Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 maja 2010, 21:51

Qanchita, no to dla Jolanty :ico_tort:
e...to też nie ważyłaś jakoś dużo więcej....spokojnie...przyjdzie czas to urośnie...
wiem, że moja też powoli przybierała...
a dlaczego chcesz zacząć już po 4miesiącu dawać kaszki? ze względu na powrót do pracy??? czy żeby ładniej rosła?
ja nie wiem jak wyjdzie u nas...ale chciałabym żeby do 6miesiąca był tylko na piersi...choć jak on taki żarłok, to nie wiem czy to się uda...
myślisz, że te wymioty to od razu alergia? e...poobserwuj jeszcze...może daj inne mleko...teraz za szybko każdy wszędzie doszukuje się alergii....
zresztą...teraz nawet odchodzi się od teorii, żeby zupełnie eliminować alergen...ponoć oswajanie delikatne prowadzi do lepszej tolerancji...oczywiście, tu decydują lekarze....
dziadek dał kasę żebym kupiła każdej wnusi sukieneczkę na dzień dziecka ( a ma ich biedak 5
no faktycznie biedny....ale kochany!!!
Co do kropelek BioGaia to sa dobre,ale drogie i na krótko wystarczają.Ja teraz daje Acidolac baby.
właśnie, droga zabawa...ale ja daję....mi wystarczyła prawie na miesiąc ta butelczyna...a że nie daję nic innego prawie, to mogę zainwestować
a acidolak jak podajesz? sztucznie karmisz???
Byle tak dalej! Niech dzieciaczki oszczędzą mamusie :ico_oczko:
dziś też posżło ok, jak na razie
jakoś to tak zorganizowałam, że sama daję radę...młody w wannie, to Hanka chwilę u babci...jadła kolacje, potem włączyłam bajkę, którą nagrywam poprzedniego dnia, żeby zapodać jej już przed 19....w tym czasie młody usypia, a ja ogarniam, jem i przygotowuję młodej kąpiel....o 19.20mam ją w wannie i to trochę trwa...potem mleko, czytanie i usypia....oczywiście syn złośliwiec już 2raz budzi się zanim ona uśnie, ok.20.30 i je!!! ale potem oboje usypiają....ok.22-23Hania chce siusiu...za godzinę młody jeść...i tak do rana heheheh

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

26 maja 2010, 22:57

a dlaczego chcesz zacząć już po 4miesiącu dawać kaszki? ze względu na powrót do pracy???
Dokładnie tak! Chciałabym nauczyć ją ładnie jeść z łyżeczki żeby opiekunka nie miała problemów i żeby mi dziecko nie głodowało. Ale bardzo popieram karmienie mleckziem do 6 m-ca.
Ja będę karmić piersią ... jak się uda to nawet do roku ale jak już będzie praca to muszę też inne rzeczy wprowadzić prócz cyca.
myślisz, że te wymioty to od razu alergia?
No pediatra tak twierdzi. Bo jak sama wypiję mleko to mała to też odchoruje. Kłopoty z brzuszkiem i rozwolnienie.

Spokojnej nocy życzę :-D

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 maja 2010, 09:13

a acidolak jak podajesz? sztucznie karmisz???
rozrabiam w 30ml wody i mały wypija :-) KUPKI MU SIĘ POPRAWIŁY PO TYM.

[ Dodano: 2010-05-27, 09:15 ]
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Joli :ico_prezent:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 10:05

Qanchita, to normalne ze jak ty wypijesz normalne mleko to ma gorsze kupy ale jakby to byla alergia to uwierz mi że jej skóra dałaby o sobie znać
i nie mogłabys ruszyc nabiału
a to że wymiotowała po bebilonie to nic nie znaczy bo mogła sie opić albo za mocno z butli ciągnąc i miala za duzo powietrza i zwymiotowała

ja tez podaje bio gaie

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 10:11

witajcie słonecznie :ico_haha_01:
ja od rana na pełnych obrotach bo Młody po 12 h spania jad i nowu śpi - kolejne 4h :ico_olaboga: chyba odrabia wcoraj bo w dzień spał tylko 1h :ico_noniewiem:
a ja dzis znowu do stomatologa, potem koleżanka z synkiem przyjeżdża i nad jeiorko sie wybierzemy zeby dzieci mogły na rowerkach i rolkach poszalec bo u nas przepięknie i cieplutko :-)

widze, ze o wprowadzaniu innych niż mleczko produktów piszecie? :-) my z jabłuszkiem za jakieś 2 tyg. juz ruszymy, ale absolutnie nie po to, zeby na wadze wiecej Tymek przybierał tylko zeby szybko inne smaki poznał, tak jak w przyapdku Jagi to potem nie bedzie problemu z niejedzeniem i nielubieniem niektórych potraw i smaków a poz atym - fakt duzo lepiej z łyzeczkid zieci jedzą - zresztą teraz Tymek dostaje na łyzeczce witaminy z mleczkiem i pięknie buźkę otwiera, przełyka, wiec quanchita - dobry pomysł :-) tym barzdiej że jak piszes z- ławtisz życie opiekunce i nie bedzie plucia :-D ale wiesz - co do wagi to nie powiedziane, ze po wprowadzeniu nowych rzeczy ruszy - najczęściej to kwestia indywidulanej przemiany materii i uwarnkuwań i bez wgzledu na to czy dziecko pije samo mleczko czy je kaszki, obiadki itp. - przybiera w porównywalnym tempie. Prynajmniej z Jaga tak było i z Mratynką też, prawda moniś? Mi nawet jaga szybciej na moim mleku przybierała niż potem, chcoiaż z niej zawsze kolisk był - przynajmniej na długość :-) ale co do przybierania na wadze - to polecam, bodajze po 4 albo 5 m-cu sinlac z nestle - słodkie w smaku dlatego lubiane przez niemowlaki, preznaczone dla dzieci które albo sa niejdakami albo mało przybierają, albo sa alergikami - jaga z tego ostatniego tytułu ja dostawała bo tylko sinlac tolerowała. super jest bo mozna jakos amodielna akske podawać albo potrawy na niej potem gotować :-)

a ja dzis rano na wagę weszłam - 54kg :ico_szoking: przy wzroscie 174 :ico_olaboga: makabra jakś, jak ja mam przytyć? wyglądam juz kosciotrupowato - jak mi mleczne cycuchy zjadą to mi 53 kg zostana :ico_placzek: włosy mimo łykania witamin i żelaza mi lecą, paznokcie w opłakanym stanie :ico_placzek: obym dobrnęła z tym karmieniem do 6 m-ca :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-05-27, 10:17 ]
Qanchita, to normalne ze jak ty wypijesz normalne mleko to ma gorsze kupy ale jakby to byla alergia to uwierz mi że jej skóra dałaby o sobie znać
a to akurat nieprawda. bo jaga na poczatku miała z powodu alergii brzuszkowe perturbacje + właśnie wysypke a potem tylko z brzuszkiem i kupką problemy, skóra gładka a poziom alergenów we krwi kilka razy ponad normę :ico_noniewiem: to nie ma reguły - dopiero wyniki krwi jednoznacznie presądzaja sprawę. ale jakby to alergia była to jednak musiałaby mała przeciwhistaminowy dostawać - to moze quanchita zrób badania, hm?

[ Dodano: 2010-05-27, 10:20 ]
dopiero teraz sie dopatrzyłam - jak ja piszę - same literówki :ico_olaboga: sorry :ico_sorki: :-)

Awatar użytkownika
Qanchita

27 maja 2010, 10:44

a ja dzis rano na wagę weszłam - 54kg :ico_szoking: przy wzroscie 174 :ico_olaboga:
Kobieto, na pokazy mody się nadajesz :ico_szoking:
Co ja bym dała żeby tyle ważyć...ale ja mam 164cm wzrostu więc byłoby ok.
Może więcej białego pieczywa w siebie wciskaj. Nie ma to jak węglowodany :ico_oczko:

Ja póki co paznokcie mam mocne jak nigdy dotąd, włosy też wyjątkowo nie lecą.
Tylko że ważę duuużo więcej niż Ty :ico_wstydzioch:
ale wiesz - co do wagi to nie powiedziane, ze po wprowadzeniu nowych rzeczy ruszy
To już nawet nie o to chodzi! Bardziej miałam na myśli to, że jak wprowadzę jakiś posiłek to mała będzie potrzebowała chyba mniej mleka i nie będę się martwiła że nie mogę jej cycem wykarmić.
Chociaż wydaje mi się że moja produkcja się poprawiła :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2010-05-27, 10:47 ]
to normalne ze jak ty wypijesz normalne mleko to ma gorsze kupy
Ale wodniste i ze śluzem?
Ja jako dziecko nie trawiłam laktozy i objawiało się to wyłącznie bólami żołądka i brzucha.
Przeszło z wiekiem.

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 10:58

quanchita - właśnie takie miała Jaga - ze śluzem , bardzo wodniste i zielone :ico_noniewiem: u jagi do końca nigdy nie zdiagnozowaliśmy co ja uczulało oprócz laktozy bo testy sie robi po 3 rokuz życia dopiero, ale ona wrecz na lacidofil była uczulona bo tam była śladowa laktoza - musieliśmy dicoflor30 dawać i po nim nic sie nie działo. zrób jej eozynocyty i ige całkowite - prywatnie ok. 40 zł zapłacisz, pobiorą z palszuka krewkę i bedzie wiadomo bo u nas dopiero wtedy sie wyjaśniło, ze to na 100% alergia i to w spzitalu dopeiro jak zaczęła wymiotować :ico_noniewiem: . i dobrze, bo u Jagi juz marsz alergiczny się zaczął i powoli drogi odechowe zaczęły sie alergizowac - zapalenie oskrzeli weszło, potem sie ostro wzięliśmy za leczenie - zyrtec, wziewy, dicoflor, wciaż powtorki badań i po roku wyszliśmy obronna ręką - dzis po alergiach nie ma sladu choć do tearz Jaga ma wrażliwszy brzuszek :ico_noniewiem:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 maja 2010, 14:54

Ale wodniste i ze śluzem?
Ja jako dziecko nie trawiłam laktozy i objawiało się to wyłącznie bólami żołądka i brzucha.
Przeszło z wiekiem.
takie kupy mogą świadczyć o alergii :ico_placzek:
musieliśmy dicoflor30 dawać
ja właśnie kupiłam to Filipowi,ale dotychczas dawałam Acidolac aby i kupki dużo ładniejsze po tym

Zaliczylismy szczepienie Infanrix IPV+HIB.Jejku,ale było płaczu :ico_placzek: Lekarka powiedziała,że mogę w chuście go nosić nawet jeśli ortopeda stwierdził,że coś jest nie tak,bo bedzie miał szeroko nóżki rozstawione :ico_brawa_01: Stwierdziła też że jęśłi chcę to mogę już podać pierwszy soczek i jabłko.Waży 5700g,ma 63,5 cm długości.

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 maja 2010, 16:26

hej!
kuźwa..a my po szczepieniu też i mam doła...
mój waży 6180g czyli przez 9dni przybrał "aż"!!! 40g!!! :ico_placzek: piediatra na to nic...
ale już konsultowałam z inną lekarką i mówi, że to bardzo mało! że na centylach mi spadł o kanał prawie i trzeba dokarmiać...2razy dziennie po 60ml sztucznego..ale jak? jak ten gnom pluje wszystkim??? dziś udało mi się podać kroplomierzem do nurofenu jakieś 20ml....masakra!!!!!!!!!!! myślę nad tym
http://www.allegro.pl/item1040543303_sn ... sklep.html
co mówicie???
Qanchita, no to dbaj o Jolkę! i powodzenia w jedzeniu łyżeczką...pamiętam, że Hania długo musiala się tego uczyć...
rozrabiam w 30ml wody i mały wypija
dzięki! może też tak zacznę robić...hehehe
eve.ok, Ty ciągle w biegu...to ja się nie dziwię Twojej wadze...matko, na serio wymiary jak modelka! ja mam też 165cm jak Qanchita, ale ważę więcej...oj więcej niż Ty :-D
już też chcesz karmić łyżeczką?
ja pytałam lekarkę, ale mówiła, że jak zatrybi sztuczne melko i będzie karmiony tym i tym, to z nowościami typu owoce czekać do skończenia 5miesiąca...i w sumie nie kaszki najpierw tylko owocki....
Słońce, mi włosy też lecą...koszmar! już prawie i tak ich nie mam, a jeszcze garściami wyłażą.... :ico_placzek:
Jejku,ale było płaczu
u nas to samo! Hanka prawie nie płakała, a ten co szczepienie to bardziej...faceci...

Awatar użytkownika
Qanchita

27 maja 2010, 19:00

powodzenia w jedzeniu łyżeczką...pamiętam, że Hania długo musiala się tego uczyć...
A moja bestia pojęła drugiego dnia :ico_brawa_01: A też się bałam że miesiąc będą ją męczyć.
mi włosy też lecą...koszmar! już prawie i tak ich nie mam, a jeszcze garściami wyłażą.... :ico_placzek:
Jejku, jakby mi miały jeszcze wyłazić to łysa bym była!!! Ja od urodzenia kłaczki mam liche :ico_zly:

[ Dodano: 2010-05-27, 19:04 ]
mój waży 6180g czyli przez 9dni przybrał "aż"!!! 40g!!! :ico_placzek:
Kurcze, niby duży chłopak a jednak też dokarmiać masz. Moja ostatnio przez 2 tyg. przybrała 50g :ico_zly:

[ Dodano: 2010-05-27, 19:11 ]
A o tej butelce z medeli dużo dobrego słyszałam. Szczególnie noworodkom się zaleca żeby sprowokować produkcje pokarmu zaraz po porodzie. Tylko kurcze czy oni oszaleli???
79 zł za butelkę z dwoma sznureczkami :ico_zly:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”