eSKa
4000 - letni staruszek

16 lis 2007, 10:35

eve81 pisze:czy u was też tyle sniegu napadało

u mnie zima pełną gębą ale to w sumie ten sam region, ciekawe czy na pólnocy też już mają taką zime :ico_haha_01: Ja to w sumie też nawet sie ciesze że tyle śniegu hehe bo nie musze z domu wychodzić.

Musze sie pochwalić że Olek wczoraj tzn dzis przespał nocke bez butli i budził sie na cyca co 3 godz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Wczoraj nie spał prawie caly dzien :ico_olaboga: Po butli o 14.00 pospał może 1 godz i tyle a obudził sie wczoraj ok 7.00 i tak sobie spedził cały dzionek bez spania. Za to o 19.00 jak zasnął przy cycu to przespał kąpanie i obudził sie o 23.30. Szkoda mi go było budzić po to żeby go wykąpać. Wiec o 23.30 dostał cyca i "brudny" :ico_oczko: poszedł spać dalej, pobudka o 3.00 a potem o 6.15 :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: no i oczywiscie koniec spania :ico_placzek:
I jeszcze na temat pampersow jak juz pisałam zakładam mu juz 3 i chwała Bogu :ico_sorki: :ico_sorki: bo jak dzis rano walnął kupe po 5 dniach nierobienia to gdyby mial pampersiora 2 to chyba by mu wyszla górą i bokami :-D A tak przynajmniej ciuszki czyste :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-11-16, 09:46 ]
Kurcze głodna jestem a mały wisi przy cycu i jakos mu sie nie spieszy żeby konczyc, dzis znowu sama w domku wiec jeszcze palenie na mojej glowie (palenie w piecu oczywiście :ico_haha_01: )

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

16 lis 2007, 11:52

Musze sie pochwalić że Olek wczoraj tzn dzis przespał nocke bez butli i budził sie na cyca co 3 godz

to może butla już nie będzie potrzebna???
a może my wszystkie takie przewrażliwione z tym cycem i dzieciaczki spokojnie sie najadają nim ale my nadwrażliwe i jeszcze butle wpychamy???

dzisiaj notuje pory snu Szymula i zobaczymy ile on spi w ciągu dnia :-D

byłam na dworku
w ogródku sniegu "po pachy" więc musiałam zadrzeć gatki i szłam w tych zaspach do drzewa powiesić ten karmnik, nasypałam ptaszkom słoneczniku :-) i szybko spowrotem do domku bo nie dość że zimno..brrr to jeszcze Szymusia położyłam na naszym łóżku no i musze go pilnować :ico_oczko:

przydałoby sie na jakieś zakupki spozywcze wyskoczyć ale nie chce ciągac małego :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 lis 2007, 12:08

Jestem juz dzień dobry :] jej u mnie też mnóstwo śniego jakieś 30 cm, ja już o 8:30 z Małą na zakupach byłam, jechałam wózkiem przez zaspy i nawet jakoś szło :D Dobrze że są pompowane bo plastikowe by się odrazu zapchały,

eSKa, czyżbyś dziś też miała dzień pełen sprzątania?? A i chyba jeszcze Dominisia hehe ja juz zdążyłam poodkurzać i załączyć pralkę, przebrać poścel. Super że Oluś nie potrzebował butli, może on faktycznie sie najada widzisz ja też myślałam że Marcelina jest głodna po cycku aż w końcu odstawiłam ta butle i luzik i przez to nawet pokarmu mi przybyło.

Przede mna dziś bojowe zadanie otórz ubzdurałam sobie że zrobię drożdżowe bułeczki z serem i kruszonkom :-D z tym, że ja nigdy nie robiłam ciasta drożdżowego i martwi mnie czy uda mi się zrobić ten cały rozczyn, dlatego kupiłam drożdże tradycyjne w kostce i te nowoczesne w proszku , jakk ten tradycyjny się nie uda to wsypię proszek i po krzyku, a to wszystko dla M bo wraca dziś w nocy :-D

Mała śpi w nosidełku mi ma brzuchu, przyajmiej tak mogę zmusić ja do spania w dzień, w nocy niestety coś było nie tak bo budziłą się aż 3 razy ale dałyśmy radę. Ach przyszła wczoraj sukieneczka z Next z allegro jest taka śliczna :ico_brawa_01: że jak jej ubrałam to nie mogłam się na nia napatrzeć :ico_haha_01: , normalnie już szperam za czymś kolejnym żeby jej kupić hehe. Ok lecę coś posprzątać dopić kawe i zjeść coś wpadnę później :)

Awatar użytkownika
eve81

16 lis 2007, 12:13

Justyna_Bochnia pisze:Ach przyszła wczoraj sukieneczka z Next z allegro jest taka śliczna :ico_brawa_01: że jak jej ubrałam to nie mogłam się na nia napatrzeć

dawaj foteczki Marceli w tej sukienusi :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

eSKa
4000 - letni staruszek

16 lis 2007, 12:22

eve81 pisze:a może my wszystkie takie przewrażliwione z tym cycem i dzieciaczki spokojnie sie najadają nim ale my nadwrażliwe i jeszcze butle wpychamy???
Justyna_Bochnia pisze:ja też myślałam że Marcelina jest głodna po cycku aż w końcu odstawiłam ta butle i luzik i przez to nawet pokarmu mi przybyło.

Chyba faktycznie przewrażliwione jesteśmy, ale chyba każda mama chce żeby dziecko głodne nie chodziło a któż to wie ile te dzieciaczki z tych naszych cyców wyciągną gdyby tam jakis licznik był to pewnie każda chodziłaby spokojniejsza :-D

Ja miałam sprzątać ale na razie nawet nie zaczęłam, Olek jakis marudny i sama nie wiem czego chce teraz troche pociągnął cycka i jak na razie śpi ale znając jego spanie zaraz sie obudzi. Wiec zmykam stąd i szybko biore sie do roboty moze przynajmniej łazienke uda mi sie wysprzątać.

[ Dodano: 2007-11-16, 11:23 ]
eve81 pisze:dawaj foteczki Marceli w tej sukienusi
No własnie pochwal sie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 lis 2007, 12:26

Jak się obudzi to zrobie :]

eSKa, spróbuj odciągnąć do butelki 100ml albo wiecej jesli dasz rade i daj mu swoje mleko z butelki i zobaczysz ile wypija.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lis 2007, 12:35

Obudziłam się dziś chyba parę miesięcy później niż zasnęłąm :-D Tyyyyle śniegu napadało!!! I pada nadal. Poszłabym na spacerek,ale nie będę ciągać Zuzy, niech jej przejdzie ten katarek.
Justyna_Bochnia, Zuzia ma katar, to nie są śluzówki. Lekarka ją oglądała. Zresztą teraz to jak M. jej pociągnie nosferatu (tak nazwaliśmy fride!) to idzie, że hej!!

Zuzia znowu wczoraj bez wieczornej butli, już trzeci dzień! My naprawdę jesteśmy przewrażliwione. Ale tak sobie myślę,że jakby Zuza była głodna to napewno by dała znać :-D A tak to sobie zasypia i odlocik na parę nocnych godzin.

Justyna_Bochnia, Bochnia nie daleko to ja wpadam dziś na te bułeczki. W zamian oferuję rosołek. Ale mi nim pachnie w całym domku, mniamm... I naleśniczki jeszcze w planie, takie wypasione :ico_oczko: z bitą śmietanką i owockami (wiśnie). Skoro nie jestem pewna tej skazy to dziś zaszaleję z nabiałem. Chociaż sama nie wiem, takiego mleka w naleśnikach też bym nie mogła?

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lis 2007, 12:36

i ja dzien dobry :-)

U nas sniegu moze centymetr hehe, ale mglisto i zimno. Niezla skandynawia niech to szczysci. Juz snieg bym wolala bo swiat sie wtedy jasniejszy robi :-)
My juz tez bylysmy w Hipermarkecie na zakupkach bo mi sie mleczko dla malej skonczylo.
Macie racje dziewczyny ze przewrazliwione jestesmy. Jesli wasze dzieciaczki jedza cycka i po tym nie placza to po co im butla? Moja zje cycka 5 minut a potem tak sie drze jakby ja rozzierali na pol, no to sama polozna kazala te butelke po kazdym karmieniu jak placze podac. No i ona placze, mi pokarmu prawie juz niet, a butli zre jak chlop. Musze jej zmniejszyc ilosc posilkow, bo ona powinna na butli jesc co 4 godziny a je co 3 maks i to wychodzi nie 6-7 posilkow a duzo wiecej... A to chyba niedobrze, nie chce miec grubaski corki :-D

Ja sprzatam raczej na bierzaco, ale przydalo by sie tez wlesc do garderoby, ehh, nie miec garderoby zle a miec tez zle, bo sie skladzik robi a nie garderoba :ico_olaboga:

Moja niunia dosypia po spacerku na balkonie a ja dopiero mialam czas zjesc sniadanko. A i wiecie wczoraj golnelam sobie winka czerwonego (akurat nie mialam w planach karmic) i bylo mi taaaaak dobrze :ico_zdrowko:

[ Dodano: 2007-11-16, 11:40 ]
... normalnie po tym winku to az na mezulca ochoty nabralam, ale sie jakos powstrzymalam hahaha :ico_wstydzioch: Ja mam jakas traume porodowa i tak sie boje ew. nastepnego porodu ze i poki sobie czegos nie wsadze do tej macicy to sie bzykac nie bede :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 lis 2007, 12:44

mama_zuzi1980, pierwszą rzeczą jaką zrobię kiedy skończę karmić to zrobię sobie drineczka albo piwko wypiję :-D I pewno po tym padnę, bo już prawie rok nie piłam procentów :-D

Awatar użytkownika
eve81

16 lis 2007, 13:44

mama_zuzi1980 pisze:poki sobie czegos nie wsadze do tej macicy to sie bzykac nie bede

dobre!!! :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”