mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2007, 20:47

Szymuś zdrowy więc z tej okazji mega imprezka
:ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_buziaczki_big:
ale jak dla mnie za małe koła na moją ulicę
a no wlasnie, wiec chyba dla ciebie Dominisiu odpada na gorzyste tereny Norwegii? ;-)
mama_zuzi1980, dobrze że dałaś tą przestroge z kuzynką..hihi bo nie wiadomo co nas jeszcze czeka

hmm, jak ja to uslyszalam to od razu wieczorem myslalam czym sie zabezpieczyc.... I wiecie chcialam ten inplant podskorny ale ta kolezanka co byla w sobote ma i mi odradzala. Ona caly cykl ma plamienia, brazowe i sie wkurza bo co z tego ze zabezpieczona jak taki dyskomfort caly cykl az sie bzykac jej nie chce ;-) Wiec powaznie sie zastanawiam nad spiralka. Ja juz dwojeczke mam, wiec nie sadze aby mi sie zachcialo w najblizszych kilku latach. Mimo ze sie boje spirali to chyba sie zdecyduje. Zero hormonow, zero pamietania, cena normalna i bezpieczenstwo tez wysokie.
na opakowaniu byl normalny blondzik

kolejna lekcja kobitko, nigdy nie patrz na blondik na opakowaniu a zawsze w palete probek :-D
A i bylabym zapomniala, dajesz dalej ta witaminke a+d, czy samo d?? No i jak wyglada buzka Nell??

wyobraz sobie ze ti w aptece nie ma vit. D samej . Tylko A+D i stad wielka prosba do ciebie... Czy moglabys mi kupic w NO sama vit. D i mi przywiesc? O ile nie trzeba recepty oczywiscie... Nell ma ladna buzke ale tylko dlatego ze smaruje ja takim hydrokortyzonem dla maluchow, dala mi te masc polozna i mowila zeby smarowac 2 razy dziennie bo mala ma egzeme i to bedzie sie pojawiac jak przestane. Sprawdzilam i rzeczywiscie tak jest. Jak smaruje jest super. Ale mowiac szczerze wole miec te vit. D.

A butelke mam Mam fioletowa i ona ma odkrecane dno i membrane w srodku, przez co powietrze super wylatuje podczas karmienia. ALe tym sie nic nie reguluje :-D Co ty za cudo masz??? Te butelke kupil J. w zwyklym spozywczym markecie i byla zapakowana juz ze smoczkiem nr 2. I wlasnie ten smoczek moja niunia pokochala :-) Ale 2 Aventu byl za szybki i sie krztusila :-( poza tym aventowy jest twardszy i dluzszy co wyraznie jej nie pasuje. Niestety.... :-(
bo moge miec po mojej siostrzenicy

jak jest fajny i ci sie podoba to ok, bo to chyba najwazniejsze dla nas kobitek :-)
tak sie milutko robi jak ktos komplementy sadzi :)
no ja tez przeciez napisalam wczesniej ze slicznie wygladasz babo jedna ;-)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

12 lis 2007, 21:22

Eve a jak z tobą, też wszystko w porządku ?? Tzn o gardło mi chodzi :-D
no ze mną jest nie za ciekawie, bo jak zajrzała w moje gardło to powiedziała ze brzydkie, wiec ja jej mowie ze boje sie znow zachorowac a ona na to ze to gardlo to wygląda jak "cisza przed burzą" :ico_szoking: :ico_placzek: powiedziała że jak zacznie cos pobolewać to stosować bioparox, bo niestety nic wiecej mi nie wolno :ico_olaboga:

Moj Szymul juz spi, wiec ja musze zaraz sie też kłaść żeby korzystac ze snu bo pewnie o 24.00 bedzie pobudka na jedzonko

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

12 lis 2007, 22:50

kolejna lekcja kobitko, nigdy nie patrz na blondik na opakowaniu a zawsze w palete probek

Tylko ze akurat palety probek nie bylo :-D
Czy moglabys mi kupic w NO sama vit. D i mi przywiesc?
No wiesz musze sie zastanowic, rozwazyc wszystkie za i przeciw... Uwaga teraz mysle... :-) No dobra, moge Ci kupic :-)
Ale ja mam dzis zakrecony dzien. Tak powaznie to pewno ze moge Ci przywiezc, nie ma zadnego problemu!! Masz to jak w banku!
A butelke mam Mam fioletowa i ona ma odkrecane dno i membrane w srodku, przez co powietrze super wylatuje podczas karmienia. ALe tym sie nic nie reguluje Co ty za cudo masz???
wiesz przypuszczam ze mam to samo cudo, bo tez kupiona w spozywczym, tylko ze ja jej jeszcze nie uzywalam, a na opakowaniu widzialam takie pokretelko i byly wieksze i mniejsze kropelki i tak sobie pomyslalam, ze pewno sie tym reguluje przeplyw albo cos :-D No i tak stwierdzilam ze zapytam. Ale glupciata jestem co nie?? :-D Moglam otworzyc butle, nalac w nia wode i sama bym sprawdzila co i jak, a tak to zadaje durnowate pytania, ale co tam, wolno mi, co nie??

Chyba mam glupawke... :529: :528: :525: :526: :523: :527: :524: :521:
jak jest fajny i ci sie podoba to ok
no wlasnie nie bardzo sie mi podoba, ale jak pomysle ze moglabym zaoszczedzic 1500 zl...
no ze mną jest nie za ciekawie
Kurcze, czemu ten stan zapalny gardla ciagle powraca?? jest tego jakas konkretna przyczyna?? Nie mozna temu zapobiec??

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

13 lis 2007, 09:25

czesc dziewczyny. chyba jestem dzisiaj pierwsza :-)
misio najedzony, mam nadzieje ze usnie bo chce wloski wysuszyc.
co do farbowania, ja tez robilam ciemny blad a wyszedł kolorek bardzo ciemny :ico_oczko: ale juz sie przyzwyczailam

[ Dodano: 2007-11-13, 08:27 ]
aaaa na koleczke mojego misia ja stosowalam najpierw woodword grip a pozniej infacol. i pomoglo teraz tylko michas herbatki pije i ne ma kolek. za to o kupke musze sie modlic :ico_sorki:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2007, 11:13

Kurcze wczoraj byl znow blad na tik-taku :ico_zly:
Tylko ze akurat palety probek nie bylo :-D
Jednym slowek Kamikadze jestes hehehe
:-) No dobra, moge Ci kupic :-)
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: dobra kobieto :-)
a na opakowaniu widzialam takie pokretelko i byly wieksze i mniejsze kropelki i tak sobie pomyslalam,
Ty to artystka jestes, normalnie powinnas sama jakis patent stworzyc ;-)
no wlasnie nie bardzo sie mi podoba, ale jak pomysle ze moglabym zaoszczedzic 1500 zl...
Powiem ci jak to wyglada z mojego punktu widzenia. Gdybym ja byla w takiej sytuacji to kupilabym ten wozek, bo kase te 1500 zl w polsce roztrwonisz na byle go..a za przeproszeniem, w No to za 1500 zl o wozku zapomnij, pewnie nie kupisz a tak to przynajmniej bedziesz miala cos co ci sie podoba, jest solidne a potem pewnie bez problemu odsprzedaz, jak nie w NO to w PL na pewno.
ja stosowalam najpierw woodword grip a pozniej infacol.

Ja wczoraj lasnie tez infacol dalam malej bo darla sie strasznie i fajnie poprukala sobie :-D

A tak w ogole to wlasnie wczoraj myslalam ze po raz pierwszy popelnie zbrodnie na niemowlaku ;-) Tak kocham to moje dziecie a one takie wredne jest ;-) Nie wiem jak jest u was wiec prosze o liczne wypowiedzi, ale u nas wieczory sa straszne. Wszystko jest pieknie ladnie az do konca drugiej dlugiej grzemki, tj. do okolo 16.00-16.30 wtedy Niunia sie budzi, je butelcie az jej sie uszami wylewa i tak do 18.30 jest fajniusia, usmiecha sie nawet :-D ale nasz Raj sie konczy wlasnie na tej godzinie. Nastepnie mala jest spiaca i jak nawet usnie czy na raczkach, lezaczku czy wozku to spi gora 15 minut budzi sie tak samo marudna i zaczyna arie... i wtedy nie wiem: glodna? niewyspana? kolki? jak probuje uspac ja dalej to nie ma szans, drze sie, smoczek wypluwa aby nastepnie robic na niego rzut taki jagby go z rok nie ssala, cycka absolutnie, raczki nawet nie, wczoraj kocykowanie nawet zawiodlo.... czasem jest tak ze jak ja kapiemy to jej schiza przesuwa sie do 21.00 ale i tak potem daje czadu. A byl juz okres kiedy po prostu kladlam sie po 21.00 z nia na lozku, po ciemku, glaskalam ja a ta jakos usypiala, marudzila tez ale usypiala. Wczoraj meczylismy sie do 24.00. W koncu dopiero po butelce i godzinnej walce w lozku usnela. Nie musze pewnie pisac ze caly czas sie w miedzyczasie drze, i to tak ze nam rece opadaja.... Jak myslicie co to moze kurcze byc? przemeczenie? Moze ja jeszcze o tej 18.30 na balkon raz polozyc (mam zasuwane okna wiec nie bedzie tak zimno) i pozwolic jej pospac do tej 20.00 i moze bedzie inaczej.....?

[ Dodano: 2007-11-13, 10:16 ]
No kurcze jesli ja pisze juz "jakby" przez "g" to juz jest ze mna naprawde zle ;-)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

13 lis 2007, 12:46

witajcie
Kurcze, czemu ten stan zapalny gardla ciagle powraca?? jest tego jakas konkretna przyczyna?? Nie mozna temu zapobiec??
no lekarka powiedziała ze nawet jakbym zrobiła wymaz z gardła i dowiedziała sie jakie tam bakterie mam to za bardzo teraz nie mam szans tego wyleczyc z powodu karmienia, nie moge byc ciągle na lekach bo małemu zaszkodze, tak ze na razie musze jakos przetrwac i wierzyc ze ta infekcja nie powróci :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Jak myslicie co to moze kurcze byc? przemeczenie?
ja to chyba nie pomoge bo sama bym nie wiedziała co mam robić :ico_szoking:
u szymusia na marudzenie jak narazie pomaga noszenie i mam nadzieje ze nic innego nie bedzie nam wymyślał :ico_sorki:

[ Dodano: 2007-11-13, 12:03 ]
byliśmy dzisiaj zrobić Szymusiowi zdjęcie do paszportu, zaraz M pojedzie odebrać.
Kupiłam mu też 2 pary ocieplanych spodni w ciuchu, jeansy i takie fajne materiałowe z napisami :-D za 2 pary zapłaciłam 11zł :ico_brawa_01:
teraz czekam tylko na kurteczke z allegro

Szymuś śpi
a ja obżarta obiadem ledwo sie ruszam :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 lis 2007, 13:21

Cześć dziewczynki!! Wczoraj już nie zajrzałam bo nie maiłam siły .

eve Cieszę się że z Szymusiem już dobrze!!

Dominisia Śliczne zdjecia :) naprawdę ładny ten blond... tak to juz bywa z tymi farbami w pudełkach, chyba najpewniej zawsze udać sie do fryzjera. Ja tez bym poszła ale musiałabym tam spędzić z 3, 4 godziny a niestety cycorków nie zostawie.

Mam strasznego doła, Mała niezabardzo chce spać w dzień teraz udało mi sie ja uśpić i jak narazie śpi. Ale nie to mnie martwi od soboty nie moge się porozumieć z M, w sobote dzwoniłam i obiecał że napisze i zazdwoni w niedziele miał imieniny to myślałam że zadzwoni a tu w sobote nie napisał a w niedziele tylko sygnały posyłał ale nie zadzwonił. W poniedziałek czyli wczoraj napisał od faceta z którym mieszka że nie ma juz na karcie nic i ze zadzwoni wieczorem z budki jak zawsze, nie zadzwonił i wogóle nie odzywał się w nocy o 1:00 napisał mi ze ma 39 stopni gorączki ( o dziwo miał na sms na karcie!!) Chciał zebym do niego koniecznie zadzwoniła, zadzwoniłam rano to nie chciał powiedziec co się stało, więc znów powiedział ze zadzwoni a teraz ma wyłaczone telefony... już sama nie wiem co mam robić... od soboty do jutra nie ma pracy, maił wrócić w środe w nocy , potem w czwartek a teraz mówiłl ze dopiero w piątek, tęsknie za nim , ale jak wraca to mnie drażni swoją obecnoscią, Chce być z nim a jednocześnie chciałabym zeby go nie było, chciałabym mu powiedziec jak bardzo go kocham a mówie mu że go nienawidze!! Bo kiedy dzwonie odzywa się poczta... Jestem tak rozgoryczona że już poprostu nie da się bardziej.... już mam śpik po kolana i jest mi źle ale jak mu pisze o tym to On sobie z tego nic nei robi dziś mija 16 miesięcy jak jesteśmy razem i co i nic , nawet rano jak dzwoniłam nie zapytał jak się Mała czuje i 5 minut trwała rozmowa i z tego 4 minuty przemilczeliśmy, :ico_sorki: :ico_sorki: że zaśmiecam tu forum takim postem ale nie mam komu się wyżalić, a mamie jak powiem to znów się na niego będzie gniewać, a ja nie chcę żeby o nim zaczeła źle myśleś bo jeszcze pare dni temu pytał ja o rozmiar palca na pierscionek.... Życie jest do nonono!! Nie musicfie odpisywać mi na to poprostu moze mi ulży jak to wyrzucę z siebie!!

[ Dodano: 2007-11-13, 12:25 ]
eve81, jakie domumenty potrzebne sa do paszportu?? ja chciałam Marcelinie dowód zrobić bo mniejszy i jakoś tak poręczniej. A i koniecznie mussimy być oboje do składania wniosku??

Obiecałam kiedyś zdjęcia to wklejam.

Obrazek

To Mata przyszła wczoraj :)
Obrazek

A to wczorajsza zabawa w kapieli:)
Obrazek

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

13 lis 2007, 13:42

justynko moze sie wszystko dobrze ulozy. przeciez macie wspaniale dziecko i kochacie sie. ja tez czasami jestem zla na m. ze bym go wykopala na ksiezyc ale po jakims czasie mi mija. a w postach sie wyzalaj kto jak nie my cie pocieszymy :ico_pocieszyciel:

[ Dodano: 2007-11-13, 12:45 ]
ale chudzinka z ciebie :-) ja tez tak chce :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2007, 13:52

byliśmy dzisiaj zrobić Szymusiowi zdjęcie do paszportu, zaraz M pojedzie odebrać.
no wlasnie mnie tez to czeka.
Justynka, do skladania wniosku musza byc osoby ktore maja wladze rodzicielska. Jezeli Marcelka ma nazwisko M. i widnieje on jako jej opiekun prawny to musi on podpisac wniosek i byc obecny przy skladaniu wniosku. I naprawde wybacz mi jesli cie tym uraze, bo tego nie chce, ale ja chce cie ustrzec przed ew. klopotami w przyszlosci.... Otoz wyrob malej PASZPORT i to jak najszybciej. Chodzi mi o to, ze nie macie z M. slubu i niestety nigdy nie wiadomo jak to moze byc. Zreszta z kazda para , ba nawet z malzenstwem tak jest: dzis wielka milosc a jutro nienawisc. A jak sie zacznie toczyc ze soba spory, i drze ze soba koty to pozniej mozesz miec problemy z tym aby on wydal zgode na paszport i bedziesz musiala sie po sadach ciagac. Nie wiem czy wiesz, ja sie kiedys rozwiodlam i wtedy tak dziekowalam bogu ze mala ma paszport... :ico_sorki: Tak sie zlozylo ze pokochalam kogos kto mieszka za granica a ten ktos pokochal mnie i dziecko, i nawet nie chce wiedziec co by bylo gdyby Zuzia nie miala paszportu. Musialabym walczyc w sadzie o swistek papieru bo jestem pewna ze ojciec Zuzi na 100 proc. nie dalby mi zgody na paszport. TAK WIEC DZIEWCZYNY WYRABIAJMY PASZPORTY ;-) I wybaczcie jesli kogokolwiek urazilam, ja przeciez wszystkim, rowniez sobie zycze MILOSCI DO KONCA ZYCIA i jak najmniej problemow. :ico_sorki: :ico_sorki:
od soboty nie moge się porozumieć z M, w sobote dzwoniłam i obiecał że napisze i zazdwoni w niedziele miał imieniny to myślałam że zadzwoni a tu w sobote nie napisał a w niedziele tylko sygnały posyłał ale nie zadzwonił. W poniedziałek czyli wczoraj napisał od faceta z którym mieszka że nie ma juz na karcie nic i ze zadzwoni wieczorem z budki jak zawsze, nie zadzwonił i wogóle nie odzywał się w nocy o 1:00 napisał mi ze ma 39 stopni gorączki ( o dziwo miał na sms na karcie!!) Chciał zebym do niego koniecznie zadzwoniła, zadzwoniłam rano to nie chciał powiedziec co się stało, więc znów powiedział ze zadzwoni a teraz ma wyłaczone telefony...

Justynka, nie wiem co napisac. Podejrzane to wszystko.... Rozumiem ze masz dola. Mam nadzieje ze bedziecie mieli szanse niedlugo spokojnie porozmawiac i wyjasnic. Mam nadzieje, ze ty i Marcelka jestescie dla niego najwazniejsze na swiecie, bo ty laseczka jak nie wiem a Marcelke to az schrupac mozna. Mam nadzieje ze Twoj M. sie opamieta i zacznie sie normalnie zachowywac :ico_sorki: Trzymaj sie!!!

eSKa
4000 - letni staruszek

13 lis 2007, 15:47

Nie wiem czy wiesz, ja sie kiedys rozwiodlam i wtedy tak dziekowalam bogu ze mala ma paszport... Tak sie zlozylo ze pokochalam kogos kto mieszka za granica a ten ktos pokochal mnie i dziecko, i nawet nie chce wiedziec co by bylo gdyby Zuzia nie miala paszportu.
Tak, tak słuchajcie mamy zuzi, moja kuzynka jest w identycznej sytuacji jak pisze mama zuzi tylko że o tyle gorszej że mała nie ma paszportu i teraz własnie ojciec za chiny nie chce sie zgodzić na jego wyrobienie. Obecny facet kuzynki mieszka za granicą a ona biedna jak siedzi w Polsce z córką to tęskni za nim, a jak jedzie do niego to tęskni za córką. I co to za życie jak nie można byc z kochanymi osobami jednocześnie :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”