Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

09 sty 2009, 20:09

Lady,jaki kolorek ma to cos?taki ciemniejszy....od skory?
a wiesz ze ja tez to mam ze ciezko mi na siebie wydac bo widze inne potrzeby wlasnie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2009, 21:09

no właśnie Lady, tak mnie olśniło :ico_szoking: może, to faktycznie tylko źle spł€kany szampon :ico_noniewiem:

moje bąble wykąpane a i mi humorek się poporawił bo wylicytowałam dla nich takie cuś:

Obrazek

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2009, 21:17

Hej no jestem, powróciłam do świata żywych ale wczoraj o tej porze jeszcze zwijałam się z bólu :ico_olaboga: U nas jakaś epidemia tej jelitówki bo dziś byłam z jedną dziewczyną u lekarza ...

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2009, 21:46

massumi to z fisher price'a?podobne do farmy od Milci tylko moja ma typowo wiejskie zwierzaki, a u ciebie widze egzotyke :ico_oczko:

glizdunia no takie zółtawe skorupki jakby, posmarowałam oliwka odczekałam pol godz i wyczesałam z włoskow, samo sie odklejało od skory i umyłam szamponem, staralam sie jak najbardziej dokładnie spłukac i niby zeszło, ale rezultat dopiero zobacze jutro w dziennym swietle jak bede ja czesac..

kamizela witaj w koncu... :-)

a ja sobie zjadlam bułke ze zbozami z taka pasta z łososia, a dzisiaj mijał jej termin spozycia i jakos mnie głowa zaczeła bolec i jakos mi tak ciezko na zoładku.. :ico_olaboga: nie wiem czy to mozliwe zeby od tej pasty???

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

09 sty 2009, 21:49

uuuuKamila,no to dobrze ze juz jako tako lepiej sie czujesz.... :ico_noniewiem: :ico_sorki:

Massumi,beda zachwycone..my w arce mamy te sama zebre i zyrafe :-D

a my...mialysmy cyrki z pampersem....kurde musze uwazac i nie wiem jak postapic...bo sie naczytalam ze nie mozna "przegapic"czasu kiedy dziecko informuje ze chce zalatwic potrzebe...no i Maya mnie informuje..nawet usiadzie i dzis nie zrobila...i szybko chciala ubrac pampera....a ja chcialam zeby byla bez zeby szybko potem usiadla na nocnik...a ta w placz ze chce pampersa i zaciska nogi :ico_szoking: i trzyma sie za pipke...i szok....i placze lzami..no to jej ubralam ale spokojnie jej mowilam ,opowiadlam o nocniku ze fajny i ze kubus narysowany i wogole....a ta kupke w pampersa zrobila :ico_noniewiem: ..przebralam i ubralam majteczki -ktorych wczesniej ubrac nie chciala tez :ico_olaboga: ...poplakala sie ale ubralam getry i juz chodzi....wiem ze nic na sile i zmuszac nie mozna ale ona przychodzi mi powiedziec i co mam zrobic,olac ? :ico_noniewiem: przychodzi powiedziec ze chce ale na nocnik nie...tylko jakby informuje ze zaraz zrobi w pampersa :ico_noniewiem:

kurde..A. brata syn robil do 4 lat w pampersa bo bal sie zrobic gdzie indziej...ja tak nie chce ...co mam robic skoro Maya juz zaczyna cos z tym kombinowac? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2009, 22:05

no to niby jest zoo, ale ślinię się i na farmę i zamek i arkę i aaaaaaaaaaaa pół godziny by wymieniać :ico_haha_01:

Kama no kurcze !!! Nie zazdroszczę ... masakra!!! Oby szybko sobie wirus poszedł!!!

Lady u mojej łysolki efekt byłby widoczny od razu, ale u twojego kudłacza faktycznie światło dzienne jest wskazane :-)

a moje pociechy robią bunt piątkowy i ani myślą spać :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-01-09, 21:11 ]
Glizdunia spokojnie,,, powoli każde dziecko jest inne i ni n siłę, żeby jej nie przestraszyć. Moja małpa wykąpana, najedzona i zrobiła dziś w czystego... :ico_sorki:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2009, 22:14

glizdunia a moze do ubikacji ja prowadz?? :ico_noniewiem:
My jestesmy na etapie ze Mila mowi mi ale po fakcie ze zrobiła, ale tylko kupe, bo siku jakby nie wiedziala jeszcze ze robi, ale jak sie jej zapytam czy chce zrobic siusiu albo kupe na nocnik to mi pokiwa tak albo nie i jak powie tak to zazwyczaj zrobi do nocnika ale jak powie nie to moge ja posadzic i ona bedzie siedziała spokojnie ale nie zrobi nic :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2009, 22:17

moja to samo :-) a na kibelku udaje się jej przy wielkim wysiłku tylko pierdnąć :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

09 sty 2009, 22:24

a Maya ubikacji sie boi..nie usiadzie wcale... :ico_noniewiem: i to ze lazi ze mna od zawsze do kibelka nic nie daje....i wie kiedy robi siusiu bo pokazuje i zrobila kilka razy do nocnika przeciez ,raz nawet sama :ico_noniewiem: ...no ale ona pokazuje zanim zrobi i koniec..nie zawsze chce usiasc a juz wogole nie chce chodzic bez pampersa...przed chwilka zsikala sie w te majteczki i przyniosla pampersa ze mam jej ubrac...zachecalam zeby nie a ta w placz i znow sie za pipke trzylala wiec ubralam posludsznie...ona nie chce go zdjac normalnie :ico_olaboga: .....nie wiem o co jej chodzi,po co mi przychodzi powiedziec ze zaraz zrobi skoro i tak ma zamiar zrobic do pampersa? :ico_puknij:

Lady,tez naoliwkowalam,wyczesalam ale nie widze czy dobrze bo w biegu :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-01-09, 21:31 ]
wlasnie ubralysmy w majteczki Makka Pakka :-D :ico_oczko: zeby chociaz w majtkach chciala chodzic,niech widzi ze inni tez nosza :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2009, 22:46

hej!
Glzidunia spoko...chyba wszystkie mamy ten etap...Hania też wie,że będzie kupa....czasem przyjdzie i powie, a na nocnik nie chce...ostatnio po kąpieli mi powiedziała i zrobiła na wc...ale tak to ciężko z nią...czasem siedzi z 20minut, a jak wstanie to zrobi w pieluchę. Może ten dobry moment się dopiero zbliża?
Juli dzięki za przepisy, oj będę na wiosnę na imprezkach szejkować :-D No, dobrze że Misiowi lepiej. A widzę, że nawet nadmiar ciuchów nie rozwiązuje sytuacji "znowu nie mam się w co ubrać" :ico_haha_01:
Glizdunia wiesz co...mi się wydaje,że Wy po prostu skupiliście się na oszczędzaniu na jakiś cel...i dlatego Ci sie wydaje że musisz zaciskać pasa....Jeśli byłoby bardzo źle, to przeciez nie kupowałabyś tylu szmatek dla Mayci, zabawek itp/ Chyba po prostu tak to wychodzi w pisaniu, a przeciez nie jest tak źle! a na Maycię nie dostajecie kasy? mój kuzyn za 2tygodine ściąga rodzinę do UK...on pracuje tam rok...a teraz zabiera żonę i 2dzieci. I już niby załatwił dodatek 300f na miesiąc na dzieci. Możliwe to czy ściemnia? jakoś mi sie nie chce wierzyć. Tym bardziej, że niby dobrze zarabia :ico_noniewiem:
Lady no wiesz, może tłusta ta pasta była i dlatego Ci niedobrze? a zobacz jak będzie po tej oliwce...może szampon jej zmień? Twój A widzę obkupiony na maxa, fajnie, czasem tak trzeba.
Sikorka dzięki kochana, zaraz będę studiować tę stronkę...generalnie nie wiem już nic...chcemy isc we wtorek do dermatologa, a mimo to zarejestrować do alergologa jeszcze. poczekam co powie lekarka i pewnie po wizycie zrobimy małą dietę...boje się trochę o nią...już mam stres, co ona będzie jadła bez nabiału? :ico_noniewiem: warzywa? cholera jasna...
Massumi no ja się rozkochałam w tych zwierzątkach, Hania też. Polecam wszystkim, bo to bardzo fajne zabawki!!! i ruszjacie z tym domem, bo ja już się pakuję na weekend :-D
Doris wiesz co...no ja akurat zwolenniczką takich upominków to nie jestem...jakoś to do mnie nie przemawia...to już wolę jakieś zdjęcie w fajnej ramie, albo coś...dziecku zawsze można coś fajnego wybać...ale to jak ze wszystkim, każdy ma inne upodobania i po prostu można nie trafić. W najgorszym wypadku warto chyba zapytać, czy rodzice mają jakieś potrzeby i już.
Kamizela witaj kochana i pisz, co u Was? jak z tą przeprowadzką i w ogóle...

sory jeśli kogoś pominęłam...ale mam natłok informacji :-D
Moja zenia ma to pod nóżką, teraz robi się suche, jakby liszaj? jakby to obtarła? ale...niestety to może być uczulenie chyba bo wydaje mi się, że pod 2nogą jakby się pojawiało takie małe suche miejsce... :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”