Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

17 lip 2007, 13:58

witajcie :)) ja dzis jade na wies do meza, ktory dzielnie walczy z remontem domu :/ i nawet nie mowcie mi o remontach - my dom kupilsmy jesienia 2005 r i jeszcze nadal sie nie przeprowadzilismy !!! ale remont robimy generalny - wszystko zostalo rozwalone zostaly tylko gole sciany , dach do wymiany (to juz za nami ...i cale szczescie, bo to byl koszmar) a teraz maz robi ogrodzenie i do jesieni ma juz wykonczyc srodek - malowanie szlifowanie, panele itd... i to w calej chacie :/ niestety wszystko robi sam - bo kaski malo a fachowcy sie cenia - dobrze, ze choc potrafi :))
dlatego tak to dlugo trwa...bo przeciez jeszcze normalnie pracuje...
mi tez zostalo do kupienia mnostwo rzeczy i to gl. tych wiekszych w postaci roznych sprzetow :ico_olaboga: wozek na szczescie mam z glowy , bo to ma na glowie moja mama :ico_haha_01: ciuszki mam juz wszystki (tak mi sie wydaje przynajmniej) brakuje mi cieplej czapki, rekawiczek i spiwora do wozka, a reszte powoli pokupowalam, za to nie mam zadnych kosmetykow (jakie firmy kupujecie?? i co? ) dla siebie takze nic :/ , zadnej poscieli, materacyka,wanienki, przewijaka, smoczkow, butelek i innych rzeczy ktorych nawet nie sposob wymienic :/
my Angelike bedziemy miec u siebie w sypialni - choc pokoik bedzie dla nie ( tzn. jak maz zdazy ze wszystkim) wiec niania odpada, laktatora nie kupuje, bo nie wiadomo czy bedzie potrzebny (roznie z tym bywa) - zobaczymy po porodzie, za to zastanawiam sie nad podgrzewaczem do butelek i nad sterylizatorem ?? ale to chyba kupie jak juz bede wiedziec czy karmie naturalnie czy z butelki ( chcialabym naturalnie, ale wiem , ze chciec to nie zawsze moc :/ )
no ,ale sie rozpisalam :))
nie zapomnijcie o kupnie podkladow do lozeczka sa dobre takze dla nas w okresie pologu - zeby lozka nie pobrudzic.
No to ja Was opuszczam i zycze duzo spokoju i oby te upaly zelzaly paa
kilolku - obserwuj sie, ale nie wpaaj w panike - bo stres nie jest dobrym doradca. Paa

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

17 lip 2007, 14:00

jak przez kilka dni nie zaglądnę na forum, to mam tyle do przeczytania...
ostatnio dopieszczamy nasze mieszkanie. na pierwszy ogień poszła kuchnia i pokoik dla Jasia. już w tym miesiącu koniec zakupów, bo to już niewiele kaski na koncie, a do pierwszego daleko :ico_olaboga:
ja też nie mam jeszcze normalnej szafy (teraz mam stare i rozsypujące się), ale już niedługo. a dla maleństwa też mam niewiele rzeczy, trochę mam po Jasiu, ale większość musiałam oddać szwagierce, bo ona też w ciąży, a to były jej rzeczy. za zakupy zabieramy się we wrześniu. mam nadzieję, że kasy nam starczy i sił na bieganie po sklepach...
kikolek zabawny jest ten kombinezonik, ale sympatyczny.
ale ze mnie cieknie, chyba wskoczę pod prysznic, ale pójdę nad jezioro :ico_brawa_01:

ewita76
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

17 lip 2007, 15:55

czesc dziewczyny ale dlugo mnie nie bylo ja tez mam problem ja musze zmienic dom i to jak najszybciej.tescie nalegaja zebysmy z nimi zamieszkali chociaz na jakis czas za domem tez sie ogladamy,ciuszki mam po marku 4 kombinezonki on urodzil sie w maju wiec nie zalozyl ani jednego i mnostwo ubranek to nic ze bede miala dziewczynke cos zawsze dla niej wybiore.
a u nas chlodno od prawie dwoch miesiecy nie ma slonca i wciaz pada.
a ja w przyszlym tygodniu jade do Polski samochodem po Marka boje sie troszke bo byl w Polsce od polowy kwietnia mamy nadzieje za nas pozna :ico_placzek:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 lip 2007, 16:11

Nie martw się ewita, na pewno Was pozna!

Widzę, że u wszystkich remonty i przeprowadzki.
W dodatku te upały, KOSZMAR!!! Byłam w sklepie, pospacerowałam sobie w dziale z mrożonkami, ale ulga!!

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

17 lip 2007, 16:46

ja siedzialam chyba z pol godziny w sklepie osiedlowym bo maja klimatyzacje a tak mi juz slabo bylo i w sumie nic konkretnego nie kupilam :-D czekam az sie troszke ochlodzi moze wieczorem i wybywam na wies...
a teraz pytanie z innej beczki - czy odpruwacie metki z ciuszkow? bo ja probowalam i raczej jak to zrobie to mi sie popruje w tym miejscu a obcinac to bezsensu , bo bedzie sterczec i drapac .... hmm tez mam problem :ico_olaboga:
napiszcie prosze czy pod pajacyki ubiera sie body czy kaftaniki ? ile tych warst ubierac ? pod spiochy to rozumiem ubieram kaftanik )koszulke) na to spiochy i gotowe a te pajace to by wychodzilo, ze dlugi rekaw juz jest to pod spod tylko body ? czy jak?
wiem, ze to moze wydac sie glupie pytanie , ale jakos wydaje mi sie, ze bede miec z tym problem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

17 lip 2007, 17:05

Agata, mi się wydaje, że to zależy od pogody. Nie ma reguły. Słyszałam pogląd jednej położnej (choć nie wiem czy jest powszechny ale do mnie przemawia) żeby ubierać dziecko tak jak samego siebie. Jak będzie zimno to założę mu body pod pajaca, ale jak nie to wydaje mi się, że nie trzeba mu nic zakładać. Taki pajac może być na gołe ciało.
Ale metek chyba nie będę wypruwać. Przynajmniej na razie. Większość ubranej ma mięciutkie meti. Zobaczymy jak będzie. Jak wypruję metki to nie będę potem wiedziała jak prać, albo na przyszłość jaki to rozmiar był. Na razie się wstrzymam.

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

17 lip 2007, 17:15

kilolek no mi sie wydaje , ze pogody rewelacyjnej to nie bedzie w listopadzie a w domu to tak stala temp. 21 max.22 stopnie -przynajmniej u mnie - wiec zastanawiam sie czy taki pajac po domu wystarczy czy trzeba zakladac jeszcze kaftanik pod, ale wydaje mi sie, ze lepiej body - moze takie z krotkim rekawem? - ja takich wogle nie kupowalam i teraz sie zastanawiam moze kupic...bo tak mam wszystko z dlugim rekawem. Ja chyba tez ich nie bede wypruwac. Co do ubioru to wydaje mi sie, ze takie malutkie to nie rusza sie zbytnio i jak tak caly czas lezy to musi miec jakby 1 warstwe wiecej niz my ... no , ale to tylko moje przypuszczenia.

ewita76
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

17 lip 2007, 17:25

dziewczyny ja zawsze zakladalam body te na krotki rekaw pod pajaca na noc i tylko kocyk jak bylo cieplo i tak marus spal a w dzien to zalezalo poprzednie lato bylo gorace bylam ciagle z nim na dworzu to tylko z w body i ewentualnie pielucha go przykrywalam od slonca.Ten dom w ktorym mieszkamy jest bardzo chlodny zbudowany z kamienia wiec o przegrzaniu nie bylo mowy.
a moja polozna mowila ze zawsze jedna warstwe ubrania wiecej trzeba zakladac dziecku niz ty masz na sobie.

[ Dodano: 2007-07-17, 17:27 ]
kurcze ja mam wiecej na krotki rekaw niz na dlugi moze z 4 sztuki :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Agata27
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

17 lip 2007, 17:29

czyli wydaje mi sie,ze do spania to body plus pajac lub kaftanik plus spiochy i jest ok a w ciagu dnia - chyba tak samo :)) w koncu tez dziecko na poczatku duzo spi - a na wyjscie dodatkowo jakis cieply polarkowy pajac na to i jest ok - no oczywiscie nie w zimie :-) bo to oddzielna pogawedka.

[ Dodano: 2007-07-17, 17:31 ]
no to jednak dokupie te body z krotkim rekawem - bo tak to mam pajace i kaftaniki , ale tylko z dlugim rekawem a 2 warstwy dlugiego rekawa to chyba za duzo po domu...

ewita76
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

17 lip 2007, 17:36

no chyba tak Agata ja tak robilam a teraz to w sumie sama sie zastanawiam bo to przeciez zimno bedzie a szczegolnie tu gdzie ludzie ogrezwania nie maja.Nigdy nie zapomne tej ostaniej zimy gdzie bylo tak zimno w domu bo tu tylko kominkiem sie grzeje w jednym pokoju a my spimy na pietrze ze myslalam ze Marek tego nie wytrzyma to mu nawet zakladalam dresiki na noc,plakalm prawie codziennie. :ico_placzek:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”