ona ., sporo planów i sporo do zrobienia ,ale widzę że wszystko macie przeanalizowane więc trzymam kciuki by wyszło tak jak chcecie

No pewnie tak, ale macierzyński jest płatny, więc tutaj będą dodatkowe pieniądze. Tamto założenie było, gdyby akurat nie wyszło z macierzyńskim. Ja na razie mam umowę na zastępstwo do wiosny, a potem nie wiadomo. Wiec tak czy siak umowa na określony.No to pewnie bez szalenstw wystarczy, ale już coś odłożyć, wyjechać na wakacje czy jak przyjdzie odpukać jakis nieprzewidziany wydatek (wiesz coś z autem powiedzmy czy cos sie popsuje w domu) moze byc ciezko.
Ano właśnie, ale tak jak mówię, ja w lutym 26 On 29. Nie chcemy czekać nie wiadomo ile, a i tak to dziecko by się pojawiło za 2 lata najwcześniej.No ale miec gdzie wrocic po urlopie do pracy to tez wazne.
Niestety wiem cos o tym, jak ciezko jest znaleźć własciwy moment na dziecko, w moim przypadku z drugim tak było. 3 lata nie mogłam sie zdecydować.
Ja chodziłam do Kidawskiej-Lipeckiej przyjmuje w Salve i Lux-Medzie.dziewczyny polecicie jakiegoś ginka najlepiej z bałut?
I słusznie, że nie chcecie czekać bo tak to można odkładać i czekać w nieskończoność. Nigdy nie ma właściwego, tzn idealnego momentu bo zawsze coś może się wydarzyć, czegoś nie przewidzisz. Ja też miałam umowę na czas określony. Jeśli umowa skończy się w/lub powyżej 12tc (nie ważne kiedy dowiesz się o ciąży-nawet po wygaśnięciu umowy) to pracodawca musi przywrócić Cię do pracy i dać umowę do dnia porodu (tak nakazuje mu kodeks pracy). Potem masz macierzyński wypłacany przez ZUS. Co do kosztów utrzymania to zgadzam się z Gabi-jednemu wystarczy 2 tyś., drugiemu 10 tyś. może być za mało, zależy to od wielu czynników.bo nie chcę czekać do umowy na czas nieokreślony
no wlasnie a jak ja jestem na wychowawczym i zaszlam w ciaze a umowa mi sie skonczy ja bym byla w 13 tyg to co musza mi przedłużyć czy musialabym chodz na troche wrocic do pracyJeśli umowa skończy się w/lub powyżej 12tc
to czekamy na zdjeciatorchę mnie nie było ale my juz po chrzcinach.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość