Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

16 wrz 2008, 22:14

hej
niktusia pogadaj z lekarzem jak zastąpić mięso żeby dobrze było, albo może z dietetykiem jakimś? moja kuzynka też przed ciążą nie jadła wcale mięsa ale w ciąży zaczęła, miała ochote straszną i wróciła już do mięsa na stałe. ale soja, tofu i inne tp chyba jakoś uzupełniają dietę bez mięska, nie wiem sama.

mi sie nie chciało ani magisterskiej pisać ani teraz dyplomowej...jak mam zajęcia i terminy to inaczej a jak nie wisi bat nade mną to ciężko sie zebrać. dlatego wyznaczyłam sobie 2 godzinki dziennie o stałej porze gdzie siadam i pisze bo inaczej to bym nie napisała do porodu, a później to wiadomo że tym bardziej by się nie chciało.

co do usg - moja lekarka nie robi przy każdej wizycie, nie ma w gabinecie, w tym samym miejscu jest 3d właśnie i robi sie 3-4 razy w trakcie całej ciązy. teraz 2 października idę, to będzie 22 tydzień, tak mi lekarka poleciła bo już wtedy można zbadać serduszko i wszystkie narządy wew dokładnie. ale zazrozcze tym co przy każdej wizycie oglądają dzidzie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
niktusia
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

17 wrz 2008, 08:59

w sumie ma.. duzo zelaza i w ogole. Od kiedy zostalam wege, moje wyniki prawie zawsze byly bliskie minimum...a teraz to za duzo spadly. ale bedzie dobrze, hehe :)
a witaminki jak będziesz łykać i więcej żelaza to nie będzie lepiej??
na pewno będzie dobrze :-D , sma optymistycznie do tego podchodzisz :ico_brawa_01: bardzo dobrze :-D
łykam i wierze, że wszysko się poprawi :)

Beatris60

17 wrz 2008, 09:11

hej
u nas pogoda koszmarna, pada...
ola nie chciała iśc do przedszkola, wczoraj na jakiegoś kolegę narzekała, może o to chodzi, a jak nie to będzie kryzys...a tak chętnie chodziła i myślałam że tak już będzie...

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 11:25

cześć dziewczyny
u mnie dziś pogoda w miarę , najważniejsze, ze nie pada, chłopcy już wrócili ze szczepień a wiec znowu pełna chata, a ja siedzę jak na szpilkach bo moja koleżanka z forum Pati dalej rodzi od wczoraj o dalej ma rozwarcie na 1 palec :ico_placzek: biedna, męczy się
Beatris60, ja też nie mam przy każdej wizycie USG, 1 miałam w Polsce, a 2 w Norwegii, teraz nie wiem kiedy gin mi zrobi USG, bo nie znam za bardzo metod ginekologów w Norwegii,
Biedna Ola, ale może, pewnie jej przejdzie, każdy ma gorsze dni, a Ola tez jest człowiekiem i tez ma prawo do humorów, raz dobrych raz złych, chyba, ze na prawdę ten chłopczyk będzie jej ciągle dokuczał to może pogadaj z siostrami wtedy o tej sytuacji

niktusia, kiedy masz teraz wizytę??

Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

17 wrz 2008, 11:48

jedwabnaa kiedy ślub?
ja juz w sobote i pogoda sie zapowida fatalna a ja tez mam bolerko z krotkim rekawkiem :ico_olaboga: :ico_olaboga:
ja mam slub 27 wrzesnia wiec za niecale 2 tyg. ale juz nic nie bede kupowac, bo mam taki bialy skorzany zakiet i jak bedzie mi zimno to mama mi go zarzuci na ramiona i juz.

manenka super extra fotki. ale chudzinka z ciebie.

moj PM wczoraj kupil mi 2 pary spodenek ciazowych. jeansy i bojowki z materialu czarne. ale sa suuuper wygodne. nawet nie wiedzialam bo nigdy wczesniej nie przymierzalam. chyba jeszcze musze sobie jakas kurtke czy gruby sweter na zime kupic. ale ta kasa idzie...za same te spodnie dal ponad 300zł :ico_puknij: :ico_zly: no ale cuz...

Beatris60
twoj brzuszek chyba tez juz niezle podskoczyl...a ja juz czuje bardzo dokladnie kopniecia dzidzi :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D alez mi sie powiekszyl brzuszek...w sukni na pewno bedzie go widac, noa le trudno sie mowi. trzeba jakos przezyc. wczoraj wieczorkiem wzielam reke mojego PM i polozylam sobie na brzuszku bo akurat dzidzi kopalo no i poczul!!!!!!! pierwszy raz poczul kopniaczki dzieciatka! alez to bylo uczucie! a i wiecie adidaski mi troszke trudniej wkladac :ico_haha_01: a moja mama w ciazy miala okropne bole kregoslupa. cos pisala o tym Ragazza ponoc ze przesrane. boli jak cholera mam nadzieje ze mnie to ominie... ale jak na razie nie czuje zadnych boli ani nawet jak dluzej posiedze w jednym miejscu to nic sie nie dzieje.
pozdrawiam wszystkie ciezarowki :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

17 wrz 2008, 12:11

czesc u mnie pogoda koszmarna, pada... i na termometrze tylko 6 stopni :ico_zly:

ja tez juz mam 2 pary spodni ciążowych, jedne cienkie jeansy to kupiłam juz w sierpniu a teraz kupiłam drugie z grubszego jeansu i pewnie wypadało by mniec na zime drugie grubsze ale tak jak pisała jedwaba para kosztuej ok 150 zł - masakra

ja juz czuje kopniaczki i tez wczoraj mój kładł mi reke na brzuszku ale jeszcze nic nie poczuł :(
moja mama w ciazy miala okropne bole kregoslupa. cos pisala o tym Ragazza ponoc ze przesrane. boli jak cholera mam nadzieje ze mnie to ominie...
no przesrane ja nie miałam jeszcze brzuszka a juz mnie kregosłup bolał tak ze wstac nie mogłam

a mnie dzisiaj dopadł jeszcze wiekszy katar :ico_placzek:

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 12:37

manenka super extra fotki. ale chudzinka z ciebie.
dziękuję :588:
moj PM wczoraj kupil mi 2 pary spodenek ciazowych. jeansy i bojowki z materialu czarne. ale sa suuuper wygodne. nawet nie wiedzialam bo nigdy wczesniej nie przymierzalam. chyba jeszcze musze sobie jakas kurtke czy gruby sweter na zime kupic. ale ta kasa idzie...za same te spodnie dal ponad 300zł :ico_puknij: :ico_zly: no ale cuz...
ja tez juz mam 2 pary spodni ciążowych, jedne cienkie jeansy to kupiłam juz w sierpniu a teraz kupiłam drugie z grubszego jeansu i pewnie wypadało by mniec na zime drugie grubsze ale tak jak pisała jedwaba para kosztuej ok 150 zł - masakra
ja na szczęście mam wszystko po siostrze :-D , ładne nie zniszczone :ico_brawa_01:
1 super jeansy wyjściowe, 1 spodnie z materiału wyjściowe, 1 sztruksy, 1 spódnice, 1 sukienkę ze sztruksu taką z szelkami, 5 bluzek, jakbym sie nie mieściła w swoja to kurtkę jeszcze mi da a sweterek już sobie taki fajny upatrzyłam 150kr a więc w miarę :-D
...a ja juz czuje bardzo dokladnie kopniecia dzidzi :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D alez mi sie powiekszyl brzuszek...w sukni na pewno bedzie go widac, noa le trudno sie mowi. trzeba jakos przezyc. wczoraj wieczorkiem wzielam reke mojego PM i polozylam sobie na brzuszku bo akurat dzidzi kopalo no i poczul!!!!!!! pierwszy raz poczul kopniaczki dzieciatka! alez to bylo uczucie!
no to super :509:
a juz czuje kopniaczki i tez wczoraj mój kładł mi reke na brzuszku ale jeszcze nic nie poczuł :(
nie martw się bo ja koniaczków jeszcze nie czuję, a wiec chyba tylko ja zostałam co nie czuję :ico_noniewiem:
a mnie dzisiaj dopadł jeszcze wiekszy katar :ico_placzek:
a tym katarem to i mnie chyba zaraziłaś bo i mnie dzis dopadł, leci jak z kranu :ico_haha_01:

Beatris60

17 wrz 2008, 14:33

hej
ja sama jak rękę położe to jeszcze nie czuję, tylko tak od wew czasami, ale nie regularnie jeszcze...

co do ciuchów, mam 2 pary dżinsów, 1 sztruksy i spódniczkę dżinsową. bluzki na razie dobre, ale 2 sobie z quelle zamówiłam, może przyślą niedługo. a kupujecie bielizne lub rajstopy ci ążowe? ja z olą kupowałam bo panikowałam że coś może ją uciskać :ico_haha_01: a teraz dobrze sie w tym co mam czuje...

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 wrz 2008, 17:56

ja z olą kupowałam bo panikowałam że coś może ją uciskać :ico_haha_01: a teraz dobrze sie w tym co mam czuje...
ja nie kupuję bo w tym co chodzę jest mi wygodnie, chyba , ze później mnie będzie coś uciskać to kupię np.większy stanik
to też jesteś zaopatrzona w spora garderobę, w sumie to już twoja 2 :ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2008-09-17, 17:57 ]
A mam do was jeszcze pytanko
Czy macie takie coś, że jak kichacie to strasznie was jajniki rwą, tak mocno?? Ale nie przy każdym kichnięciu, raz na jakiś czas :-)

Beatris60

17 wrz 2008, 19:02

też jesteś zaopatrzona w spora garderobę, w sumie to już twoja 2
no niby tak...ale wtedy chodziłam w takich dżinsach śmiesznych które mi sie teraz kompletnie nie podobają, czarne starte były, bluzki też porozciągane i nie nadawałay się więc z poprzedniej zostały mi sztruksy i jedna taka kamizlka fajna. traz naprawde zupełnie inaczej wygladam i inną mam figurę. założyłam taką tunike z poprzedniej to utopiłabym się w niej..ale przyznam sie też Wam że wtedy robiłam wszystko by wyglądać grubiej, żeby wszystko było widać, a teraz chyba robię na odwrót, cieszę się bardzo brzuszkiem, ale raczej sie staram podkreślić że poza tym jestem szczupła a nie pogrubiać na siłę....wtedy jak najszybciej chciałam wygladać na ciężarówkę :ico_haha_01:
Czy macie takie coś, że jak kichacie to strasznie was jajniki rwą, tak mocno??
manenka to nie tylko przy kichaniu może być, ale przy każdym gwałtownym ruchu, to więzadła bolą, ale to normalne, rozmawiałam o tym z moją gin. bo jak nie raz się zerwę gwałtownie bo np oli coś sie dzieje i chce szybko wstać to aż przysiąde nieraz tak mnie zakłuje.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”