Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 gru 2007, 14:01

Jasnie Pani :), te fotki to z wykopu czy jogera?? bo juz je gdzies widzialam
kolezanka mi cala mase przyslala, wybralam najfajniejsze

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

02 gru 2007, 14:17

Jasnie Pani dobre na poprawienie humoru szczegolnie to z tym orlem :-D

Martus czy dobrze zrozumialam ze Franus bedzie mial rodzenstwo? jak tak to gratuluje, prawdopodobnie jak sie ma takie male dziecko jak Franus i zaraz drugie to jest latwiej niz w moim przypadku.

Marcel bez zmian nie chce jesc i caly czas spi chyba zaraz sie wybierzemy do polskiego pediatry bo nie wyglada najlepiej a z takim malym to nigdy nic nie wiadomo
Martus nie wiesz czy mozna podac 5 tygodniowemu dziecku Calpol jak na pudelku pisze 2m+ bo wiem ze tobie Franus troche chorowal to moze cos wiesz na ten temat i czym go mozna leczyc

Awatar użytkownika
Emilka_M
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

02 gru 2007, 14:49

Beatka78, ja sie wtrace :ico_wstydzioch: ja w takich przypadkach podawalam czopki a jesli ich nie masz to wydaje mi sie ze calpol nie zaszkodzi jesli podasz 2ml (nie 2,5)

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

02 gru 2007, 15:38

dzieki Emilka czopkow nie mam juz a z tym calpolem tez tak myslalam bo przeciez musze mu jakos zbic temperature bo przecieranie i rozbieranie go nic nie daje.

Awatar użytkownika
Emilka_M
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

02 gru 2007, 17:25

kasi.k spokojnie mozesz Vikuli podawac Cebinmulti , patrzylam teraz opis bo Natkowi chce zeby tesciowa przywiozla :ico_oczko:

Nazwa: Cebion Multi krople 10ml

Opis działania: Wszystkie witaminy jakich potrzebuje dziecko. Cebionmulti® nie zawiera dodanych barwników ani cukru. Może być zatem podawany wszystkim dzieciom, także dzieciom chorym na cukrzycę i alergie. Nie zawiera konserwantów, zatem podobnie jak większość produktów przeznaczonych dla najmłodszych, powinien być przechowywany w odpowiednich warunkach - w temperaturze do 80C.

Dawkowanie:
- Niemowlęta: 3 - 5 kropli na dobę
- Dzieci w wieku 1-6 lat: 6 - 7 kropli na dobę
- Dzieci w wieku 7-14 lat: 8 - 9 kropli na dobę

Bezpośrednio lub dodać do mleka, soku lub papki.

pełny opis>>

Skład: 1 ml roztworu (ok.30 kropli) zawiera:

Witamina A (5000 j.m.) - 2,75 mg retinolu
Witamina B1 - 2 mg tiaminy
Witamina B2 - 0,8 mg ryboflawiny
Niacyna - 30 mg nikotynamidu
Witamina B5 - 10 mg dekspantenolu
Witamina B6 - 4 mg pirydoksyny
Witamina C - 100 mg kwasu askorbinowego
Witamina D3 (1000 j.m.) - 0,025 mg cholekalcyferolu
Witamina E - 4 mg alfa-tokoferolu

Wskazania: Stany zwiększonego zapotrzebowania organizmu na witaminy, np. okres wzrostu, intensywny wysiłek fizyczny, rekonwalescencja, zaburzenia wchłaniania i przemiany witamin oraz niewystarczające zaopatrzenie organizmu w witaminy zawarte w pożywieniu (np. u niemowląt karmionych sztucznie, podczas jednostronnego odżywiania lub diet specjalnych).

Przeciwskazania: Podwyższone stężenie wapnia we krwi (hiperkalcemia). W przypadku kamicy nerkowej i sarkoidozy należy porozumieć się z lekarzem.

Działanie nieporządane: Nie występują przy stosowaniu w zalecanych dawkach.

[ Dodano: 2007-12-02, 16:31 ]
przecieranie i rozbieranie go nic nie daje
A probowalas kapieli w chlodniejszej wodzie niz normalnie do kapieli uzywasz??

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

02 gru 2007, 20:40

Beatko ja calpolu nie podawałam bo sie bałam, na kaszelek podawałam mu polski syrop prawoślazowy, mi nie kazali calpolu tak wcześnie :ico_olaboga: i czopków tez nie kazali ( polska pediatra, mówiła ze lepiej jak wysokiej gorączki nie ma to nie dawać ) na zbicie gorączki miałąm paracetamol w syropku dla takich maluchów, ale tak jak Emilka mówi daj mu pól dawki calpolu a nie tak jak pisze 5 ml,
i Beatko na razie nie wiem czy bedzie rodzeństwo :ico_olaboga: mam nadzieje ze kiedys bedzie, ale nie teraz :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: czekam na okres :ico_oczko:
a my dzis na shoppingu byliśmy Jackowi po spodnie i koszule :ico_olaboga: jechalismy gdzies za miasto i byliśmy chyba w największym tik maxie poza Belfastem :ico_olaboga: ja pierdziele, jacka tam szukałam pół godziny :ico_olaboga: Madziorce by sie podobało :ico_oczko: no i kupiliśmy mu dwie koszule, jedną w kratkę, a drugą gładką i spodnie czarne, sportowo- eleganckie :ico_oczko: tzn nie są na kant i mają kieszonki z tyłu, ale fajnie w nich wygląda :ico_oczko: a potem misiek marudził i szukałam podgrzewacza do butli, bo wode na mleko juz zimna miałąm, znalazłam 4 przebieralnie dla dzieci, ale zero podgrzewacza lub mikrofali ( gdzie u nas w mieście to noorma) i poleciałam do babki bo widziałam ze sobie kawe parzyła ( w jakimś sklepie) no i w końcu mi dała troche gorącej wody, tak ze spoko wymieszałąm z tą co miałam i luz :ico_oczko: Franko tak jadł biedak ze :ico_szoking: szok :ico_oczko: a potem pojechaliśmy do Asdy jakies duperele kupić , a teraz Franko nie chce mi spać i wariuje , a ja chce "u can dance" oglądać :ico_olaboga: finał :ico_oczko:
Emilka dam Ci znać co do jutra bo czekam na bambrów od płotu bo mi sie przewrócił i mówili ze w poniedziałek zadzwonią
lece bo misiek płącze

Awatar użytkownika
Emilka_M
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

02 gru 2007, 20:44

martuchafrost, fajnie ze zakupki sie udaly :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a co do jutrzejszego dnia to daj znac tak do 9 ok?? bo wtedy ALe zaprowadze do szkoly i mam luzik :ico_oczko:

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

02 gru 2007, 21:00

Jasnie Pani ale sie z T usmialismy z tych zdjec i komorki...fajne to jak maly je platki :ico_haha_01: :ico_brawa_01: widze,ze milosc do chust Cie nie opuscila :ico_oczko: :ico_brawa_01: fajna ta nowa :-D
Marta malo mam swoich zdjec,bo T tak chetnie mi robi,ze jak sobie sama nie zrobie ,to nie mam :ico_oczko: a Twoje super...bardzo fajnie wygladasz :-D a i ciekawa jestem czy Franko bedzie mial rodzenstwo :ico_oczko: ja tez bym juz ze 3 testy zrobila,bo ja to niecierpliwa jestem :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

02 gru 2007, 21:03

fajnie dzieki Marta ja narazie tego Calpolu nie daje bo goraczka mu spadla sama i teraz czuje sie lepiej moze dlatego ze duzo spal, a co do syropkow to musze sie teraz zaopatrzyc w polsce jak polece na swieta, ale wielkie dzieki za info.
a apropo "u can dance" na kogo stawiasz :ico_oczko:

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

02 gru 2007, 21:07

Beatka ciesze sie,ze juz lepiej :-D

Wróć do „Pozostałe”