mambii82
Mistrz pióra
Mistrz pióra

09 lip 2007, 13:26

hejka Dziewczynki
Kilolek proszę wklejam Ci link z ta pościelą może teraz będzie dobrze : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=210802810

Agata27 piekny masz brzusio :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2007, 16:00

mambii82, śliczna ja bym miała problem aby jakąś wybrać bo są cudne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i tez sie nad takim zestawem zastanawiam ale to jeszcze nie teraz bo moja dwójeczka by zgłupiała jakby zobaczyli że mam ma nowe łóżeczko i bym im dotknąć nie pozwoliła :ico_olaboga: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

09 lip 2007, 16:30

dziekuje za miłe słowa :-) mi sie wydaje , ze brzusio jest wielki :/ ale to pewnie dlatego, ze przed ciaza w pasie miałam 68 a teraz - yhhh strach pomyslec :ico_szoking: te posciele sa cudowne ja jeszcze troche sie wstrzymam - najpierw kupuje ciuszki a potem te "grubsze" rzeczy.
Ja biore feminatal i skurczy na razie nie mam, ale zdaje mi sie, ze to jakies indywidualne predyspozycje do tych skurczy-bo skoro zadnych witaminek i minerałow Wam nie brakuje to skad u licha sie biora.
Co do płci dzidziusia to wyobrazcie sobie, ze ja byłam po 5 dniowym pobycie w szpitalu - miałam robione rozne badania endokrynologiczne - zostałm nawet dluzej bo codzien robili mi usg czy mam jajeczkowanie a tu nic... zupelna cisza no i zapisali mi na karcie, ze dalsze leczenie hormonami albo operacja na jajnikach ...przyjechałam do domu wykupiłam wszystkie leki i miałam zacac sie nimi faszerowac od kolejnej miesiaczki a tu czekam i nic 50 dzien i nic no, ale wcale mnie to nie zdziwiło, bo zawsze miałam takie cykle - potem wyjechałam na szkolenie z pracy i zaceły sie mdlosci i zle samopoczucie a maz do mnie przez tel, ze pewnie grypa jelitowa i zebym wracala do domu - wrocilam poszlam do swojego ginekologa a on mi daje test ciazowy a tu 2 kreski :-D a to dobre jakim cudem pytam sie jego a on sie smieje no jak to jakim a skad sie biora dzieci :))
ale w szpitalu powiedzieli, ze nie ma jajeczkowania i ze jajniki "spia" a on na to, ze cuda sie zdarzaja... okazało sie potem po interpretacji moich pomiarow tepm (codzien rano) , ze była owulacja , ale duuuzo pozniej własnie po 20 dniu cyklu a oni mnie przeswietlali koło 14 :) a jakim cudem wyszła dziewczynka pewnie dlatego, ze z mezusiem bylismy ze soba tak w kratke (bo akurat miał 2 zmiany w pracy :ico_wstydzioch: ) a gdzies wyczytałam, ze to trzeba wstrzelic sie w sama owulacje, bo chodzi o zywotnosc plemnikow tych z materiałem na chłopca (one szybciej gina) i dobrze jest wowczas probowac codziennie :ico_wstydzioch:
no taka sobie historia poczecia mojej córci ...ale sie rozpisalm upss
paaaaaaaaaa

marzenus
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

09 lip 2007, 17:22

Dziewczyny czy któraś z was bierze może luteinę, bo ja biorę mam takie upławy że szok, nie wiem czy to po tej luteinie czy coś się dzieje,

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

09 lip 2007, 17:50

ja nie biore niczego procz witamin, ale moja kuzynka ja brala i tez sie jej nasilily uplawy, ale najlepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem - wazne tez jaki rodzaj tych uplawow jest (kolor, zapach) - wydaje mi sie, ze jak sa taki naturalne to ich wzmozenie moze byc wlasnie lekiem.

Dziewczyny jakie macie rady na opuchniete nogi ?? mam wieczorem takie banie, ze szok - klade je wyzej, odpoczywam, ale na niewiele sie to zdaje - czy moge stosowac jakies leki-masci- np. te na bazie heparyny ?(takie na zylaki -lioton albo lipo-help) on mi przed ciaza zwlaszcza w upaly bardoz pomagaly - dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2007, 17:53

marzenus, a po co ta luteina??bo dla mnie to hormon podawany podczas problemów z miesiączką aby ją wywołać bądź wyregulować i szczerze to mnie przeraziłaś że to bierzesz :ico_szoking: może się mylę ale ja miałam brać luteinę jak po porodzie miałam nieregularną miesiączkę lub właśnie jej brakowało i teraz sie zastanawiam czy ten lek nie zrobi krzywdy dziecku :ico_noniewiem: mam nadzieję że sie mylę

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

09 lip 2007, 18:05

nie luteina w ciazy to normalna sprawa mozna brac ja bez obaw nie wiem na co ja bierze marzenus, ale moja kuzynka brala ja do 22 tygodnia ciazy na podtrzymanie ( sama jest lekarzem tyle, ze stomatologiem) to alternatywa dla duphastonu (chyba jest słabsza) - ja brałam duphaston , ale znacznie krocej do 14 tygodnia.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lip 2007, 18:08

Agata27, no to mi ulżyło bo się przestraszyłam to sie więcej już nie udzielam na temat leków :ico_wstydzioch: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

09 lip 2007, 20:12

no ja wiem to tylko dlatego, ze najpierw kuzynka a potem sama musialam brac leki na podtrzymanie - a teraz wraz z rozpoczeciem 6 ms (23 tydzien ) odetchnełam z ulga, bo tak to co szłam do toalety to prawie panicznie sprawdzałam czy nie mam krwawych upławów.
Poradzisz mi cos moze na te moje nogi :ico_noniewiem: troche boje sie posmarowac ta mascia na heparynie, bo przeciez to sie wchlania do krwi a w raz z nia do dzidzi.

marzenus
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

09 lip 2007, 20:13

na początku brałam dhufaston teraz zmienili mi na luteine, jest słabsza a ja dają nawet do końca ciąży, ja biorę przez to że miałam ten krwotok i krwiaka, w przyszłym tyg we wtorek idę do gin to sie jej zapytam czy z tymi upławami tak ma być czy nie, bo słyszałam że jest jakaś bakteria która powoduje otwieranie sie szyjki macicy przy zapaleniu pochwy a tego to bym nie chciała pozdro

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”