Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

13 sty 2009, 23:06

hehe ale sie usmialam!!Zborra slicznie Hanka mowi wierszyk :ico_brawa_01: :-D ..i tez tak w wanie lazikuje :ico_haha_01: najfajniejsze jest jak dzieci cos tam zmienia w wymowie to tylko rodzice je rozumieja nie?poczatek rozumialam calutki ale potem juz nic..ale slyszalam ze Ty wiedzialas jakie slowa padly :-) jeszcze raz brawa!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2009, 23:09

zborra, wiesz co ja z racji swoich i M alergii wiele razy bylam u alergologa i moj M tez ich odwiedzal z lekami wiec czesto na ten temat rozmawial
powiem ci ze pierwszy raz słysze zeby nie eliminowac czegos w diety bądż otoczenia dziecka z jakąkolwiek alergią
to nawet nie chodzi o te zmiany ale jak nie zaczniesz szukac to nie znajdziesz
chodzi o to ze jak wykluczysz nabial i podleczysz te ranki potem zapodasz jej nabial i wyjdą to juz bedziesz pewna
a nie oszukujmy sie ale podawanie ciągle zyrtecu i masci sterydowe to wyjscie awaryjne i nie na dlugi czas
organizm i skóra sie przyzywyczai i co bedzie jak wyjdą jej naprawde powazne zmiany?????? co ci wtedy zapisze?

zrobisz oczywiscie jak chcesz ale ja jako stara alergiczka moge tylko powiedziec jedno
wyleczenie alergii polega wyeliminowaniu alergenu
a jesli go nie znamy to trzeba szukac

ja musialam pozbyc sie kota................bo bym sie udusiła

i pamietajcie ze dlugotrwala alergia pokarmowa może prowadzic do astmy w przyszlosci

moja chyba juz spi ale dzisiaj cos nie mogla
chyba trzeba zrezygnowac z drzemki w ciagu dnia bo dzisiaj zasnela o 22 a to mi sie nie podoba

[ Dodano: 2009-01-13, 22:11 ]
a moja panna dzisiaj jadla ze mną bagietke z masłem czosnkowym i byla zachwycona a potem dojadla sałatą z sosem winegret :)
ta to ma smaki

ja nie widzialam filmiku ale jutro obejrze

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

13 sty 2009, 23:14

Jagodka,Maya tez lubi czosnek i maslo czosnkowe..chyba po nas i wcina swieza cebule uwielbia jak my :ico_haha_01:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2009, 23:33

ale maja smaki te wasze dzieciaki :ico_haha_01:

Hania mnie powala :ico_sorki: zajebiscie gada :ico_brawa_01:

ja na dzis koncze, bo pozno strasznie sie zrobiło, a jeszcze pare rzeczy mi zostało do zrobienia zanim pojde spac..
jutro od rana mam chrzesniaka starszego " na słuzbie" wiec nie wiem kiedy uda mi sie wejsc na tt..
dobranoc kochane :516:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2009, 00:15

dzięki, dzięki
no Glizdunia gadała nieźle, ale to już było chyba 4raz powtarzane tatusiowi i palma jej odbijała i już fefloniła tak, że nawet ja się mogłam jedynie domyślać...jej się to często zdarza, mówi tak niedbale, że szok! wszystko prawie tak samo. Aż mnie wkurza czasem, bo wiem, że jak się postara to umie, a bełkocze byle jak....muszę ją wtedy prosić i prosić o minimalny wysiłek :-D No...ma takie swoje określenia, że nawet moja mama czy J czasem nie kumają...ja teraz już też wiem, ale jak pierwszy raz przyszła i zarządała "psiego" to normalnie :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: o co kaman? a ona tak mówi na piosenkę "kundel bury" :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: ale właśnie teraz jest najbardziej zabawnie, bo mówi już bardzo dużo, a jeszcze większości się muszę domyślać :ico_haha_01: i to takie słodkie prawda?

Jagódka dziękuję kochana...no wiesz, ja osobiście nie mam zdiagnozowanej alergii, J tez nie...ale moja mama ma wiele lat wziewną i z moich doświadczeń też wiedziałam, że trzeba coś wyeliminować. Dlatego nie wiem...od 2dni chyba nie daję jej nabiału...ale hippa mleko pije nadal...bo przecież to nie krowie mleko, przecież piła je od ponad roku, więc chyba nie to co? nie wiem...może to wyszło, bo za dużo miała ostatnio nabiału, jaj i słodyczy, plus pomidory...? :ico_noniewiem: nie wiem!!! dlatego chciałabym jednak do tej poradni...żeby z kimś bardziej obeznanym pogadać, no i zrobić testy...ale pokarmowych się nie wykryje tym prawda? więc tylko eliminacja i potem podawanie prowokacyjne....masakra!
co do smaczków...to Hania cebulkę czasem wyjmuje u babci z koszyka i mówi "obiejam ciebuje" i skubie, a potem gryzie...ale chyba nie przepada...czosnek zjada w potrawach, ale masełka nie próbowala...

Lady no to się zapowiada pracowity dzień...a powiedz, wczoraj pisałaś o planowaniu dzidziusia kolejnego....za jaki czas?

dobra, zrobiłam chińszczyznę na jutro, wyprałam sobie sweter i Hance body...jutro muszę po robocie posprzątać bo w czwartek kolęda :ico_olaboga: no i obiad zaś gotować...
idę myju i dobranoc...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

14 sty 2009, 00:42

ja tak tylko kukam przed snem...juz uciekam wlasciwie :ico_haha_01: ale nalog wazniejszy czyt. silniejszy :ico_oczko:

Zborra,no to jak Maya..juz mnie to tak nie martwi ze ma swoje slowa na wiele rzeczy...czasem pytam ja az wytlumaczy zebym zajazyla o co jej dokladnie chodzi bo tez czasem nadaje i rozumie co 3 slowo :ico_haha_01: ...a tak jak piszesz niektore nie kojaza sie anwet z wlasciwym brzmnieniem..no slodkie to slodkie...ja na dzis jestem zadowolona z bye :ico_haha_01: :ico_puknij: ..no w koncu bedzie musiala sie nauczyc angielskiego tez glizda mala ale cieszy mnie to ogromnie ze lapie takie pierdolki bez wysilku nie to co ja :ico_wstydzioch: ale dzieciom latwiej nie? :ico_oczko:

buziaki dla wszystkich..spac mykam..wybieralismy focie do powiekszenia dla dziadkow i wyslemy z ramkami..na tyle nas stac ale zawsze to niespodzianka :-D

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 01:02

zborra, dobrze by było abyście jeszcze z alergologiem pogadali. Co prawda moja pani doktor mi też kazała po troszeczku dawać nabiał, ale po troszeczku, tak po łyżeczce jogurtu dziennie, żeby się organizm przyzwyczajał z tym, że mój Karol bez nabiału, żył od pierwszego miesiąca życia i dopiero teraz mu po trochu daję więc w Twoim przypadku to ja bym odstawiła całkiem, nawet to mleko hippa, nie na długo, tak do momentu całkowitego wygojenia skóry, a po tej sterydowej maści to powinno zniknąć po dwóch, trzech dniach, nie stosuj jej dwa tygodnie. Wstrzymaj się jeszcze ze dwa dni i zacznij podawać najpierw to mleko, bez nabiału i pomidorów, a potem znów stopniowo, jogurcik itp. Wiesz, że uczulenie może być nie tyle od pomidorów co od tej chemii którą są zabezpieczane przed psuciem. Oj ta alergia :ico_olaboga: nienawidzę jej, a borykam się z nią od 2 roku życia i prawie byłabym na tamtym świecie, bo jak byłam mała to niewiele lekarzy wiedziało o czymś takim, a ja miałam astmę alergiczną, teraz astmy nie mam, ale atopową skórę tak, co jakiś czas gdzieś na ciele wyskoczy mi egzema jakaś i wtedy też sterydy idą w ruch i mam bardzo suchą skórę, zwłaszcza na nogach.

Hanię wysłucham jutro, bo dziś dzieci śpią. Ja swojego Karola tez dziś nagrywałam, tylko bateria padła więc może jutro coś zapodam z pogawędek mojego syna. karol mówi coraz wyraźniej i poprawnie i ja wcale się z tego nie cieszę, bo właśnie lubięjak dzieciaczki mają takie swoje słowa, a u nas lizaczek to był kiedyś liugu, a teraz już woła "kup liziaczka".

Kamizela jak ja się cieszę z tej twojej pracy i jednocześnie tak bardzo zazdroszczę ja też już chcę z dziećmi pracować, nawet jak będzie trudno :-D

jagodka24, karol też uwielbia te ostrzejsze smaki i kwaskowate, surówkę z pekińskiej jak zrobię z vinegretem to aż krzyczy, żeby mu dać, ale masła czosnkowego nie próbował, musze mu podsunąć :-D My też uwielbiamy czosnek i do różnych dań go dodaję.

Ja nie moge tak późno tu zaglądać, bo nie pamiętam co czytam i nie wiem co mam odpisać :ico_wstydzioch:
Dobranoc

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 09:35

Dzien dobry!
Ja pierwsza!? :):
Wczoraj poszlam do wyrka wykapana.. wypoczelam sobie..Napisalam do Duzego smsa..I dzis dostalam raport! Pewnie gdzies plyneli niedaleko brzegu i smsy doszly. Zawsze mnie to cieszy..
Nadal jednak nie napisal maila-wiec moze wcale nie bedzie takiej mozliwosci na tym statku.. :/
My dzis wstalismy b.wczesnie. Zawsze jest tak na zmiane. Wczoraj o 10, to dzis o7:30.. Ale to dobrze- jutro bede odsypiac po pracy, wiec niech Mis pospi i bedzie łaskawy dla matki ;) hehe
Jak wstaje rano to mam wiecej energii. Dluzszy dzien, wiecej mozna zrobic.. Wczoraj spalam 11 godzin, a dzis 8 i jestem w lepszym humorze :-D
Naklikalyscie wczoraj duzo.. niepokorne :-D

Daria- Ja przy kazdej okazji wciskam swieze zdjecia Misia. BAbccie i dziadkowie zawsze sie ciesza.. Bo to aktualny wnusio :):
Ja wysylam tylko kartki.. Bo nie mam kasy na zadne prezenty teraz.

Pytalas kiedy ja z Duzym zaczelismy gadac! Duzy to byl osowialy i do3 rż.nic.. Zreszta Mis tak jak on -wszystko robi pozno, jest ostrozny.. Majsterkowicz.. Duuuzo je, apetyt za 3.. No i jeszcze kosumuje od czasu do czasu w nocy.. i niczym nie da sie go oszukac :-D
Wiec pewnie - tak jak tatus- gadac ładnie zacznie na 3 urodziny. Mam nadzieje jednak, ze cos po mnie podchwyci i pojdzie mu to szybko i sprawnie :-D

Zborra- Taki jezyk dzieciaczkow jest najlepszy i najslodszy.Potem moze recytowac, deklamowac.. A teraz niech sie bawi pierwszymi zdaniami isłowami! Super pływa w wannie.widac ze odpowiada jej srodowisko,hehe :-D Ja juz sie nie moge doczekac - za 2 tygodnie w koncu bede miala gdzie się kąpac.. Od 7 lat tylko prysznic..
Achh... Przyjedzie Duzy i bedziemy sie kąpac razem, masowac, lezec w wodzie.mmm... :-)

Mis je sniadanko w krzesełku. Ostatnio ma jazde na zapinanie tych szelek - pasów.. I zatrzaskuje.. Ale otworzyc nie potrafi. Wscieka sie, wali ze zlosci raczkami,tupie nogami. Okropny jest jak cos nie idzie po jego mysli. brrr
IDe wywiesic pranie. Wstawilam wczoraj na noc, bo juz nie mialam gdzie upychac :-)

LEce dzis przed praca, na 16na male winkoz przyjaciola.. Ciesze sie strasznie.. nie pamietam, kiedy bylam tak w cywiluw knajpie :-D

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2009, 10:50

dzień dobry

Hania gada bosko, ale musiałam dwa razy posłuchać by zakumać

ja się strasznie źle czuje... od paru dni zaczęło mnie rano strasznie pobolewać podbrzusze - normalnie jakbym miała skurcze macicy... taki to ból... w niedzielę jadę do Gdańska na tydzień by wyjeździć moje godziny na prawko i chyba na ten tydzień umówię się do gina...

co do alergii... przyłączam się w bólu do klubu mam z dziećmi alergikami... :ico_olaboga: mojej już dawno zeszły plamki o których pisałam w święta, nie dostaje do dziś żadnych jogurtów, kakao, mleka... ostatnio dostała makaron z jajkiem i nic nie wyskoczyło, a wczoraj nie wiem po czym dostała znowu wysypki, ale delikatnej... kuźwa, przecież nie dostała nic nowego do jedzenia... chociaż... dałam jej biszkopty, ale nie mam już paczki by sprawdzić skład, kuźwa... będę musiała w sklepu luknąć...
mleko modyfikowane dostaje

co do smaków, to Kinga jadła bułkę z masłem czosnkowym, ale cebuli nie ruszy! nie mówiąc, że w ogóle nie chce warzyw!!!!!!!! ostatnio gardzi nawet marchewką którą lubiła

ale muszę wam się pochwalić, wczoraj była pierwsza kupa na nocniku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co prawda ona nie woła, że chce na nocnik, tylko ja jestem w łazience to ona wtedy każe mi się posadzić i wtedy robi siusiu, a wczoraj z bonusem :)

a czy zmiany na skórze mogą wystąpić od koncentratu pomidorowego??? bo wczoraj jadła pomidorową, ale wcześniej po koncentracie nic nie było...
zgłupiałam już...

i mam prośbę, napiszcie mi nazwy kosmetyków do skóry atopowej, bo zamierzam zmienić jej kosmetyki...

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 10:52

Zadnej nie ma? Buuu.. :(
My szalejemy.. Misiek sie smieje w glos i zabawia na materacuw drugim pokoiku :-) Smieszny Krasnal. Mamy dzis dobre humorki, tata wyslal smsa z Belgii.. Wiec jest pozytywnie :-) Zaraz sieogarne i pojdziemy na maly spacerek na placyk zabaw.
Zapraszam na kawke!!!

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”