maja, a więc tak:
-fliksotide i berodual to leki sterydowe,radzę ci podawać je tylko wtedy gdy mała choruje,ja mam tak zalecone od alergologa ale muszę je wtedy podawać przez 2 tygodnie.Czyli jak tylko widzisz,że coś jest nie tak z małą zaczynasz ją inhalować 2 razy dziennie po 1 wziewie i tak przez dwa tygodnie nawet jak obiawy przejdą prędzej.Później odstawiasz lek i nie używasz go do puki nie będzie takiej potrzeby.
-nie wiem,czy żurawiny uczulają,wiem że są dobre na drogi moczowe,zakwaszają mocz więc jeśli jest infekcja ,piecze,szczypie i są złe wyniki to są bardzo zalecane.Zuzi nic po nich nie jest.Natomiast słońce jaknajbardziej nie służy azs,pogarsza stan skóry,co jeszcze ,to długa kąpiel.Dzieci z azs nie mogą długo się bawić w wannie,umyć i wyjąć...wiem,szkoda ale to dla ich zdrowia.Ja np nie kąpię dzieci w dużej wannie tylko w małej wanience,Zuzę też bo łatwiej ją utrzymać w "sterylności".Nie wiem,czy masz jakieś maści jeśli mała się drapie tak mocno.Zuza zdziera z siebie skórę,zostają ranki i zadrapania,skóra jest szorstka,szara i sucha...wtedy używam maść sterydową elocom smaruję raz czasem dwa razy przez 1,2 dni i przechodzi i też nie używam tej maśći jeśli nie ma takiej potrzeby.
-Co do psa,to ja się nigdy nie dam skusić.W testach Zuzi wyszło,że jest tylko uczulona na roztocza kurzu domowego ,na psy,koty mleko ,jaja i inne że nie
![n :ico_szoking:](./images/smilies/xx_szoking.gif)
Lekarka mi wytłumaczyła,że mogło tak wyjść bo nie ma styczności z tymi alergenami i organizm ich nie rozpoznała a kurz choćby nie wiem co ma na codzień i to już duży intruz.Mimo to nie może mleka bo zaraz po nim uczula i po wszystkim co z mleka lub jaja.Jak pobawi się chwilkę z psem,zaraz smara,o kocie nie wspomnę.Jak jeździłam do teściowej a ona ma 3 koty i wszędzie pełno ich kłaków Zuza miała 3 razy w miesiącu zapalenie płuc.Nie wiem jak postanowisz ale jęsli twoja mała ma wziewy i dużo chorowała to znaczy,że ma skłonność do astmy,lepiej z tym psem dać sobie spokój.Można zapytać neurologa jakie zwierzątko mogła by mieć.Ja nie chcę żadnego,i tak dużo obowiązków jest na codzień.
![n :ico_noniewiem:](./images/smilies/xx_noniewiem.gif)