milutka204, wrzuc zdjecie wozka
ja tylko myślami...
...ja tez daleko od domu...
Wczoraj obiecalam Wam napisac o tym pasie na bioderka ale zlapal mnie pod wieczor leniuszek i na obiecankach sie skonczylo. Naprawiam to dzisiaj
Pas po rozlozeniu wyglada tak:

ma jedna dziure do przelozenia przez nia paska, konce sa zakonczone rzepem
-------
zlozony na pol:

--------
wymiary

w najcienszym miejscu ma 5 cm, na wysokosci tej dziury czyli w najszerszym miejscu ma 13 cm
------------
tak wyglada przod pasa gotowego do zalozenia:

a tak tyl:

----------
tak wyglada zalozony na manekinie:
http://www.tokochan.com/goods/tokobelt2.html
----------
instrukcja zakladania:
WAZNE!!!

1,2,3 - czyli jak przekladac koncowkepasa przez dziurke (to chyba kazdy umie

)
4 - najszersze miejsce musi znajdowac sie na wysokosci pomiedzy udami a posladkami (czyli zakrywac ta linie laczaca nogi z tylkiem)
5 - przod WAZNE!!! musi dokladnie (ani wyzej ani nizej) znajdowac sie na wysokosci kosci lonowej (dol pasa tam gdzie zaczyna sie kosc od dolu a koniec pasa tam gdzie juz sie konczy, nie moze byc wyzej to znaczy nie moze uciskac miekkich partii brzuszka - dokladnie ma byc na kosci!!!)
6 - zlaczyc nogi pietami i rozstawic przod stop pod katem 60 stopni, sciagnac posladki (wazne)
7 - wyprosowac sie calkowicie i przy glebokim WDECHU naciagnac pas.
8 - koncowki sa na rzepy

nie mozna sciagac na sile ale nie moze byc luzu.
Sama najpierw myslalam, ze to pic na wode fotomontaz, bo pierwsze wrazenie jakbym sobie kawalek sznurka wokol nogi zawiazala ale uwierzcie mi po pol godzinie bol bioderek minal. Raczej sie nie da wtym chodzic ani schylac

najlepiej usiasc na kanapie albo polozyc sie na drzemke. Powinno sie stosowac nie dluzej niz 3 godziny za jednym razem.
Mozna to wyciac z grubego materialu jak sztywne plotno - wazne zeby nie bylo rozciagliwe a bylo mocne. Mam nadzieje, ze sie Wam przyda.
----------
A teraz sie pochwale

ostatnim razem upatrzylam na aukcji bialo niebieski koszyk dla dzidzi ale cena osiagnela kosmiczny pulap, wiec zrezygnowalam, co wyszlo mi na dobre, bo na nastepny dzien wylicytowalam to oto cudenko za na polskie zlotowki

26 zl

juz z przesylka

niestety nie mam pojecia jak ja tam wsadze dzidzie, bo moj kot juz sobie to przywlaszczyl jako lozko i za nic w swiecie nie daje sie z niego wypedzic
no i buciki dla dzidzi na 9 cm

Wow, ale sie rozpisalam
[ Dodano: 2008-11-01, 10:46 ]
...a ten pas (raczej wymiary) jest na obwod w pupie 90 - 105 cm - zmniejszajcie lub zwiekszajcie proporcjonalanie do swoich wymiarow