Awatar użytkownika
jedwabna
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

17 paź 2008, 18:17

ja dziś dostałam od mamy super koszyk wiklinowy na stelażu bujanym, bardzo mi sie podoba, moge w nim wszędzie dzidzię przenieśc i spać będzie bliziutko mnie bo ten koszyk zmieści się do nas do pokoju
ale ci fajnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ja tez bym chciala taki koszyk...
witam wieczorową porą, kojec juz kupiony
faktycznie fajny ten kojec, kolorowy i z tego co widze funkcjonalny. :ico_brawa_01:
życzę dużo zdrówka manenko
dolaczam sie kuruj sie kochana :-)
a wczoraj w ramach codziennego spaceru poszłam do paru ciucholandów i kupiłam pare ciuszków i m.in. udało mi sie skompletować coś takiego
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: super ciuszki. i wlasnie mi tez wszyscy mowia ze sie nie oplaca kupowac w sklepach, ze sa przesliczne ubranka dzieciece wlasnie w ciucholandach no i jakie taniutkie!!! ja tez pochodze i poszukam w ciucholandach :-D :-D :-D
umowa kupna domku podpisana
już za tydzień możemy się wprowadzań
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: to super!!! gratuluje my tez od przyszlego tygodnia zaczynamy malowanie no i wnosimy juz meble. ale mysle ze tak na dobre to wprowadzimy sie od przyszlego miesiaca. juz sie nie moge doczekac :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
moj mąż cos wspomina o Patrrycji..
hmmm...to tak jak ja mam na imie... hihi

a tak z innej beczki to my dzis buszowalismy za wozkami. schodzilismy multum sklepow no i jedna pani polecila nam taki wozek
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=461028500
dla mnie musi on byc lekki (wazy 9,5 kg sama spacerowka )bo bede musiala go sama znosic i wnosic az na 4 pietro, no i ten posiada juz wszystko: gondola+spacerowka+nosidelko+fotelik do samochodu i jakies jeszcze drobne akcesoria. chcemy tez kupic nosidelko przypinane na mnie. nie wiem jak to sie dokladnie nazywa - takie pasy zapinane na ramiona i w pasie i z przodu wklada sie dziecko. kosztuje tylko 130 zl.

dobra upisalam sie pelna czapke :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: zmykam teraz bo na wieczor umowilismy sie ze znajomymi :-D papa

Awatar użytkownika
Ragazza555
Beze mnie to forum nie istnieje!

17 paź 2008, 20:51

Ragazza555, SLICZNE USG!!!!!!!
dziękuje :ico_wstydzioch: hihi :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-10-17, 21:54 ]
Marcia77, uważam , ze kojec jest świetny, kolorki są super, tylko jak mogę doradzić to kup do niego lepszy przewijak bo ten jest kiepski, ale te kieszonki przy kojcu pierwsza klasa :-D :-D
manenko to może tymi doradzisz jaki kupić żeby miał lepszy przwijak a miał też budkę, kieszonki i te bajery noi co najważniejsze cene w miarę :-)
mój mąż jak zobaczył te łóżeczka to już nie chce słyszeć o klasycznym

[ Dodano: 2008-10-17, 21:56 ]
a ty byłaś w Kocmyrzowie osobiście czy zamawiałaś?
byłam w Kocmyrzowie..bo bez sensu płacic za przesyłke..
to nie wiesz moze czy w sklepie oferują jakieś inne kolory czy tylko te co na aukcji bo ja bym chciała jakieś mniej kolorowe

[ Dodano: 2008-10-17, 22:03 ]
super ciuszki. i wlasnie mi tez wszyscy mowia ze sie nie oplaca kupowac w sklepach, ze sa przesliczne ubranka dzieciece wlasnie w ciucholandach no i jakie taniutkie!!! ja tez pochodze i poszukam w ciucholandach
ja też radzę pochodzić po ciucholandach, mnie się udało już kupić dużo fajnych rzeczy takich jak bluzy, spodenki dresowe, sukienki, sweterki, polarki
tylko body, pajacyki, spiochy i czapeczki kupiłam nowe

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 paź 2008, 22:59

jedwabna, wózek bardzo dobry :-D , dobra firma :-D , skrętne koła :-D , lekki :-D , gondola długa :-D , rewelacja, najlepszy do miasta :-D , ale nie polecam go na wieś bo ma cienkie oponki i po błocie będzie szedł ciężko, ale tobie chodzi o to by po mieście jeździć :-D , a wiec wózek bardzo dobry :ico_brawa_01:

Ragazza555, co do kojców to ten Marci 77, jest bardzo ładny kolorowy, ma super miejsca na oliwkę , pampersy itp, fajny daszek i w ogóle jest sliczny , tylko jeden minus to przewijak, trochę kiepski, mały i dziecko w nim ciężko przewinąć, ale też ma lamkę , wibracje i melodyjki
http://www.allegro.pl/item458177087_koj ... zedaz.html
za to ten kojec
http://www.allegro.pl/item442883421_loz ... kolor.html
ma świetny przewijak, światełko, dźwięk i wibracje ,moskitere, ale za to kolorów juz nie ma takich ładnych i nie ma takich fajnych kieszonek, tylko kiepskie, i brak zadaszenia
no i jest dylemat, albo brać śliczne kolorowe z daszkiem i kiepskim przewijakiem i dokupić do niego przewijak, lub po prostu go nie użuwać
albo brać mało kolorowe z dobrym przewijakiem, a zamiast zadaszenia wstawić karuzele
ja wybrałam ta opcje z dobrym przewijakiem
ale wybór jest twój i sama zadecyduj co wolisz

Wiecie co??
ja tak się tu niby wymądrzam z tymi rzeczami,ale ja od 10 lat mam ciągle doczynienia z wózkami , łóżeczkami itp, mam dużo siostrzenic i siostrzeńców, rok byłam nianią i wiem dlatego co chcę kupić i czego oczekuje od tych rzeczy i dlatego jest mi łatwiej przy wyborze rzeczy dla dziecka :-D

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

18 paź 2008, 13:07

to nie wiesz moze czy w sklepie oferują jakieś inne kolory czy tylko te co na aukcji bo ja bym chciała jakieś mniej kolorowe
raczej tylko te bo oni tylko tam tak jakby skład maja-tylko jedno jest rozłożone a tak to wszystko w paczkach

[ Dodano: 2008-10-18, 13:10 ]
ja tak się tu niby wymądrzam z tymi rzeczami,ale ja od 10 lat mam ciągle doczynienia z wózkami , łóżeczkami itp, mam dużo siostrzenic i siostrzeńców, rok byłam nianią i wiem dlatego co chcę kupić i czego oczekuje od tych rzeczy i dlatego jest mi łatwiej przy wyborze rzeczy dla dziecka
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: wlasnie o to chodzi zeby nas zielone troche podratowac..mnie chce kumplea odsprzedac wanienke w komplecie z przewijakiem wiec pewnie sie skusze :-D :-D

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 paź 2008, 13:46

witam :-D
pogoda brzydka, ale humor dopisuje :-D
mieszkanko już posprzątane :-D , bigosik się gotuje :-D , zaraz ciasto upiekę :-D
i można zaczynać weekend :-D
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: wlasnie o to chodzi zeby nas zielone troche podratowac..
dziękuję :588:
mnie chce kumplea odsprzedac wanienke w komplecie z przewijakiem wiec pewnie sie skusze :-D :-D
pewnie bierz :-D :-D :-D
nie wszystko musi być nowe :-D

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

18 paź 2008, 13:51

nie wszystko musi być nowe
tez tak mysle..mam nadzieje tez ze pare ciuszków dostane od kumpeli w sadku..oby tylko dizdzia nam nie wywineła numeru i nie urdziła sie chłocem bo w komodzie z ciuszkami jest juz troche różowo :-D :-D

Awatar użytkownika
manenka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 paź 2008, 14:03

Marcia77, no ja mam wszystko prawie używane od siostry oprócz łóżeczka, wózka i laktatora i pieluch :-D
a nie wiem czy wam pisałam o tym , ze jak chcecie karmić piersią to koniecznie kupcie sobie rogala, bardzo dobra sprawa, ułatwia karmienie mamie i dzidzi jest wygodnie
a tak on wygląda
http://www.allegro.pl/item460667531_030 ... rogal.html

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

18 paź 2008, 18:40

hejka

ja tego rogala nie użyeałam, wygodniej mi ze zwykłą poduszką było, a z tym roglaem nie..może dobrze w sklepie popróbować?

jakaś dziś markotna jestem, może dlatego że miałam niemiły incydent bo facet mi droge zajechał i bardzo mnie w pasach szarpnęło. maluch sie ruszał później, ale brzuch mam napięty i sie martwie. mąż uspokaja że na bank ok, a ja nie wiem :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Ragazza555

18 paź 2008, 18:55

witam
dzisiaj pogoda ładna było wiec dzien spędziliśmy prawie caly na dworze :-)
za to ten kojec
http://www.allegro.pl/ite...sc_4xkolor.html
ma świetny przewijak, światełko, dźwięk i wibracje ,moskitere, ale za to kolorów juz nie ma takich ładnych i nie ma takich fajnych kieszonek, tylko kiepskie, i brak zadaszenia
no i jest dylemat, albo brać śliczne kolorowe z daszkiem i kiepskim przewijakiem i dokupić do niego przewijak, lub po prostu go nie użuwać
akurat tu mi się kolory podobają :-D tylko minus brak tego daszka i półeczki na oliwkę i pieluchy :ico_placzek:

zastanawiam sie nad tym bo kolory mi się podobają ale przewijak też chyba nie jest za dobry
http://www.allegro.pl/item454360504_loz ... hwyty.html
a na ile taki przwijak wystarcza?

a będziecie kupować fotelik do samochodu? bo my na pewno bo dużo się przemieszczamy i tu też mam problem bo te 0-13 to tak naprawdę są tak do 0,5 roku bo później dziecku niewygodnie noi czy płacić więcej za jakość czy kupić tańszy i lepiej nie przepłacać?
a wy macie już jakieś swoje upatrzone typy? :ico_olaboga:

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

18 paź 2008, 19:02

Ragazza najlepiej kupić fotelik który możesz zamocować na wózku, wtedy na krótkie zakupy np nie musisz gondoli i całego majdana ciągnąć tylko stelaż i fotelik. a do każdego wózka inny fotelik pasuje...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”