mambii82
Mistrz pióra
Mistrz pióra

08 lip 2007, 18:50

Hej dziewczynki
Bardzo sliczne macie brzusie !!!
Nie wiem czy zauważyłyście, ale większość z nas listopadówek będzie miała dziewczynki. Heh oby nasze córcie w przyszłości nie miały problemów ze znalezieniem mężów... takie mi pomysły do głowki przychodzą.
Może jak się zbiore to pokaże Wam mój brzusio. Mam wrażenie, że z dnia na dzień robi się większy i większ. Ciekawe co to będzie za jakieś 2 miesiące.
Dziewczyny a macie proble ze spaniem??? Zauważymłam, że śpię tylko na lewym boku, czasami na pleckach. Ostatnipo przeczytałam, że najzdrowiej w ciąży jest spać na lewym boku, na prawym nie jest to wskazane bo to ma związek z krązeniem krwi i łożyskiem a na plecach lekarze odradzają bo macica uciska na kręgosłu. Tylko, że mnie już od tego spania na lewym boku to czasami ręka drętwieje :ico_szoking: najbardsziej lubie spać na brzusiu ale teraz to nie mam jak. Może Wy macie jakieś pomysły :ico_haha_01:
Zamówiłam ostatnio z allegro komplecik pościeli składającej się z 10 części. Dziś to rozpakowałam bo dopiero do domku trafiłam z podróży i jestem bardzo zadowolona. Poprostu jest sliczny i z jakościowo dobrego materiału (tzn. bawełny)wkleje linki, żebyście mogły zobaczyć- http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=210802810, ja wybralam naszej Julci żyrafki ecry :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

08 lip 2007, 21:12

oj z tym spaniem to tak jak bym czytała siebie - tez spie tylko na lewej stronie i na plecach i wprost marze o nocy przespanej na brzuszku :-) od spania na lewej stronie boli mnie staw ramieniowy i biodro :/ nie za ciekawie...no i czesto w nocy sie budze na siusianie ...generalnie nie sypiam za dobrze dlatego w ciagu dnia jak mam czas to staram sie choc na godzinke polozyc.
Ja z tym wklejaniem zdjec mam problem i nie bardzo wiem jak go pokonac :ico_olaboga:

anetkajur
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

08 lip 2007, 21:33

Cześć dziewczynki ja generalnie nie mam problemu ze spaniem podkladam sobie poduche miedzy nogi i brzuszek i jest mi w miare wygodnie na tym lewym boku :-) ale ostatnio zaczuły mnie dręczyć skurcze :( kurcze jak to boli dzis w nocy to aż myslałam że się popłaczę na szczęscie mąż się przebudził i mi rozmasował łydke. Ze dwa dni temu złapał mnie skurcz uda jak schodziłam ze schodów i czuje ten mięsień do dziś. A w zeszłym tygodniu skurcz stopy...normalnie jakaś beznadzieja. Dobrze że w środę idę do gina to mu sie poskarżę troszeczkę...

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

08 lip 2007, 21:35

Kilolek na którego listopada masz termin? Ja sotatni okres miałam 25 stycznia a termin mam dopiero na 9 listopada
Basiek, ja mam termin na 2 listopada, a ostatni okres miałam 26 stycznia. Dziwne, że ty masz później. Mam w książce dla przyszłych mam taki kalendarz według którego się sprawdza termin porodu. Lekarze mają takie same. Ja była u 4 lekarzy (bo miałam problemy ze znalezieniem rzetelnego) i każdy podawał mi ten sam termin. Sprawdziłam dla ciebie i z niego wynika termin 1 listopada (Wesoła data, nie ma co :ico_noniewiem: ) Tyle, że te obliczenia są zawsze na podstawie terminu meisiączki, a z usg jaka data Ci wyszła? Mi po pierwszym, albo drugim już nie pamiętam czyli w 9 albo 14 tc. wyszła 11 listopada (dlatego mąż chciał dziecku dać na imię Józef jakby chłopczyk po Piłsudskim oczywiście, a jak dziewczynka to Kasztanka - po jego koniu! :ico_smiechbig:

[ Dodano: 2007-07-08, 21:44 ]
Ostatnipo przeczytałam, że najzdrowiej w ciąży jest spać na lewym boku, na prawym nie jest to wskazane bo to ma związek z krązeniem krwi i łożyskiem a na plecach lekarze odradzają bo macica uciska na kręgosłu.
Też to czytałam i starałam się stosować do zaleceń. Po dwóch tygodniach byłam cała zdrętwiała i ciągle zła, bo nie wyspana. Moja gin stwierdziła, że krzywdy dziecku nie zrobi śpiąc na plecach albo prawym boku, że bardzo istotne jest to wtedy gdy płód jest niedotleniony, a z moim Kubusiem jest wszystko w porządku więc mogę spać jak chcę, bo jak się męczę na lewym boku i nie dosypiam robię mu tym większą krzywdę. Więc się nie męczę i w ogóle o tym nie myślę. Jestem wyspana i wypoczęta a Kubuś radosny :ico_haha_01:
ostatnio zaczęły mnie dręczyć skurcze
Mnie też, koszmarnie. Potrafię budzić się kilkanaście razy w ciągu jednej nocy. Kłądę pod nogi 2 koce do spania, piję mleko, łykam aspargin i troszkę mi lepiej

Mambi, wklej jeszcze raz ten link do pościeli, bo mi się nie otwiera.

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

08 lip 2007, 21:48

hihihi dowcipny ten Twoj mezus :-D ja mialam ostatnia miesiaczke 20 stycznia (ale mialam nieregularne cykle i to bardzo nawet co 50 dni!!!) i termin mam wyznaczony tylko na podst usg tak jakbym mialam okres 27 stycznia a termin 3 listopad -porod - i to mi sie zgadza, bo owulacja byla pozniej kolo 22 dnia cyklu a nie tak kolo 14 dnia w polowie- skomplikowane to troszke:/ a to moj brzusio pod koniec 22 tygodnia a w nim nasza Angelika :)))

http://img182.imageshack.us/img182/6427/bezgowydl4.jpg

[ Dodano: 2007-07-08, 21:50 ]
hmm z tymi skurczami to dziwne, bo ja ich wogole nie mam - a bierzecie jakies zestawy witamin?? moze trzeba jesc pomidorki ja to tak 1 dziennie zjadam :-)

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

08 lip 2007, 21:52

ja zjadam 1 ale kg pomidorków dziennie :ico_haha_02: Biorę prenatal
fajny brzuszek

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

08 lip 2007, 23:07

no co jest z tym netem :ico_zly: już miałam gotowy post do wysłania i wszystko mi zginęło :ico_zly:
piszę jeszcze raz!!!
Agata fajny masz brzuszek :ico_haha_02:
Marzenus ja ma termin na 13 listopada, ale jeśli maleństwo nie będzie się spieszyło to może dostanę najpiękniejszy prezent urodzinowy (15 listopada).
ja po ciąży też miałam nieregularne miesiączki i podejrzewam, że jednak maleństwo urodzi się troszkę wcześniej (cykl był krótszy niż zwykle). a tak w ogóle to próbowaliśmy zdziałać córeczkę, mąż był pewny, że metoda którą zastosowaliśmy podziała (wiecie, na dwa dni przed jajeczkowaniem koniec przytulanka :ico_nienie: ), ale ja nie byłam przekonana i miałam rację, bo z usg wyszło, że chłop będzie. ale ja i tak się cieszę, bo udało nam sie za pierwszym razem :ico_brawa_01:
ja też śpię na lewym boku, ale ja raczej nie narzekam. jest mi nawet wygodnie i obowiązkowo muszę mieć poduszkę po kolanem, bo jak nie to się budzę. a skurcze mnie nie łapią i mam nadzieję, że długo jeszcze mnie nie dorwą. pamiętam dobrze ten ból z pierwszej ciąży :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-07-08, 23:33 ]
a ja biorę prenatal. źle się odżywiałam i bałam się, że nie dostarczam dzidziusiowi wszystkiego czego potrzebuje. nie miałam czasu gotować (wyjeżdżałam do pracy o 9 wracałam o 19) a mężuś nie bardzo umie. obiad jadłam na kolację a kolacji czasami nie, bo byłam padnięta :662: . ale teraz sobie nadrobię. maja nowa gin stwierdziła, że muszę wypocząć i jestem na zwolnieniu, a i teściowa przyjechała nas trochę wspomóc-nie muszę już gotować :ico_sorki: a gotuje świetnie i zdrowo :ico_obiadek:

[ Dodano: 2007-07-08, 23:35 ]
sprostowanie biorę feminatal, wybaczcie ostanio jestem trochę rozkojarzona :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2007, 00:04

Ale tu ciekawe rozmowy :ico_szoking: ja jeszcze skurczy nie mam a często miewałam skurcze łydek za to mam non stop zgagę a biorę feminatal N
Agata27, brzusio super taki maluchny :ico_brawa_01:
Nie wiem czy zauważyłyście, ale większość z nas listopadówek będzie miała dziewczynki.
no mam taką nadzieje bo chcę córcie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

09 lip 2007, 08:09

Ika, to już za 2 dni się dowiemy?!
Agnieś, ja czytałam (i to w kilku różnych źródłach), że na dziewczynkę trzeba się właśnie starać 2 dni przed albo po jajeczkowaniu. A chłopaka można zrobić tylko w ten jeden dzień. Pewnie dlatego jest więcej panienek. Nam się jakoś udało trafić w ten dzień, choć nie wiem jakim cudem , bo próbowaliśmy codziennie :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2007, 09:04

Nam się jakoś udało trafić w ten dzień, choć nie wiem jakim cudem , bo próbowaliśmy codziennie :ico_wstydzioch:
To chyba najlepsze rozwiązanie :-D
Ika, to już za 2 dni się dowiemy?!
Mam nadzieję :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”