Awatar użytkownika
ewelcia1245
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 lip 2011, 20:29

Aniaaa trzymam za was kciuki, bedzie dobrze, najwazniejsze w czas zareagowałas :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Dobrusia podłaczył tam gdzie przychodza baterie Wiem ,, ze podłaczył ładowarke od telefonu nokia , bo ma wieksza moc niz zasilacze , ktore mielismy i tak samo zrobił z karuzela :-) Jesli chcesz to go zapytam i konkretnie Ci napisze :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

05 lip 2011, 21:04

ewelcia, alez sprytny ten Twoj maz... moj sie zaraz zachnal, ze tez tak umie :ico_oczko: ale wkaruzeli mi nie trzeba, bo moze jeszcze z jedne baterie beda mi potrzebne nim ja sciagne, a chustawki nie mamy :ico_oczko:

Rozwoj fizyczny jest faktycznie bardzo zroznicowany czasowo, pamietam jak gabcio byl maly to na naszym watku styczniowym jedna dziewczynka chodzila juz sama w wieku 9ciu miesiecy, a Gabriel dopiero jak mial 14.5, a to przeciez prawie pol roku roznicy :ico_olaboga: wiec nie ma co porownywac...

Polka od praiwe miesiaca "brzuszki robi" tak sie podnosi skubana, ze jestem w szoku, czasami az sie wscieka, ze usiasc przy tym nie umie, ale kilka dni temu ja pierwszy raz podciagnelam palcami i jak struna sztywna usiadla, od tego czasu w ogole szalenczo podejmuje proby dzwigniecia sie, bo juz wie, ze mozna siedziec i jest fajowo :ico_haha_01: a dla odmiany na brzuchu jak lezy to srednio jej wychodzi to trzymanie glowy :ico_noniewiem: zasuwa od razu girami, a ze rece w miejscu to zaraz na twarzy lezy :ico_oczko: cieszy mnie natomiast, ze lapie juz rzeczy powoli, jak jej cos podam i wpadnie jej to w oko to sie bardz intensywnie skupia i ladnie lapie, zwlaszcza prawa raczka, lubi mnie tez tarmosic za bluzke przy karmieniu i jak sie tak do siadania rwie o sie za kolanko prawe lapie :ico_haha_01:

tabogucka, otoz to, nie ma to jak sobie legnac z golym cycem we wlasnym salonie i sie nikim nie przejmowac :-D

znalezlismy wczoraj malego jerzyka-ptaszka takiego, wlasnie pora karmienia nadeszla, ide pomoc chlopakom..

sie Polka podnosi
Obrazek

[ Dodano: 05-07-2011, 21:30 ]
Obrazek

Obrazek

Dobrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 lip 2011, 21:40

Fintifluszka, ale śliczna Polcia, jak się podnosi ładnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

mój mały też zaczął łapać zabawki tak bardziej świadomie, fajnie go się ogląda jak się skupia na czymś. I oczywiście wszystko pakuje do buźki :-)

Ostatnio zaczął się strasznie wiercić przy zasypianiu... męczy się widać ale nie wiem czemu tak się wierci :ico_noniewiem: teraz po kąpieli jak go nakarmiłam to godzinę się przewracał z boku na bok i smoczka co chwila wypluwał... Czasami tracę cierpliwość nad nim :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Blanka26

05 lip 2011, 22:00

dzieci śpią, kocham te chwile tylko dla siebie :-D
mam straszny problem z Olą. nic nie chce jeść, już nawet syrop jej na apetyt daję i nic nie działą :ico_placzek: chyba się wybiorę do lekarza z nią

Aniaaa a jednak rehabilitacja. trzymam za Was mocno kciuki!!!nie martw się będzie dobrze. Mówisz zwichnięcie barku???To by lekarze nie powiedzieli???? :ico_szoking:

Fintifluszka, ale Polcia się zmieniła :-) duża panna już

Dobrusia, witaj :-) fotki śliczne, Wituś rośnie pięknie, no i jak wysoko główkę trzyma :ico_brawa_01:
A Mat na brzuchu tylko śpi, jak go położę bez spania, to nie poleży chwilki w spokoju tylko dźwiga tę głowinkę, co go za chwilkę zmęczy i jest płacz

ja tez mam bujaczek . uważam, że to najlepsza inwestycja :-) mój jest taki, że nawet Ola się jeszcze w niego zmieści :-) fisher price

tabogucka delektuje się ciszą :-D

tabogucka
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

05 lip 2011, 22:33

Aniaaadobrze ze Karolinka lepiej ...i trzymam kciuki za Martynke :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

i ciesze sie bardzo ze Tobie rowniez pomogl Lactinatal :ico_sorki: szkoda ze na Blanke26 nie podzialal...

Fintifluszka ale Pola smieszka ...bedzie z niej lamaczka serc :-D
Czasami tracę cierpliwość nad nim :ico_wstydzioch:
kazdemu sie moze zdarzyc...ja akurat nie moge narzekac :ico_sorki: (moja ciocia mowi ze ja to nawet nie wiem ze mam dziecko taki Szymcio grzeczny) ...ale dzis o dziwo jak chcialam naprawde posprzatac to maly sie zawzial i ryczal w kazdej pozycji ..i tylko na rekach na bujanym fotelu sie uspokajal... :ico_noniewiem:

ja oprocz spaceru dzis caly dzien sprzatalam ...i moze 1/3 zrobilam... :ico_noniewiem: mam jeszcze kupe prania po nich...pokoj w ktorym spali ...i takie tam rozne zakamarki odczyscic....ale wazne ze jest cicho i spokojnie ....ladnie pachnie czystoscia...siedze sobie w duzym pokoju... :ico_brawa_01: oh jest super!!! :-D

Awatar użytkownika
ewelcia1245
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

05 lip 2011, 23:24

fINTIFLUSZKA Polcia śliczniutka i silna :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ide spac bo wszyscy juz w łożkach sobie chrapią :-D DOBRANOC

Awatar użytkownika
Fintifluszka

05 lip 2011, 23:29

ale śliczna Polcia, jak się podnosi ładnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ale Polcia się zmieniła :-) duża panna już
ale Pola smieszka ...bedzie z niej lamaczka serc :-D
ojej, dziekujemy bardzo za mile slowa :ico_sorki:

fakt, Ona taka pocieszna jest, ciagle buzia usmiechnieta, albo patrzy na wszystko z taka ciekawoscia, ma brwi uniesione i jakby niedowierzala :ico_haha_01:

Dobrusia, ale twoi chlopcy sa do siebie podobni :ico_haha_01:

Aniaa, dobrze, ze w koncu doczekalas sie konsultacji z lekarzem :ico_noniewiem:
Czasami tracę cierpliwość nad nim :ico_wstydzioch:
Ja przy Gabrielu mialam zalamki straszne, on wiecznie plakal, calymi dniami po prostu, czasami plakalam razem z nim, bo juz nie wiedzialam co mam zrobic, mialam ochote trasnac drzwiami i isc w cholere, do tej pory wlasciwie taka maruda z niego, chyba charakter taki ciezki, mam nadzieje, ze z tego wyrosnie :ico_noniewiem: Przy Polce moze raz, moze dwa mialam taka chwile, ze musialam sobie westchnac gleboko :ico_oczko: kochana jest...
ladnie pachnie czystoscia
ja dzisiaj zaledwie odkurzylam :ico_noniewiem: przy dwojce dzieci juz trudniej to wszystko ogarnac..

magda1614
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lip 2011, 23:51

Aniaa kurcze dobrze ze poszłas do lekarza :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: i dobrze ze neurolog ją zobaczy bedziesz wiedziala co jest z niunią :ico_sorki: trzymam kciuki za córcię

A mój synej zjada trochę ale tak 60 zje i juz mu sie nie chce i 40 mu wciskam a jedno karmienie trwa okolo godziny ale moze jak mu wprowadzę inne jedzonko to bedzie inaczej :ico_sorki: :ico_sorki:
Fintifluszka, fajna ta Polcia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
jest cicho i spokojnie ....ladnie pachnie czystoscia...siedze sobie w duzym pokoju... :ico_brawa_01: oh jest super!!! :-D
no to super ,ciesze sie bardzo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Fintifluszka

05 lip 2011, 23:59

jej dziewczyny, wspolczuje jak Wam dzidzie jesc nie chca :ico_olaboga: jak starszak nie je to mozna to uzasadnic na wiele sposobow, ale bobas jak nie chce jesc to sie mozna zamartwic na amen... nawet nie wiem czy to mozna jakos wspomoc?? Wlasnie moze wam sie koneserzy trafili, czekaja na jakiegos kartofla porzadnego, ilez mozna meko pic, wiecznie tylko mleko i mleko :ico_oczko: ale jak przybieraja na wadze to chyba jest ok? :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Aniaaa
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

06 lip 2011, 00:08

Fintifluszka, ale Pola jest silna :ico_szoking: :ico_szoking: a jaka szczęśliwa :-D :-D super zdjęcia :ico_brawa_01:

Martynka też ładnie zabawki łapie rączką ale tylko lewą, prawą łapie np. pieluszkę czy kocyk i trzyma bardzo mocno :ico_haha_01: Jak ją zainteresuje jakaś zabawka to przekręca się na boczek i próbuje ją złapać albo tak będzie się wyginać i nonono przesuwać,że w końcu do niej "dojdzie" :-D

Blanka26, ja też uwielbiam te chwile jak już dzieciaczki śpią i można usiąść w ciszy przy komputerku albo jakiś fajny film w tv obejrzeć,a nie tylko bajki :ico_oczko:
Nie wiem czy by nie powiedzieli ale np. tego,że miała jedno bioderko luźne nie powiedzieli, jak byłam u pediatry jak miała 9 dni to zdziwił się,że jeszcze nie mamy ustalonej wizyty na usg bioderek,bo ma luźne jedno i trzeba skontrolować. Zrobiłam wielkie oczy,że nic nie wiem,a ten do mnie: "ooo to nie powiedziałem przy wypisie???" :ico_zly: Więc to różnie bywa :ico_olaboga:
Synkowi koleżanki przy porodzie pękł obojczyk,a ona się dowiedziała o tym jakieś 3 dni po porodzie, przez przypadek,bo położyła maluszka na boku do spania i akurat przyszła lekarka i nakrzyczała na nią,że tak nie wolno,bo przecież ma uszkodzony obojczyk :ico_olaboga:

My też mamy bujaczek po Karolci ale teraz chciała bym jeszcze huśtawkę taką jak dziewczyny mają. Szkoda,że nikt znajomy nie ma,żebym mogła wypróbować czy Martysi się spodoba.

tabogucka, wreszcie możesz nacieszyć się ciszą :-D :-D :ico_brawa_01: :-D :-D a M. coś mówił na ten cały bałagan ??

ewelcia1245, dobranoc :-)

Jejku dziewczyny z tymi włosami to jest masakra :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: jeszcze więcej niż ostatnio mi wypadło i teraz już mam miejsca gdzie na prawdę NIE MA włosów, tylko łysa głowa.... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Jestem załamana :ico_placzek:
Chyba jednak podpytam o jakieś preparaty na włosy, które można brać karmiąc piersią,bo jak na razie ciągle wypada ich mnóstwo,a dużo już nie zostało... :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 06-07-2011, 00:14 ]
magda1614, też bardzo się cieszę, że może wreszcie ktoś się tym zajmie tak,żeby było dobrze,bo już mi żal małej jak się męczy i próbuje tą jedną rączką coś złapać,a nie może :ico_noniewiem: oby tylko neurolog konkretny się trafił :ico_sorki:

Dobrze,że nie wiem ile Martynka z cyca wyciąga,bo chyba jeszcze bardziej by mi te włosy wypadły jak bym widziała,że je tak mało :ico_olaboga:
Oby Filipkowi apetycik się poprawił jak najszybciej :-D

Lecę spać,bo pewnie czeka mnie karmienie za niedługo.
Dobranoc dziewczyny :ico_papa:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”