magda1614
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lip 2011, 11:42

super sprawa taka wizyta, a Ty miałaś jakieś skierowanie czy jak?
tak od neurologa :ico_sorki:
a jak to sie nosi w rogalik???
to jest tak jak w pozycji embrionalnej dziecko musoi byc zwiniete,najlepiej by tu sie sprawdzały chusty do noszenia,ale ja nie mam :ico_sorki:
sobie test kupiłam ;p na szczęście wyszedł negatywnie.... ufff
no to byłas w niepewności ,ojoj
dzis sa moje imieniny
:ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: duzo szczęścia i zdrówka i duzo spokoju

[ Dodano: 05-07-2011, 11:43 ]
A ja dalej nie wiem co mam zrobic z moim niejadkiem bo nie chce jeśc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????? i juz sama nie wiem .a lekarze też gadaja bez sensu

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

05 lip 2011, 11:55

tabogucka, winszuje wolnosci :ico_haha_01: weszlam specjalnie, zeby sprawdzic, czy pojechaly w koncu te wasze posozyty

tabogucka
Jestem najmądrzejszy na forum!

05 lip 2011, 12:46

weszlam specjalnie, zeby sprawdzic, czy pojechaly w koncu te wasze posozyty

dziekuje tez za zyczenia imieninowe... :ico_buziaczki_big:

ja od rana powoli "dezynfekuje "domek....kurde a sofe piore juz drugi raz bo plamy po tych brudasach nie zeszly :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Szymus teraz je ...a zaraz idziemy na dlugi spacer bo w calym domu pachnie bielinka i innymi srodkami czystosci....wolalabym zeby maly tego nie wdychal....ale znow zapach takiego stechlego brudu z pokoju gdzie spali jest dobijajacy... :ico_olaboga: czyli zostaje czyszczenie i wietrzenie...dobrzeze unas piekna pogoda :ico_sorki:

[ Dodano: 05-07-2011, 12:48 ]
mam ochote upiec szarlotke ale...chyba najpierw powinnam posprzatac...bo sie w kuchni mozna do szafek przykleic... :ico_nienie:

[ Dodano: 05-07-2011, 12:55 ]
a i okazuje sie ze Szymek-a raczej jego pupka :-D pieknie toleruje pieluszki Bootsa(taki sklep kosmetyczny w uk)...a to super wiadomosc bo sa prawie o polowe tansze od Pampersow :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

tylko husteczki drogie sobie jego pupka wybrala :ico_oczko: bo HUGGIES pure...a one £2.54 kosztuja ale co tam jak mu sluza to trudno :ico_sorki: :ico_sorki:

a te bujaczki Aniaaato fajna sprawa ja czekam az moja kumpela wroci z Pl i odda nam swoja hustaweczke ...bo jak u niej nocowalismy z Szymciem to strasznie mu sie spodobalo... :ico_brawa_01: ale i coreczka kumpeli -13miesisecy ..jeszcze sie na niej bujala wiec chcielismy poczekac az jej sie znudzi :ico_sorki: ale z tego widac ze jest to dobra inwestycja bo sluzy na dlugo :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

05 lip 2011, 13:10

Hej :-)

Już miało być cieplej,a tu dalej 15 stopni i deszcz :ico_noniewiem:

magda1614, super taka wizyta :ico_brawa_01: szkoda,że nie wszystkim dzieciaczkom takie zalecają.
Ale jaja z tą witaminą :ico_olaboga: I jak będziesz podawała ?
My dajemy 1xdziennie kapsułki twist-off i mam nadzieję,że odpowiednią dawkę dostaje.
Przebadali go calkowicie i stwierdzili ze dziecko sie rozwija rewelacyjnie jak na hipotrofię i jest bardzo uspołeczniony-bo gadał z nimi niesamowicie.I nawet głowke do siadu podniósł trochę.
super,że wszystko dobrze i synuś tak ładnie zaprezentował się przy badaniu :ico_brawa_01:

tabogucka, wszystkiego dobrego z okazji imienin :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: Najlepszy prezent jaki mogłaś dostać to to,że "goście" wreszcie wyjechali :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01: :ico_urodzinki: :ico_zdrowko:

Dobrusia, a do ile kg jest taka huśtaweczka ? Może porozglądam się za jakąś używaną :059:
Kurcze to pewnie miałaś stresika jak robiłaś test. Dobrze,że wyszedł negatywny :ico_sorki:

magda1614, a co mówili na to jego niejedzenie ??

Zrobiłam Wam fotki (a raczej Karolinka zrobiła :ico_oczko: ),żeby pokazać jak Martynka się wygina gdy jest na rękach:
W lewo jak patrzy plecki ma prosto i ładnie główkę trzyma
Obrazek

A drugą stronę jak ma główkę to się wygina i główka w dół leci
Obrazek

Ciekawa jestem bardzo co powie dziś doktor :!: :?:
Ostatnio zmieniony 05 lip 2011, 13:26 przez Aniaaa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lip 2011, 13:25

hej dziewczyny
tabogucka, no nareszcie,wkoncu będziesz miała spokój :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
no i wszystkiego najlepszego :ico_zdrowko:
Aniaaa, ja ci kochana nie podpowiem co i jak,napisz co powiedział lekarz :ico_oczko:
magda1614, ale co to znaczy że nie chce jeśc,wcale czy jak?
mała wkońcu zasneła nie wiem na ile ale śpi
a piotruś z tata dziś do pracy pojechał więc jestem sama
nie wiem czy na spacer pódziemy bo brzydko jest
obiad mam gotowy tylko kaszę gryczaną musze ugotować

Awatar użytkownika
ewelcia1245
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 lip 2011, 14:52

Hej

My własnie wrócilismy ze spacerku , Oskar sie wybiegał, a Oksana jeszcze spi!!!!!!! U nas dzis ciepło , swieci słonko , tylko silny wiatr!!!

Aniaaa, jesli chodzi o bujaczke, to naprawde swietna sprawa, ja w ogole nie załuje ze ja kupilam, wczoraj maż przerobił ja na prad , bo bysmy na baterie nie wyrobili :-D :-D Aha bujaczka jest niby do 12 miesiaca zycia :ico_oczko: A jesli chodzi o głoweczke Martynki to ja bym tych lekarzy nękała az ja porzadnie obejrza!!

Tabogucka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
Nareszcie skonczyło sie odliczanie :-D :-D

tabogucka

05 lip 2011, 15:28

bardzo dziekuje za zyczenia :ico_buziaczki_big: i faktycznie wyjazd "gosci"to wspanialy prezent :ico_brawa_01:

juz zapomnialam jak to fajnie usiasc na sofie w duzym pokoju i spokojnie karmic malego ogladajac sobie ulubione seriale :-D

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

05 lip 2011, 16:27

kurcze ubraliśmy się na spacer i zaczęło kropić :ico_zly:

tabogucka
wszytskiego najlepszego i cieszę się, że wyjazd nareszcie doszedł do skutku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ewelcia1245, super fotki, śliczna Oksanka, taki pulpecik, a Ty śliczna mamusia

magda1614, bardzo dobrze, ze Filipek trafił na takich specjalistów. Czyli jest wszytsko w porządku z napięciem????
A ja dalej nie wiem co mam zrobic z moim niejadkiem bo nie chce jeśc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????? i juz sama nie wiem .a lekarze też gadaja bez sensu
hmmmm chyba pozostaje Ci tylko regularnie kontrolować wagę :ico_noniewiem:

tabogucka
Mat w ogóle nie ulewa

Aniaaa, aż muszę zobaczyć jak mój się na rączkach zachowuje, ale mnie się wydaje, że to nie jest niepokojące. Może po prostu w brzuchu bardziej była pochylona na tę stronę i wyrośnie z tego :ico_noniewiem:

dobra idę znów na ten dwór

Dobrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 lip 2011, 18:50

a u nas bardzo ładna pogoda :-)

Aniaaa, nie wiem do ilu kg ten bujaczek jest... Ale tak mi się wydaje że tak jak pisze ewelcia1245, do 12 miesiąca może posłużyć :-) i nie wiem nawet ile mój kosztował, bo Wituś dostał do od chrzestnej :-)

ewelcia1245 a jak go przerobiliście na prąd?? :) bo my mamy co prawda akumulatorki ale dosyć szybko się wyładowują...

Mój mały codziennie ma humorki i ryczy... już jestem zmęczona ciągłym go noszeniem, bo tylko tak się uspokaja...
ale teraz od godziny leży sobie i gada niesamowicie i się śmieje do zabawek :-)

[ Dodano: 05-07-2011, 18:51 ]
Blanka26, a Twój Mati nadal nie lubi na brzuszku?? :-)

Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

05 lip 2011, 20:14

aga216, no i jak tam, spacerek się udał ?

ewelcia1245, Dobrusia, zacznę się chyba rozglądać za jakimś używanym, chyba,że nic mi się nie spodoba to nowy kupimy. Mam nadzieję,że Martynka polubi :-D

tabogucka, ostatnio miałam wrażenie,że mam mało mleczka i dlatego mała tak się denerwowała i oprócz tej herbatki co piję z hippa kupiłam sobie te tabletki co polecałaś lactinatal i wczoraj wieczorem wzięłam jedną tabletkę i dziś już dwie i kurcze widać poprawę od razu :ico_szoking: Jak Martynka jadła koło 18 to aż wypuściła cyca z buzi i fontanna mleka poleciała na całą jej buźkę :ico_szoking: Super są!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Byłam z dziewczynkami u lekarza,no i Karolinka na szczęście już lepie. Wyniki się polepszyły ale musi być na diecie i oszczędzać się :-)
Martynka waży równe 6kg i ma 65cm :-) troszkę się zmartwiłam,bo przez 4 tygodnie przybrała tylko 400g. Myślę,że przez te nasze wyjazdy jak Karolinka leżała w szpitalu,bo jadła w dłuższych odstępach niż zwykle i spała całe noce po całym dniu w podróży. Muszę powalczyć o to moje mleczko.
No i powiedziałam lekarce o tej rączce no i się zmartwiłam,bo powiedziała,że nie jest pewna czy przypadkiem Martyśka nie miała uszkodzonego barku albo złamanego obojczyka przy porodzie, tym bardziej,że rodziła się z rączką... :ico_noniewiem:
Zbadała ją dokładnie i powiedziała,że ma asymetrię,a do tego te prężenia nóżek dochodzą i musi ją neurolog zobaczy :ico_noniewiem: Najprawdopodobniej na tą rączkę i na tą asymetrię będzie musiała być rehabilitowana ale to już neurolog zdecyduje o wszystkim. Jutro będę dzwoniła,żeby się zarejestrować. Ciekawe na kiedy będziemy miały wizytę :ico_noniewiem:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”