakikolwiek zrobić
Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.
Przydatna umiejętność umieć robić i ozdabiać torty.

Jakieś wskazówki dla początkującej ? :-)

: 08 sie 2011, 19:30
autor: izuś_85
zrob i daj foty takiego swojego a jak bedzie dobry to i ja zrobie :ico_brawa_01:
zrobie go na sobotę wieć wstawie fotki jak wyszedł :ico_oczko:
jutro ide po barwnik :ico_haha_01: jak dobrze mieć hurtownie cukierniczą w zasięgu ręki :-D

[ Dodano: 17-08-2011, 11:04 ]
tort nie wyszedł tak jak miał

hurtownia mnie zawiodła, kupiłam barwnik który ciasta nie zabarwił :ico_puknij:
wydałam 10zł a efekt zerowy i ciasto wyszło brązowe, mimo ze dałam mniej kakao niż w przepisie :/
mimo to smaczne

a ekstarktu waniliowego też nie dostałam i głupia posłuchałam rad innych i dodałam do kremu zwykłego aromatu i tym zmaściłam bo krem podszedł wodą :ico_olaboga:
no ale odratowałam go przecedzajac i zostawiłam go w lodówce do stężenia :ico_sorki:

środek tortu wysmarowałam tym kremem bo był pyszny
ale wierzch obsmarowałam zwykłym kremem wanilowym :ico_sorki:
obsypałam wiórkami kokosowymi i perłami z cukru, udekorowalam kwiatuszkami cukrowymi i wyszedł ok
wszystkim bardzo smakował

masa w środku tortu przypominała marcepan
a resztka "wody" wsiakła w ciasto czyniać go mokrym :ico_oczko: dlatego niczym go nie nasączałam wczesniej

szkoda tylko ze wcale nie wyszedł czerwony :/

[ Dodano: 17-08-2011, 11:05 ]
na następny raz zamówie w necie ten ekstarkt i zobacze co z tego wyjdzie
Obrazek

: 01 wrz 2011, 19:30
autor: Dona
Dziewczyny, super te Wasze torty!
Na urodziny córki pierwszy raz ozdobilam tort masa cukrową. Jakos nie potrafię tak ładnie jej przylepić do boku i zgrabnie uciąć. Dlatego zostały takie niby , hmmm, fale.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

: 01 wrz 2011, 20:47
autor: askra
Dona, piekny!! :ico_brawa_01:

: 01 wrz 2011, 21:00
autor: ulamisiula
Dona tort przepiękny.A bokami sie nie przejmuj.Ja robie torty od kilku lat i też jeszcze dobrze nie umiem boków prosto oblepiać.

Tort czekoladowy

: 23 lis 2011, 01:26
autor: kubasz
Miłe panie, spróbujcie mojego sprawdzonego przepisu na czekoladowy torcik, satysfakcja gwarantowana.

Składniki:

Biszkopt:
•11 jajek
•11 łyżek cukru
•10 łyżek mąki krupczatki
•1 łyżka kakao
• 11/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa śmietanowo-brzoskwiniowa:
•1 puszka brzoskwiń (820 g.)
•750 g. śmietany (36%)
•2 łyżki cukru
•2 opakowania zagęstnika do śmietany (6g.)

Polewa:
•4 łyżki mleka
•70 g. masła
•3 łyżki kakao
•2 łyżki cukru pudru

Ponadto:
•papier do pieczenia

Sposób przyrządzenia:

Biszkopt :
1.Z białek ubić sztywną pianę, dodając porcjami cukier, następnie żółtka.
2.Wsypać powoli mąkę oraz kakao
3.Tortownicę o średnicy 30 cm wyłożyć papierem do pieczeznia.
4.Ciasto wlać do foremki i piec ok. 40 minut w temp. 180-190o C.

Masa śmietanowo-brzoskwiniowa:
1.Śmietanę schłodzić, ubić z cukrem na sztywno dodając usztywniacz (zagęstnik).
2. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę.
3.Delikatnie wymieszać ze śmietaną.

Polewa:
1.Składniki połączyć, rozpuścić mieszając na wolnym ogniu.

Tort czekoladowy:
1.Wystudzony biszkopt przekroić na trzy płaty i przełożyć masą.
2.Polać polewą, dowolnie udekorować.

Zapraszam również po inne link usunięty przez obsługę forum

: 21 gru 2011, 21:16
autor: @gniecha
kochane podam wam przepis na super biszkopt ktory jest smaczny i zawsze wychodzi...
:-D

4 jaja
100g cukru
100g mąki
cukier waniliowy
2 łyżki gorącej wody

żółtka oddzielić od białek i rozbełtać w wodą, natepnie dodać połowę cukru i cukier waniliwoy i ubijać na puszysty kogel mogel ( ja ubijam tak długo aż mocno pojaśnieje żółteczko), nastepnie ubiojamy z druga połową cukru białko na sztywno, cukier doajemy pod sam koniec ubijania...
Białko delikatnie przekładamy na masę żółtkową a na to wszystko jeszcze zanim zaczniemy mieszać wsypujemy przesianą mąkę. delikatnie mieszamy.
blache smarujemy tłuszczykiem i sypiemy mąką, wlewamy ciasto i pieczemy ok 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do okolo 170 stopni C...

ja tez dosc czesto dodaje do biszkoptu zanim wymieszam wszystko aromat jakis i wowczas slicznie pachnie :ico_oczko:

a jak chcemy wiekszy biszkopt to dajemy 6 jaj i reszte zwiększamy o polowe
Mam zaszczyt podziękować za przepis dziś właśnie piekę biszkopcik na tort urodzinowy synka jak skończę napewno się pochwalę !Jeszcze raz dzięki

[ Dodano: 22-12-2011, 22:04 ]
A oto efekt końcowy Dziś urodziny mego synka!!
Obrazek

[ Dodano: 13-01-2012, 07:28 ]
Obrazek

Ten torcik był robiony na urodziny dla rodziny myszka miki była do szkoły

A niebawem mój urodzinowy tort wkleję może jakaś inspiracja to będzie dla innych

[ Dodano: 14-01-2012, 10:56 ]
Obrazek

: 06 lip 2012, 23:45
autor: CMonikA
a to mój efekt 4-godzinnej pracy nad tortem dla synka na 4 urodzinki

Obrazek