Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

11 lip 2007, 14:18

W szpitalu gdzie chcę rodzić kursy są co 1,5 m-ca. Jak zaczniemy w przyszłym tygodniu to skończymy na koniec sierpnia, a następny kurs zaczyna się we wrześniu i kończy w drugiej połowie października. Boję się, że mogę drugiego już nie dokończyć

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

11 lip 2007, 14:32

to masz fajnie z ta szkola rodzenia, ze juz zaczynasz ja mam dopiero pod koniec sierpnia i caly wrzesien chodzenia na szczescie na pazdziernik nie zachacza, wiec powinnam przebyc cały kurs :-D
a ja dzisiaj mam za soba maraton po sklepach dzieciecych i wszedzie letnie wyprzedaze - a chcialam kupic jakis cieply komplet polarkowy (bluzeczka ze spodenkami) - ale beda dopiero pod koniec sierpnia :/ no i z wielkim brzuchem bede szukac reszty rzeczy (tych typowo juz jesienno-zimowych) , bo tak to ani kombinezonikow, ani spiworkoe - pustki straszne.
Byłam tez w takim fajnym sklepie przy szpitalu i tam jest taka genialna kobitka , ktora wszystko doradzi - co mnie zdziwilo, ze biustonosze do karmienia kupuje sie generalnie dopiero po 36 tyg ciazy .... by pasowały, na szczescie sklep ten jest pod samym nosem, wiec nawet jak bede juz rodzic to ktos z rodziny moze mi podskoczyc i kupic jak cos zabraknie.
Ja kolejna wizyte mam 16 lipca i tez zawsze mam troszke nerwow, ale juz nie tak jak na poczatku ciazy.
Pozdrawiam paa

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

11 lip 2007, 14:43

a no właśnie, ja nie wiedziałam jak kupić taki biustonosz, tzn. skąd mam wiedzieć jaki będzie dobry. Ja nic nie mam w pobliżu więc nie będzie tak łatwo. Z resztą ja nie lubie chodzić po sklepach. Człowiek się nałazi, a i tak nie kupi tego co chce. Wole przez internet. Chyba, że w smyku, bo wszystko w jednym miejscu i nikt mnie nie pogania jak przez 15 min zastanawiam się nad kaftanikiem :ico_haha_02: tyle że drogo.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lip 2007, 16:53

Muszę się wam pochwalić że będę miała synka :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

11 lip 2007, 17:05

Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To tak jak ja! Trzeci chłopak w listopadzie!

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

11 lip 2007, 17:07

ika202 gratulacje !!!

ja też byłam dzis u lekarza, płci nie zobaczyliśmy bo się nie udało, ale zmartwił mnie bardzo przy badaniu stwierdził że mam rozwarcie. . . szyjki u dołu . . . mam uważać i jakbym poczuła skurcze, bóle w podbrzuszu to zaraz mam dzwonić i przyjechać . Nawet pytał czy juz mi sie brzuch nie napinał, ale ja nic nie czułam, o matko :ico_noniewiem:
Boje się bardzo, robił mi USG i powiedział że następnym razem raczej też zrobi tak dla pewności.

Piękne te Wasze śpiworki, anetkajur twój dla maluszka za super cenę.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lip 2007, 17:16

ania25, oj to teraz się oszczędzaj :ico_szoking: Dzięki dziewczyny ale ja kurcze mam wszystko różowe :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-07-11, 18:13 ]
Obrazek to jest zdjęcie jajek :ico_haha_02: ale ja tam nic nie widzę :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

11 lip 2007, 18:17

Ika gratuluje synka :))) a ile dziewczynek bedzie w listopadzie - ??? moja jedna tylko ...chyba nie .... Ika nie przejmuj sie tymi rozowymi rzeczami ja za to myslalam, ze bedzie chlopiec i bluzeczki (kaftaniki) mam ze statkim -marine - niebieskie :))

Ania - koniecznie leż w łozku i nie chodz za duzo !!!! ja czytalam ostatnio w gazecie "bedziemy rodzicami" - ze jak jest rozwarcie nawet niewielkiem to trzeba lezec ile sie da - wypoczywaj!!!! a nie kazał Ci zostac w szpitalu ? moja znajoma w 24 tyg miala tez rozwarcie i taki twardy brzuch i zostala w szpitalu na tydzien - podawali jej kroplowki jakies leki i teraz lezy w domku i sie oszczedza.
Bedzie dobrze tylko musisz uwazac i obserwowac uwaznie.

pamietacie rozmowe o skurczach łydek - pisałam , ze ich nie mam a jak dzis mnie chwyciło to myslslam, ze wyzione ducha taki ból - i skad to sie bierze....

kupiłam dzis łapki do szpitala i 1 spioszki na 56 - bo tak mam na 62 - tak profilaktycznie :)

kilolek ja tez nie lubie chodzic po sklepach zwlaszcza jak nikt nic nie doradza -ale w tym sklepie (taki malutki , ale dobrze zaopatrzony) ta babka super doradza i pewnie tam pojde pod koniec sierpnia i ktos rzetelny mi doradzi - co jeszcze potrzebne.

Awatar użytkownika
Ika202
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lip 2007, 18:25

Ika gratuluje synka :))) a ile dziewczynek bedzie w listopadzie - ??? moja jedna tylko ...chyba nie .... Ika nie przejmuj sie tymi rozowymi rzeczami ja za to myslalam, ze bedzie chlopiec i bluzeczki (kaftaniki) mam ze statkim -marine - niebieskie :))
No ale dziewczynka wygląda ładnie w niebieskim ,ale chłopak w różowym :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

11 lip 2007, 18:46

Ania, uważaj na siebie. Moje dwie koleżanki tez tak miały. Pod koniec niestety jedna musiała leżeć. Inna sprawa że poleżała może 2 dni i jej się znudziło.

Ika, to zupełnie jak ja. Ale trudno, nie wychowujmy dzieci w duchu uprzedzeń! Kubusiowi na pewno będzie pięknie w różowych leginsikach z Daisy :ico_haha_02: I kurteczce z różowym futerkiem! :ico_haha_01:

[ Dodano: 2007-07-11, 18:51 ]
Agata, ja czasem wole jak mi nikt w sklepie nie doradza. Strasznie nie lubię jak się trafi ktoś mądry kto za wszelką cenę musi postawić na swoim i nie interesuje go że ty jednak byś chciała coś innego , choćby nawet było nieodpowiednie.

[ Dodano: 2007-07-11, 18:52 ]
AAAA, Ika, a jak w końcu z tymi zdjęciami? Wiedzę, że jajeczka masz czarno-białe. A film? Cały kolor?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”