Stoją na półkach, bo są wekowane. A warzywa biorą z rolnictwa ekologicznego i tego prawdziwego, a nie tego u nas pseudo, co to nazywa sie ekologiczne, a przy autostradzie jest. Na szczęście jest to sprawdzane i z tego co się orientuję to w Europie naprawdę do tego wagę przywiązują. Ktoś także pisała tu na forum, że miał praktyki w nutrice i że naprawdę był pod wrażeniem i zmienił zdanie na temat słoiczków.
Co nie zmienia faktu, że ja Amelce już dwa razy gotowałam sama. zjadła, ale nie skakowało jej to zbytnio. Nie poddaję się i jutro spróbujemy barszczyku, a dzisiaj po raz pierwszy zółtka i zupka ze słoiczka
Amelce dzisiaj wyszła druga jedynka na dole. Tak więc są dwa ząbki.
Wczoraj pisałam do Was, ale niestety coś nie było tak z forum i wszystko zjadło.
Przede wszystkim brawa dla Łukaszka i Amelki KArolinki za postępy.
A u nas, bylismy na szczepieniu. Amisiek waży już.7, 06 czyli ładnie i jak pani doktor powiedziała, że jest to książkowe dziecko. Zmartiwłam się tylko tym, że obwód klatkie piersiowej ciągle jest 39. Zauważyłam to dopiero w domu, to znaczy zapis w książeczce. Zatelefonowałam do teściowej, ale ona mówi, żeby się nie martwić, bo Amelka nie przybrała na wadze tak dużo jak trzeba i to dlatego. No nie wiem, a Ty Pruedence co o tym myślisz. Powinnam się martwić?
Bylismy też wczoraj z Amelcią w banku i super się zachowywała. Siedziała na kolanach, dostała papierową teczkę od pani z banku z czerwownymi balonikami i nie byłó dziecka.
Tak więc dzień pełen wrażeń, bo na szczepieniu też się przedłużyło i dosyć długo czekaliśmy,a Amelcia na rączkach była naprawdę spokojna i oglądała obrazki na ścianie.
Co do chrzcin, to wyszło na szczęście na moje. W przyszłym tygodniu zaczynam realizować.
Czytając o domu, też sie rozmarzyłam. Ale to odległa przyszłość. Jednak najpier większe mieszkanie, a potem się zobaczy.
Ja nie wiem jak jest ze smoczkami. amelka ma w tej chwili avent 2 i czas zmienić bo są do 6. miesiąca. ale ona do 5 miała 1 (0-3 m), bo inne były zbyt duże. I wcale nie zuzyła tych smoczków. Ona w sumie to bardziej trzyma w buzi niż ssie czy memła