Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

12 lis 2008, 13:50

Dziendoberek :-D

Jejku, Wy juz o rozkladaniu lozeczek a ja jeszcze nawet nie wybralam jakie mam kupic :ico_szoking: Nie wspomne, ze wymyslilam sobie, ze kaze lozeczko zamowic i przygotowac mezowi dopiero w czasie jak ja juz bede w szpitalu :ico_puknij: Niech facet ma w koncu cos do roboty.

No wlasnie, bylam dzis na obchodzie szpitala a raczej oddzialu, w ktorym bede rodzic i przyznam, ze troche sie przestraszylam. Pokoj do rodzenia wyglada kosmicznie. Bardziej mi przypomina taki odjechany na maksa gabinet stomatologiczny :ico_szoking: No i rodzic bede na takim kosmicznym fotelu. Przed porodem mam do dyspozycji swoj pokoj z lozkiem i jakimis bajerami typu pilki, specjalne siedziska do masazu itp. ale sam porod juz odbywa sie na tym odjchanym fotelu, takze nie mam mozliwosci wyboru pozycji :ico_zly: . No ale podobno ten fotel mozna ustawiac na iles tam sposobow i podobno kobietki sobie go bardzo chwala.

A w ogole to juz znudzilo mi sie bycie w ciazy :ico_olaboga: jakos mi sie teraz zaczelo to dluzyc.

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 13:54

No i rodzic bede na takim kosmicznym fotelu. Przed porodem mam do dyspozycji swoj pokoj z lozkiem i jakimis bajerami typu pilki, specjalne siedziska do masazu itp. ale sam porod juz odbywa sie na tym odjchanym fotelu, takze nie mam mozliwosci wyboru pozycji :ico_zly: . No ale podobno ten fotel mozna ustawiac na iles tam sposobow i podobno kobietki sobie go bardzo chwala.
na pewno nie będzie tak źle, w końcu to tylko do końcowej fazy porodu, a wcześniej to masz luksusy :-D
w ogole to juz znudzilo mi sie bycie w ciazy :ico_olaboga: jakos mi sie teraz zaczelo to dluzyc.
mnie się jeszcze jakoś nie znudziło, jakbym się źle czuła, to pewnie byłoby inaczej.

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

12 lis 2008, 13:54

gaga22, jejku, ja tez strasznie nie chcialabym cesarki, bo to nomalna operacja a ja sie takich rzeczy strasznie boje :ico_szoking:

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 13:55

gaga22, jejku, ja tez strasznie nie chcialabym cesarki, bo to nomalna operacja a ja sie takich rzeczy strasznie boje :ico_szoking:
ja mam to samo, poza tym dłużej wraca się do formy, bo jakby nie było zostaje rana pooperacyjna

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

12 lis 2008, 13:56

Beatris, jak mnie nie uśpią to będą chcieli wbijać mi się w kręgosłup, czego jeszcze bardziej sobie nie wyobrażam :ico_noniewiem: :ico_olaboga: także jestem wdzięczna za trzymanie kciuków za naturalny :-D
Jejku, Wy juz o rozkladaniu lozeczek a ja jeszcze nawet nie wybralam jakie mam kupic :ico_szoking:
szalejesz Kobieto :-) a Ty pierwsza na liście :-)
A w ogole to juz znudzilo mi sie bycie w ciazy :ico_olaboga: jakos mi sie teraz zaczelo to dluzyc.
też mam takie myśli chwilami.... ciężko jakoś, a nawet w nocy zmienić bok to prawie jak wyprawa w góry ;-) noo, ale z drugiej strony trzeba się nacieszyć brzuszkiem :-)

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 14:16

Beatris, jak mnie nie uśpią to będą chcieli wbijać mi się w kręgosłup, czego jeszcze bardziej sobie nie wyobrażam :ico_noniewiem: :ico_olaboga:
ja też wolę uśpienie, jakoś nie chcę żeby mi ktoś w kręgosłupie grzebał. Z tego samego powodu nie chcę znieczulenia.

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

12 lis 2008, 14:39

a ja przez to że porodu naturalnego nie przeżyłam to strasznie sie bym bała nacięcia krocza, jak odwiedzam kolezanki po porodzie i widze jak siedzieć nie mogą...nie wyobrażam sobie że cos mnie tam tak boli że usiąść nie mogę....

połowa prasowania za mną, reszta jutro. teraz idę coś przekąsić :-)

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

12 lis 2008, 14:47

dziewczynki doradźcie czy warto kupic taka wanienke
http://www.allegro.pl/item471416538_wan ... kbaby.html
na jak długo ona moze wystraczyc..?

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 14:54

dziewczynki doradźcie czy warto kupic taka wanienke
Marcia nie mam pojęcia. Nikt z moich znajomych takiej nie używał. Wszyscy mieli zwykłe. Ja też kupie taką za dwadzieścia kilka złotych.
Musiałabyś ją na żywo obejrzeć i porównać do normalnej. Taka zwykła wystarcza na pół roku, a jak dziecko już siedzi to i tak trzeba drugą.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2008, 15:00

widze ze znow temat o porodzie :)

no co do tej cesarki to jestem stanowczo za nie... tyle co mi znajome opowiadaly i mialy oczywiscie tez i normalny porod bo 2 ciaze...... to powiedzialy ze wszystko by oddaly za porod naturalny.... poboli ale z chwila ujrzenia dziecka przestaje a jak czlowiek szybko sie regeneruje natomiast cesarka to zwykly zabieg operacyjny ... jedna zn nich nie mogla przez miesiac chocdzic bo szwy nie chcialy sie kleic;/ i musiala ciagle lezec i wogole to ropnieje itd schylac sie nie mozna... mowi ze cos kosmicznego..co z teo ze w trakcie nie boli jak juz po zejsciu z narkozy bol jak sk****syn sorki za sformulowanie ...ale jednak wole sie meczyc naturlanie a potem szybko wrocic do siebie i moc normalnie niunia sie opiekowac i chodzic na dlugie spacery no a przede wsyztskim musze byc rowniez sprawna w domu

Marcia77, ja widzialam taką wanienke w baby fany mala to ona tak nie jest ..... jest srednia.... ale mysle ze zwykla wystarczy:) i do tego podstawka by niunia lezala na niej...wiec zgadzam sie z gaga22,

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”