Strona 859 z 1266

: 12 lis 2010, 11:55
autor: AsiaNL
allo

oooo temat cos dla mnie :ico_sorki: chyba trza wziasc sie wkoncu za robienie czegos w piekarniku. Powiedzcie mi kobitki wy robicie lukier same czy kupujecie taki wyciskany?

: 12 lis 2010, 11:57
autor: surtsey
AsiaNL, biały lukier zrobilam sama, kolorowy kupiłam, ale jakbym miała barwniki spozywcze to bym zrobiła. \a i tak najlepszy jest cytrynowy na ciasteczkach mediolańskich.... Niebo w gębie :-D

: 12 lis 2010, 11:59
autor: AsiaNL
co do lukru kiedys wiedzialam jak go sie robi teraz juz jestem zielona w tych sprawach zapomnialam wszystko :ico_sorki:

: 12 lis 2010, 12:02
autor: surtsey
AsiaNL, cukier puder i troszkę (zawsze można dolac, odlac nie bardzo) goracej wody - utrzec łyzeczka. Albo cukier i sok z cytryny lub pomarańczy.
Proporcji niestety nie podam, bo robie na oko.

: 12 lis 2010, 12:03
autor: AsiaNL
surtsey, :ico_sorki: dziekowac :ico_oczko:

: 12 lis 2010, 12:05
autor: surtsey
Mozesz też uzyc polewy czekoladowej - w sklepie widzialam 3 kolory: białą, mleczną i z gorzkiej czekolady, a potem ciastka np. posypać posiekanymi orzechami, pistacjami lub migdałami. Albo moimi nielubianymi posiekanymi owocami kandyzowanymi. I też będzie pięknie :ico_brawa_01: A starsza córeczka będzie miała zabawe

: 12 lis 2010, 12:09
autor: AsiaNL
posypać posiekanymi orzechami, pistacjami lub migdałami.
odpadają nie lubie orzechow :ico_sorki: ale za to owoce kandyzowane mmmmm pycha :-D
A starsza córeczka będzie miała zabawe
no wlasnie o to mi chodzi najbardziej :-D

jejciu jak mi dzisiaj zimno trza wziasc sie za palenie bo zamarzne :ico_sorki:

: 12 lis 2010, 12:12
autor: dorotaczekolada
surtsey, dzieki :ico_sorki: ja tez lukier robie sama z cukru pudry i wody albo soku cytrynowego :ico_oczko: mozna tez wiorkami kokosowymi posypac :-D
surtsey, mam do ciebie pytranko kulinarne.jak chce nadziewac makaron miesem i zapiekac to makaron ma byc surowy czy lepiej podgotowac? :ico_noniewiem:

: 12 lis 2010, 12:18
autor: surtsey
dorotaczekolada, jeśli makaron jest z tych szybkich (typu 9 minut) i będzie to w jakimś sosiku się zapiekało to myśle, ze nie trzeba podgotowywac. Ale to ja bym tak zrobiła....z lenistwa :-D

: 12 lis 2010, 12:20
autor: dorotaczekolada
surtsey, dzieki mistrzu :ico_sorki: :ico_oczko: ide obiad szykowac,bede pozniej :ico_oczko: :ico_papa: